[]

Siz de kıskanıyor musunuz?

Sorum kadın erkek ilişkileriyle ilgili değil, ben maalesef kendimden daha mutlu insanları -aşk, iş hayatı vs- kıskanıyorum, kendimi bu konularda oldukça başarısız hissediyorum. Bu kötü huyun farkındayım ama elimden birşey de gelmiyor. Acaba bir tek ben miyim diye merak ediyorum, az önce beni mahfeden eski sevgilimin karısı ve çocuğuyla resimlerini face'te gördüm iyice tepem attı. Mesela bu fotoğrafların altında son derece olgun, mutluluk dilekleri yazanlar her zaman samimi mi, bir ben miyim böyle kötü düşünceleri olan? Yalnız olmadığımı söyleyin ne olur :/




 
Benim olmayan şeyi kıskanmıyorum.


  • mevsimler  (29.11.15 18:55:07) 
Yalnız sen öylesin sanırım.


  • gkn  (29.11.15 18:55:29) 
Asla kıskanmam. Gıpta etmek daha dogru olur.


  • 1adam  (29.11.15 18:56:04) 
kıskanmıyorum da. gerçekten bi şeyler konusunda başkasını benimle aynı şartlardayken daha başarılı bulduysam hırs yapıyorum. ama o kişiyle alakalı herhangi olumsuz bi düşüncem olmuyo.


  • ergenpezeveng  (29.11.15 19:06:49) 
malesef içiniz fesat. yok yok değil, şimdi öyle yazanlar olur, inanmayın. fakat özgüven probleminiz olabilir. hayatı tanımlayışınızda sıkıntı olabilir. beklentileriniz gerçeklerinizle uyuşmuyor olabilir. hayatı bunları kafaya takarak yaşıyorsanız yardım almakta fayda var. sizin hayat kalitenizi düşürür, iyi bir şey değil bu çok oluyorsa. gıpta edilir o ayrı ama sizdeki kontrolden çıkıyor gibiyse ve kendinizi başarısız hissetmek gibi yerlere bunlar üzerinden varıyorsanız sıkıntı. bu sıkıntıyı omzunuzda yük olarak taşımayın, farkında olup söyleyebilmeniz bile güzel.


  • nimberjack  (29.11.15 19:07:40) 
yeterli donanimin yoksa ve uretmek adina ozellikle bir kapasiten yoksa bu boyle devam eder. insan olarak yapabilecegimiz icin kiskanma vs. olmuyor. sıkıntı büyük sende.


  • evimin paspasi  (29.11.15 19:08:45) 
1adam'ın dediği gibi. Kıskanma değil de gıpta ediliyor yani. O da keşke onun yerinde olsaydım şeklinde değil de daha çok, herkes bi şeyler yapıyor ben ortada kaldım şeklinde vuku buluyor. Önceden böyleydi tabi, şimdi ben de bi şeyler yapmaya başladım, ben de hayatın içindeyim artık. O yüzden sıkıntı yok. (oss sınavı dönemleriydi)


  • ssiradanbirigibi  (29.11.15 19:09:28) 
Kıskanmam. Mutlu değilsem mutlu olmak için yollar ararım. Başarısızsam başarılı olmak için ne gerekirse yaparım. Ama kendime bakarım, başkalarıyla kıyaslamam kendimi hiç. Bunun sonu yok ki, her zaman kendinden daha iyi durumda olan birini bulursun. Kıskançlık hissi olmayan bir insanım hayatta hiç kimseyi kıskanmadım. Sadece iş hayatında benden başarılı olan kişilere (negatif duygulara sahip olmadan) özeniyorum.


  • kucukharfler  (29.11.15 19:11:07) 
kıskanma değil de ne güzel keşke benim de olsa diyip örnek alıyorum


  • limoncello  (29.11.15 19:19:10) 
Herkes de cennet meleğiymiş bakıyorum (burada kızgın surat var.)


  • :)  (29.11.15 19:24:48) 
samimi soruya samimi cevaplar olarak bak. kimse etrafa çiçek dagittigini ima dahi etmiyor bana kalirsa.
:)

  • 1adam  (29.11.15 19:30:19) 
ben de mevsimler'in tersine benim olmayan şeyleri kıskanıyorum.

örneğin eskiden hiç ama hiç kıskanmadığım sevgilimi ayrıldıktan sonra ölesiye kıskandım.

hayatları çok güzel insanları kıskanıyorum. çünkğü bende yok :(
  • supergirl  (29.11.15 19:34:50) 
Eğer sevgiliden yeni ayrılmamışsam, işten atılmamışsam, birileri yakınlarda vefat etmediyse ya da buna benzer bir şeyi çok taze yaşadığım bir dönemde değilsem, acım taze değilse, kıskanmadığım gibi sevinirim. Mutlu çift görünce, ikisine birden yukarıdan sarılasım gelir, iş için de sarılasım gelir; genel olarak sarılasım gelir zaten. Çok acılı bir andaysam, o zaman da kıskanmam ama "Ne kadar da dipteyim, Allah da benim belamı versin" diye kendime acırım. Eski sevgilimi görmedim hiç birileriyle, ama kafamda canlandırdım şimdi; gördüğümü değil de, yanında başka biri ile mutlu bir şekilde resmettim. Kıskançlık değil de, garip hissederim. En son gördüğümde yanında ben vardım bilmemkaç yıl önce de olsa, aldatılmış gibi hissetmem tabii ki de, bir garip ve sakil gelir büyük olasılıkla.


  • aychovsky  (29.11.15 19:35:15 ~ 19:38:25) 
kıskanıyorum


  • neil manke  (29.11.15 19:35:38) 
bende kıskanma değil de sinirlenme oluyor. hatta çok saçma buluyorum bu derdimi. mesela çoluklu çocuklu bir aile fotoğrafını gördüğümde "yeter artık doğurmayın kaç milyar olduk be" diyorum, üçüncü dördüncü çocuğunu doğuranlara ayrı sinirleniyorum.


  • nice tnetennba  (29.11.15 19:44:44) 
Kadinlari kiskanan erkeklerin ozguveni yoktur. Iyi sevisemiyor olabilirler, paralari yoktur, cirkin olabilirler...


  • Traveller  (29.11.15 19:46:05) 
ben de hissediyorum bazen, hatta bu nedenle facebook'u bıraktım tamamen. ben onların sahip oldukları şeyleri istemiyorum da, onlar ne istediklerini biliyorlar ve elde etmek için çabalıyorlar. benim kıskandığım da bu. ben efsane tembelim ve hiçbir şey yapmaya mecalim yok sanki. biraz uğraşıyorum ama elimin köşesiyle. o kadar da fırsatım varken çarçur ediyor olmak çok dokunuyor bana ama kendimi değiştiremiyorum da. annem hep hayattan saklanmaya çalıştığımı söyledi geçenlerde. insanların hayatlarını görünce o yüzden ben de başarısız hissedip utanıyorum kendimden. neyse duyurunu da ağlama duvarı olarak kullandım, özür dilerim.


  • peki madem  (29.11.15 19:57:17) 
ben de kıskanıyorum, sevgilisi olanları bile kıskanıyorum.
bu yılbaşı ve sevgililer gününde de yalnız olacağım. sanki herkes çok mutlu ben mutsuzum, herkesin çabasız başardığı bir şeyi başaramıyormuşum gibi hissediyorum.

  • kayranin kedisi  (29.11.15 20:07:29) 
Sosyal ağdaki mutluluk gösterilerine inanmayın lütfen. O fotoğraf çekimine has gülücükler, sonrasında normaliteye bırakıyor kendini. Herkes kendini maskeliyor. Facebook a baksanız herkes cok mutlu. Yersen.

Kıskanmak meselesine gelince, benim sahip oldugum veya olmadığım bi durum, fark etmez. Ben mutluyum, huzurluyum şu an. Onlar mutlu olmuşlarsa da ne güzel der geçerim ki genelde çoğu pozu inandırıcı bulmam o ayrı.
  • mellifica  (29.11.15 20:08:42) 
Herkes kıskanır. Gıpta etmekte kıskanmanın bir tık aşağısındadır. Kıskançlık insanın tabiatında vardır. Kıskanmam diyen kendini kandırır.


  • thor44  (29.11.15 20:14:30) 
kimseye hasetle bakmayı geçtim imrenmedim bile. şu ara hayatımda uç güzellikler ile uç boktanlıklar aynı anda halay çekiyor. ama vardır bir hayır ve benim başıma geliyor bunlar. kontrollü deneylerin adamıyım, aynı koşulları yaşamadığım insanların neyini kıskanayım ya da onlar benim neyimi kıskansın.


  • fallopian  (29.11.15 20:24:23) 
Hak ederek kazandıysa kıskanmıyorum, Allah daha çok versin diyorum, helal olsun diyorum. (para, başarı, mutluluk... herhangi bir şey için)

Hak etmeyerek kazandıysa kıskanmıyorum, acıyorum.
  • grgn  (29.11.15 20:48:49) 
eski sevgili filan umurumda olmaz da işleri her daim tıkırında giden insanlara içten içe bi kıskançlık duyuyorum.


  • devilred  (29.11.15 20:56:59) 
@grgn +


  • 1adam  (29.11.15 22:08:30) 
Hayır, kendi işine gücüne odaklan.


  • arnold schwarzeneger  (30.11.15 08:27:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.