[]

UPS ile uzun süre PC çalıştırılır mı?

Merhaba,

Eczanemde haftada bir veya 2 haftada bir bir kaç saat süren elektrik kesintileri yaşıyorum. Elektrikler kesilince sisteme bağlanamıyorum ve o gün hiç iş yapamıyorum.

Elektrikler gittiğinde eczanemdeki 2 PC ve bunların LED monitorlerini, modemi, yazıcıyı ve yazarkasayı 3-4 saat kadar idare edecek bir sistemi UPS ve ilave aküleri ile kurabilir miyim? Tahminen ne kadar bir masraf çıkar?

Bu konulardan hiç anlamıyorum, kimileri jeneratör kullan diyor ama gürültülü olduğu için, elektrik sistemine ve egzos çıkışını bağlamak için modifikasyon gerektiği için biraz çekindim açıkçası.

 
2 pc ve led monitor artı yazıcı ve yazar kasa icin at kadar ups gerekir...

Jeneratör kesin çözüm.


ps: sildenafil var mı sizde ucuzundan.
  • anonymice  (30.11.15 16:41:16 ~ 16:41:45) 
tüm bunları çalıştıracak ups yerine küçük bir ups (yazarkasa ve yazıcılar için) ve laptop alsanız?
lazer yazıcı yerine inkjet yazıcıya geçerseniz daha az enerji ihtiyacı olur.

  • sttc  (30.11.15 16:59:44 ~ 17:08:35) 
yazıcıyı ups ile calistirmak zaten kendi basina problemli bir durum. o nedenle bu kadar ekipmani bir kac saat ayakta tutmak için buyuk boyutlu bir ups gerekir. alternatif olarak yeriniz uygunsa bundan alabilirsiniz.

www.hepsiburada.com

edit: yer uygunluğundan kasit. jeneratör calisirken ses yapacaktır.
  • helenart  (30.11.15 17:02:15 ~ 17:02:38) 
jeneratörü illa dükkanın ortasına kurmak zorunda değilsin. binanın arkasına koy, uzatma kablosuyla elektrik çek.


  • cekilmis gayfe  (30.11.15 17:31:55) 
sahibinden'de ikinci el 3kwa bir ups bakın. internet kafeciler satıyor böyle. ben geçen 3kwalık ups'i 400e aldım. 12 tane bilgisayarı yarımşar saat götürüyor.


  • cetoxim  (30.11.15 18:26:51) 
çalıştırmak istediğiniz ekipmanlar tahmini 1.5-1.8 kva civarı birşey tutar,3kva ve üzeri bir ups alırsanız işinizi görür,ups^nin online kgk olması kullanım açısından daha iyidir,hem şebekeden gelen elektriğe karşı sistemi korur,şebekeden elektrik gittiği zaman cihazlarınız kapanmaz. makelsan ve tescom gğvenilir markalardır arayıp fiyat alabilirsiniz.

ayrıca aşağıdaki konuya da bakabilirsin.
www.eksiduyuru.com

jeneratör olayı sıkıntılı olur sesten ve dumandan dolayı bir de her yere koyamazsın,ürettiği elektrik de hassas elektronik cihazlara zarar verebilir.
  • sealth  (30.11.15 19:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.