[]

"Ithalatci garantisi" nedir? Neden ucuz bunlar?

Ithalatci garantili teknoloji urunleri neden cok ucuz, kotu bir sey mi ithalatci garantili olmasi?




 
örnek üzerinden gidelim:
sony telefonu sony eurasia(resmi kanal) değil de herhangi bir ihracat yapan firma ülkeye getirip satıyor, kendi teknik servisini kendi veriyor. aradaki tek fark alacağın teknik servis hizmeti. çok kötü bir şey değil çünkü ülkede resmi kanaldan teknik servis veren firmaların çoğu kaliteli hizmet vermiyor, bir fark kalmıyor resmiyle paralel haricinde.
ben kullandığım telefonu bu şekilde aldım, bir kere kulaklık girişi bozuldu 10 günde yapıp verdiler, bir kere şarj aletim yavaş şarj ediyor diye değiştirdim yeni yolladılar. öbürü de aynı sorunu yaşattı, bir tane daha gönderdiler. delta'ydı benimki, genel olarak memnun değil insanlar ama bana kelek yapmadılar.

alacağın ürünün resmi teknik desteğinin hizmet kalitesini araştır, memnuniyetsizlik varsa paralel al.
  • baba jo  (29.11.15 23:13:00) 
ithalatçı'larla ilgili çok fazla duyulan, bozulursa ortada kalırsın endişesi herhal. Onlarda rekabet edebilmek için haliyle cezbedici fiyat sunuyorlar. Bana kalırsa sağlam ithalatçıdan aldıktan sonra, fazladan para bayılmaya gerek yok.


  • tsubasa  (29.11.15 23:16:40) 
aldığın iphone bozulunca apple store a değil de aldığın dükkana götürmek demek


  • gazozailacatmauzmani  (29.11.15 23:24:41) 
"Bunun garantisi benim abi" demenin daha profesyonel yolu.


  • floydian  (29.11.15 23:26:54) 
distribütör çok güçlü ise iyi servis hizmeti sunuyor, çakallık yapmadan sorunun kabul edilmesi, tamiri veya değişimi vs sorunsuz yapılıyor.
neden? distribütör firma sorunlu ürünü yurt dışı firmaya rapor ediyor ve çoğunlukla da "değiştirin" cevabı alıp müşteriye yeni ürün verebiliyor.
paralel ithalatçı ise -yapabilirse- sorunu ürünü aldığı yurt dışı satıcıya iletiyor, o satıcı ana firmaya iletiyor vs.

paralel ithalatçı firma yurt dışında 2 lira olan ürünü 5 liraya satan distribütöre tepki olarak doğuyor, yurt dışında bu ürünü satan diğer distribütöre veya perakendeciye gidip abi ben senden şu kadar mal alıcam kaça verirsin diyor ve atıyorum 2 liradan %20 indirim alıyor ve getirip burada 4 liraya satıyor, yani o da sikiyor ama distribütör kadar olmadığı için "ucuzcu" gibi görünüyor.

getirilen ürün çok spesifik değilse garanti maranti işleri çok sıkıntı olmuyor, ithalatçı elinden geldiğince malın arkasında durmaya çalışıyor.
firma küçükse sorun yaşanması halinde alınacak destek patates oluyor tabi ama @baba jo'nun dediği gibi, distribütör firmalar bile bok gibi hizmet verdiği için ithalatçı ile yaşanacak olası problemler göz ardı edilebilir.
sonuçta 5 liraya distribütörden de alsan 3.5 liraya paralel ithalatçıdan da alsan bok hizmet alıyorsan ucuzunu tercih etmek en mantıklısı.
  • azizakin  (29.11.15 23:36:17 ~ 23:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.