[]

Telefon Kaydıyla İlgili Beyin Yakan Soru

Selam duyurunun imei profesörleri,
Ablamın arkadaşı bana amerika'dan telefon getirecek. Siparişini verdik, bugün ulaştı. Fakat kız aralık ortasında gelecek.
Dayım da yakın zamanda almanya'dan geldi ve onun pasaportuna kaydedeceğiz. Mesele şu ki, dayım kız gelmeden, yani telefon benim elime geçmeden geri gidecek.

Ben şimdi şöyle düşündüm, telefon kıza ulaştı. Kız telefonu açsın imei bulmak için gerekli olan kombinasyonu tuşlasın çıkan imei'yi bana söylesin. Ben de dayım hazır buradayken edevlet şifresiyle telefonun kaydını yapayım.

Edevlette ilgili yeri incelerken hatalı imei kaydından geriye dönüş olmadığını okudum. Ben de üzerinize afiyet azıcık control-freak'im. Kız şimdi bana imei nosunu yanlış yollarsa diye korkuyorum. O yüzden telefon elime geçince kendim bakıp kaydedeyim diyorum. Fakat o sırada dayım tr'den çıkış yapmış ve daimi ikametgahında (almanya) olmuş olacak. Bu sorun oluşturur mu? Kaydın illa ki pasaport sahibinin tr'de olduğu zaman mı yapılması gerekiyor?

NOT: dayım tr pasaportlu. giriş-çıkışını da tr pasaportuyla yaptı/yapacak.

 
imei nosu kutuda da yazar resmini çekip atsın. sen de dayının pasaportuyla e devlet üzerinden kaydı yap harcını öde.


  • masa penisi  (30.11.15 21:08:54 ~ 21:09:14) 
zaten kaydı dayının e-devlet şifresiyle yapabilirsin. eğer yoksa dayın şifre alsın ptt'den, telefon gelince sen girip hallet.


  • cekilmis gayfe  (30.11.15 21:11:57 ~ 21:12:11) 
@masa penisi, kutuda yazanla, tuşlanan bir olmuyor ne yazık ki ya :( sonunda bir güvenlik şeysi mi ne oluyor. ama iyi söyledin, ben hem tuşlamasını, hem de kutudaki resmi atmasını isteyeyim.

bu arada yönetmeliğe baktım:

(4) Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt altına alınması başvuruları yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren (Değişik ibare:RG-17/10/2015-29505) yüz yirmi gün içerisinde yapılır. demiş. yurttan çıkışından bahsetmemiş.
  • mesgul ve huzursuz  (30.11.15 21:12:09) 
söylediğin gibi yapabilirsin problem olmaz.

imei numarasını hatalı söyler korkundan da üstte dendiği gibi kutunun fotoğrafıyla ya da imei ekran görüntüsüyle kurtulabilirsin..
  • nrmnm  (30.11.15 21:12:15) 
1- imei kaydı için dayınızın yanınızda olmasına gerek yok. edevlet şifresiyle girip kaydedersiniz.

2- kızın imei numarasını yanlış vermesinden korkuyorsanız fotoğraf çektirin. telefonu açmasına da gerek yok. genelde bütün telefonların kutusunun arka kısmında etiket olur ve bu etikette imei yazar. onun fotosunu çekip yollasın sana.

3- (tavsiye) eğer kız gelene kadar dayınızın pasaport kayıt süresi dolmuyorsa (yurda giriş tarihinden 60 gün) telefonun elinize geçmesini bekleyin. ne olacağı belli olmaz. yolda başına bir iş gelir, kaybolur, kutuyu açarsınız alet bozuk çıkar. boşu boşuna 130 tl vergi ödemiş olursunuz ve pasaport kayıt hakkınız da gider.
  • mr.goodcat  (30.11.15 21:12:31) 
kutuda yazanla cihazın içindeki imei farklı olabilir. kutuya güvenme.


  • cekilmis gayfe  (30.11.15 21:15:05) 
@mr goodcat, haklısın. teyzemin başına geldi abd'den getirdiği telefon bozuk çıktı. tr'deki apple store'da kavga dövüş yenisiyle değiştirtti. aslında biraz da o yüzden hazır ordayken açtırtmak istiyorum kutuyu, bir sorun varsa kız anlasın diye.

pasaport süresi konusunda sıkıntı yok, daha geleli 1 ay olmadı.
  • mesgul ve huzursuz  (30.11.15 21:17:04 ~ 21:18:40) 
ürünü sıfır aldıysan kutuda yazan imei numarasıyla cihazın imei numarası aynıdır. eğer farklıysa o ürünü iade et zaten.


  • mr.goodcat  (30.11.15 21:33:18) 
kutudaki üründe bir de ekstradan 3 numara oluyor diye biliyorum (ya da tam tersi), doğrulama numaraları olarak. o açıdan kutuyla cihaz farklı olabiliyor.


  • mesgul ve huzursuz  (30.11.15 22:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.