[]

TOEFL 75 puan sizce nasıl bir seviye?

Cuma günü sınava gireceğim ve ilk tecrübem olacak. 75 puan almalıyım ve bunun nasıl bir seviye olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Sizce hangi seviyede biri yapabilir? 2 haftadır Barron's ve Notefull'dan çalışıyorum. Reading denemelerinde genelde her essayde 3-4 yanlış, listeningde de bu şekilde yapıyorum.




 
Pek iyi bir seviye değil alırsın diye düşünüyorum.


  • i was made for you  (30.11.15 16:27:45) 
@i was made for you @Sour içimi rahatlattınız teşekkürler. Zamanım olsa daha da yükseltebilirim belki kursa vs giderek ancak 2015 bitmeden almam gerekiyor bu skoru o yüzden biraz stres yaptım.


  • yardiranadamm  (30.11.15 16:47:04) 
ben senin kelime listelemeli entrylerini falan hatırlıyorum. yani bir miktar çalıştığını düşünüyorum şuan, o yüzden rahat rahat alırsın. başarılar.


  • nickimin hakkini veremedim  (30.11.15 16:57:40) 
normalinde upper-inter gibi bir seviye. ama mesela ben gürültüden falan yapamamıştım sınavı. ielts 6; toefl 58.
bu arada bilgi: sınava ilk defa giriyorsan 4 tane reading gelecek ve içinden random seçilecek 3'ü değerlendirilecek.

  • konskenkova  (30.11.15 16:58:51) 
@nickimin hakkini veremedim 2 haftadır izinliyim toefl çalışıyorum ama sıkıldım bu yoğun çalışmadan. umarım başarırım, teşekkürler.

@konskenkova o 4 olayı her zaman olmuyormuş yani şansına bağlı biraz, ets'in kendisi için yaptığı deneysel bir çalışmaymış.
  • yardiranadamm  (30.11.15 17:13:52) 
toefl'dan 80 aldigimi hatirliyorum ki ingilizcem iyi diye gecinirim. ama calismadim ve ilk girisimdi. neyse eger ielts'e girecek olursaniz bir gun, ucretsiz edx'de kurs basladi yeni. www.edx.org


  • bir varmis bir yokmus  (30.11.15 18:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.