[]

Siz olsaydınız ne yapardınız?

yaş 27. tasarımcıyım. (8 yıl) fatihgunes.co lise mezunuyum. A2 seviye ingilizce var. askerlik yaptım. mesleğimden ve uzun süreler ekran başında olmaktan sıkıldım. 13bin lira birikmişim var. boktan bir şehrin boktan ilçesindeyim (bursa/gemlik) gezmeyi seviyorum.

uzun süredir gezginleri ve yurtdışına çıkma yöntemlerini araştırıyorum. workaway'e kayıt oldum. avrupa gönüllü hizmetine başvurdum. yakın tarihli proje yok. hepsi 2016 eylül'de başlıyor. sıcak ülkeleri seviyorum. sıcak ülkeleri gerçekten seviyorum. soğukta mutsuzum. deniz önemli.

hayatımın bir fikri, bir amacı yok. bir sürü şey dönüp duruyor aklımda. hangi yoldan ilerleyeceğime karar veremiyorum. herşeyi yapasım var. hiçbir şeyi yapasım yok.

 
portfolyon saglam. yurtdisinda is bak.


  • mayeskuel  (29.11.15 15:07:28) 
@mayeskuel,

lise mezunu almıyorlar. ayrıca dilim yetersiz. burada bir dil kursuna uzun zaman harcamaktansa yaşayarak öğreneyim istiyorum.
  • oraletarya  (29.11.15 15:15:30) 
www.youtube.com

şöyle bir şey var belki cesaretlendirir.
  • bruceandwayne  (29.11.15 15:39:16) 
@bruceandwayne,

çağrı ile görüşüyoruz. kendisi arkadaşım. o iki üniversite mezunu. ayrıca illüstrasyon yeteneği mevcut. ve ingilizcesi kuvvetli.
  • oraletarya  (29.11.15 15:45:29) 
o parayla couchsurfing ile en az 6 ay gezilir hacı, hele ki filipin, tayland vs. ye gidersen bir sene yaşarsın.


  • selam  (29.11.15 16:32:17) 
@selam,

evet aklımı çelmiyor değil, bi diyorum o taraflara gideyim, bi diyorum lan önce avrupa gönüllü hizmetine mi gitsem, malta'ya dil eğitimine mi gitsem diyorum. işin içinden çıkamıyorum sonra.

avrupa gönüllü hizmeti cazip geliyor bakıldığında. ama istediği ülkede istediğin şehirde seni kabul edecek proje denk getirmek çok zor.
  • oraletarya  (29.11.15 16:43:56) 
şuan arkadaşın çağrı'ya ne kadar imrendim anlatamam. helal olsun adama. tabi ki oralarda hayatını devam ettirebileceği bir altın bileziği varmış elinde. dili varmış felan. ama en önemlisi cesareti varmış... bazen bizi hayat sınırlandırıyor... çalışma koşullarımız, ailemiz, ekonomik durumumuz, ilişkilerimiz... ama tüm bunlara rağmen yapılabilecek şeylerin olduğunu/ olabileceğini de göstermiş helal olsun. bunun bir diğer versiyonu da rotasız seyyah adında bir adam. o ise çalışmadan geziyor :D sana da ne deyim dostum gönlüne göre olsun inşallah =)


  • sutu seven kamyoncu  (29.11.15 22:51:03) 
valla cesaret konusunda sıkıntım yok şükür. sadece doğru adım atmak noktasında kararsız kalıyorum. rotasız seyyah da ekşide yazar. damenn kullanıcı adı. rotasız'ı anlayabilmek güç. başından beri takip ediyorum. aylık ortalama 3bin lira harcıyor. ben bu birikmişimle en fazla 5 ay yapabilirim yaptığını. yardım gelirleri yüksek.

bu tarz şeyler çağrı veya rotasız gibi genelde bir kişide başarılı oluyor. yoksa detaylı araştırınca rotasız gibi çok insan var.
  • oraletarya  (30.11.15 00:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.