[]

Bu laptop beni benden aldı

Yeni aldığım dell marka diz üstü bilgisayarımı kesinlikle rahat kullanamıyorum. Bir excel dosyasını açması için bile bekliyorum 1 dk kadar, bazen daha uzun. sürekli kitleniyor, u torrent yüzündendir diyerek programı kaldırdım ama fazla fark etmedi. Mevcut antivirüsü kaldırdım. Kaspersky deneme sürümü indirdim 3 tane virüs buldu sildim onları.

Sizce başka ne yapabilirim şu an hala yavaş, bu deneme sürümlerine güvenebilir miyim?

Yeterli koruma sağlıyorlar mı ve bütün virüsleri buluyorlar mı?

Tavsiye edebileceğiniz antivirüs markası hangisi?

Saatlerce uğraştığım dosyaların kapanıp, kitlenmesinden kafayı yedim gördüğünüz gibi bir satırlık soruyu iki paragrafta sormayı başarmışım. Teşekkürler...

 
sistem ide üzerinden mi çalışıyor, ahci üzerinden mi?


  • cetoxim  (30.11.15 14:47:31) 
cetoxim bahsettiğin kavramları anlamadım, bilmiyorum açıkçası.


  • strangerinhere  (30.11.15 14:55:25) 
başlat cubuğuna sağ tıklayıp, görev yöneticisine tıkladıktan sonra bellek kısmından en cok hangi programların belleği kullandığına bakıp o programlar cok gerekli değilse kaldırabilirsiniz ama buda size cok care olmayabilir zira piyasadaki dizüstü bilgisayarların hard diskleri cok kaliteli olmadığı için bu tür gecikme ve donma problemleri çıkartıyorlar, benim dizüstü bilgisardımda da aynı tür gecikme donma takılma problemleri vardı ve kafayı yemek üzereydim, sorunu kökten çözüp mevcut hardiskimi, ssd hardisk alıp değiştirdim format atıp tekrar kurulum yaptım ve şuan gözle görülür hızlanma mevcut.


  • Bysb  (30.11.15 15:03:49 ~ 15:04:15) 
ben olsam şöyle yapardım (windwos olduğunu varsayıyorum);
önce yedek alırdım. sonrasında cihazı restore eder fabrikadan çıktığı hale getirirdim. cihaz açılınca internete bağlamadan ne kadar bloatware, tırıvırı virüs programı, yok efendim dell'e özgü screen saver vs. ne varsa kaldırır mümkün olduğu kadar stok windows'a döndürürdüm. virüs programına falan da gerek yok açıkçası. her şeye yes yes deyip kurmuyorsanız bir şey olmaz :)

  • orient blue  (30.11.15 15:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.