[]

Ölmek isteyen ama intihar edemeyecek kadar korkak birine ne önerirsiniz?

Bir arkadaş ekşi duyuruda sormamı istedi de bunu. Anlık veya bir sürelik bir dert yüzünden ölmek istemediğini, genel olarak insanlardan, dünyadan, dayatılan sistemlerden nefret eden biri olduğu için bu dünyada yaşamak istemediğini söyledi. Ne önerirsiniz? Çözüm bulmak çok istiyor.




 
Zaman. Gecer.


  • floydian  (29.11.15 19:36:10) 
marsta koloniler kurulunca orda yaşayabilir:)
ciddili cevap: zaman zaman olur öyle sonra geçer; sonra yine olur hissedersin öyle aslında bakış açısını değiştirse iyi olur

  • limoncello  (29.11.15 19:38:40) 
genç ve aceleci sanirim o kişi. daha hayata dair pek bir şey yaşamamiş. Sabredip zamana bıraksın bunu. Belki de bir geçiş süreci içerisinde.


  • 1adam  (29.11.15 19:39:52 ~ 19:41:01) 
1adam kibarlığından tam olarak ifade etmemiş, ben söyleyeyim:

Ergenlikten hızlı bir şekilde çıksın, yeter. Mevzu "ölme isteği, ben dünyaya fazlayım tribi" ile alakalı değil. Belli ki hala yaptıklarının sorumluluğunu alacak kadar olgun biri değil. Hala "başkalarının" kendisi için bir şeyler yapmasını istiyor.

Ergenlikten çıksın, yeter. Artık bu duyguların üstesinden mi gelir, çocuk gibi ağlamayı bırakıp "bir şeyler" mi yapar, kendi bileceği iş.
  • pulsartgr  (29.11.15 19:49:38) 
helyum gazı. kesin çözüm.


  • siradisi00  (29.11.15 20:04:01) 
Hayattan ziyade çevresinden, insanlardan, bulunduğu yerden bıkmıştır diye düşünüyorum. Biraz parası mevcutsa yurtdışına gidebilir eğitim veya gönüllü çalışma amaçlı. Hayvanlara yakın, doğaya yakın işler bulup çalışabilir. www.workaway.info gibi sitelerde sürüyle inanılmaz yerlerde inanılmaz işler var. (Kişisel hayalim hayvanlarla ilgili olanlar, insanlardan uzak-doğayla içiçe bir tecrübe ne kadar harika olurdu...) Türkiye'de çiftliklerde işçi arayanlar da var, sadece yurtdışı değil tabii ama hazır kaçmışken, ciddi bir kaçış yapıp muhteşem deneyimler yaşamak güzel olur.
Doğala yakın bir hayat kurabilse, insanlardan ziyade hayvanlara yakın olabilse daha mutlu olur gibime geliyor.
Tabii para/birikmiş para hiçe yakınsa, koparamayacağı bağları olduğundan bulunduğu yerden hareket edemiyorsa, yemek-barınma vb. ihtiyaçları için berbat bir işte çalışmak zorundaysa kısa süreli çözüm: psikolog+antidepresan yazabilecek psikiyatr. Sıkıntısını toparlayınca da beslenme, spor, inkar (herşeye pozitif bakma, şükretme vb.) ile şartları iyileştirip ilacı bırakır, mutlu son.
  • ihan  (29.11.15 20:11:06) 
Ya istese de ölecek istemese de. Her halükarda ölecek. Bence şansını bi denesin, ne kaybeder? Zaten her şey boktan. Bu bana baya yardımcı olmuştu.


  • reavelyn  (29.11.15 20:12:24) 
okuduyum bir yazıda intihar etmek istediğini söylemek yardım çığlığı olarak değerlendirilmeli diyordu. ama bence "ölmek istiyorum ama intihar etmekten korkuyorum" diyen kişi ilgi çekmeye çalışan, ben farklıyım tribi atan ergendir, büyünce geçer.


  • kuzey li  (29.11.15 20:18:25) 
psikiyatra gitsin tabii ki. korkak morkak, belli olmaz. siz de tecahülü arif yaptığınız için suçlu olursunuz ayrıca. (uf çok kastım)

intihar edemeyecek kadar boşvermişlik bunun çözümü. yukarıda biri demiş ya nasıl olsa ölüyon, ne uğraşıcam *k. ölene kadar hayattaysan tripten çık bari, oyalanıyorsan kaliteli oyalan
  • fallopian  (29.11.15 20:36:52) 
Yalnız değil, onun gibi düşünen bir sürü insan var. O insanları bulup tanışsın. Yeni yeni çevreler edinsin, mutlaka bulacak onları.


  • grgn  (29.11.15 20:37:26) 
  • faraton  (29.11.15 21:14:43) 
bazen vurdumduymaz olmak gerekiyor belki de. bana sistemi dayatan adam yüzünden ya da o sistem yüzünden niye ölüyüm arkadaş o ölsün a.q :D sallasın sistem mistem takmasın kafaya hayatını yaşamaya çalışsın. hem eninde sonunda ölecek insanoğlu. neden çabuğundan olsun ki. kaldı ki bu işin bir de öteki dünya boyutu var. hayat zorluklara rağmen güzel. yaşamak güzel. ölüm ise ürkütücü. çıkartsın aklından ölümü. öldün ne olacak hem arkadaş. dertler bitecek mi ? tamam rus kızları antalyaya eskisi kadar gelmeyecek :( bu insanı kahrediyor ama hayat yine de güzel..


  • sutu seven kamyoncu  (29.11.15 21:59:34) 
cipralex verelimde gideceği doktoru yazma derdinden kurtaralım.


  • anonymice  (29.11.15 22:23:07) 
10 tekila shot yapıp, camdan atlamasını önerebilirim.

mümkün mertebe yüksek bir bina olmalı, sakat kalma olanağı bile olmasın.

ama yaşamak istiyorsa, psikiyatrdan güzel bir antidepresan almasını ve biraz doğaya yönelmesini tavsiye ederim.
  • buiret  (29.11.15 22:29:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.