[]

saatlerde neden 24 bölme yok?

bir gün 24 saat ama duvar saatleri, kol saati vs.de 12 saat var. 5pm, 5am diyolar. biz 17 diyoruz mesela. bir saat üzerinde 24 bölme olsa daha uygun olmaz mıydı?




 
60ı nasıl 24e bölecektin? Her arada 2.5 dk olurdu.


  • Lim5  (30.11.15 22:38:14) 
  • icim urperiyor  (30.11.15 22:38:20) 
saatler güneş saatidir. günün yarısı gece yarısı gündüz olduğu için

yani 24 adet bölme olması gerçekten gereksizdir

eksisozluk.com
  • bana her yer cehennem  (30.11.15 22:51:00) 
valla çok uzunmuş onu sonra okuycam ama neden gereksizdirin özeti var mı? günün yarısının gündüz yarısının gece olmadığını biliyoruz. her yerde de değişiyor tabii işte bu gündüz-gece süreleri. yani bi de sonuçta bir gün 24 saat olarak belirlenmiş işte 24 bölme olması neden saçma olsun.


  • tepedeki psychedelic adam  (30.11.15 22:56:21 ~ 22:57:35) 
(bkz: defakto)

neden hesap makinelerinde 1 rakamı aşağıda ama telefonda yukarıda??
neden bisiklet diyince aklına 2 tekerli bi taşıt geliyor? halbuki 9 tekerli de olabilir.

bazı şeyler defaktodur. öyle olduğu için öyledir.

çok istiyorsa al goo.gl bak yapılmışı var. evine as. olmayacak diye bir şey yok.

dünyada her şeyin mantıklı bi açıklaması yoktur. ingilterede neden taşıtlar soldan gidiyor? cevabı o kadar saçma ki anlatsam kahkaha atarsın.

en mantıklı açıklamayı ben sana yapayım, kol saatine 24 rakamı koyarsan saatin kaç olduğunu okumak 5 dakikanı alır. zordur. yalın değildir. kullanışlı hiç değildir.
  • beeyore  (30.11.15 23:24:23) 
bisiklet'in bi'si 2 işte eheh. tamam anladığım dediğini biliyorum da işte bazı şeyler öyle olduğu için öyle. ama gün 24 saatken ve işte soruda yazdığım gibi aslında 17 filan kullanılıyorken yok sabah 5 yok öğleden sonra 5 filan uzatılmış gibi geldi. yani normal bi durum olmasa da dışarıdan habersizken klasik bir duvar saatine baktığında saat 5 tamam ama hangi 5. ne biliyim, 24 saatin de saatte gösterilmemiş olması enteresan geliyor bana. yani 24 çok da ilk saat yapılırken 12 de az değil mesela eheh. neyse.


  • tepedeki psychedelic adam  (30.11.15 23:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.