[]

kadıköy'de 30 yaşında binadan ev almak mantıklı mı?

merkeze yakın yeni yapılmış ev alma şansımız yok. binaların çürüklüğü dışında bu işin dezavantajı nedir sizce?




 
ben almam şahsen. dezavantajı sürekli sorunlar çıkması ve deprem riski tabi ki de. ayrıca satmak istesen millet fiyat kıracak. benim gibi adamlar da almayacak. istanbulda her yer merkez artık. maltepe den alsan ne olacak. binecen tramvaya gidecen :)


  • ergenpezeveng  (29.11.15 13:48:31) 
Kentsel donusum vurursa evin degeri katlanir bunu da dusunun.


  • condom kurşunu  (29.11.15 13:52:35) 
binannın arsa payı ne kadar?
bahçesi var mı?

  • enkolaykullaniciadi  (29.11.15 13:56:13) 
abi adam oturmaya alıyo yatırom değil ki. en son taksimi boşalttılar kentsel dönüşüm diye. hani yapıldı mı oralar. kaç senedir boş. orda oturan adamlar çevre ilçelere dağıldı. istanbulda değilim en son 1.5 2 yıl önce geldim durum buydu. ondan öncede bi 3 4 yıl bura kentsel dönüşüme girecek söylentisi çıktı. yani Kadıköy'de bugün öyle bi şey olsa 10 yıllık mevzu en az. kaldı ki dönüşümün sebebi de ranttır. şu anda yeni köprü havaalanı yapılıyo adamlar bomboş araziler dururken oranın kahrını çeker mi bilemedim. yatırım için olsa zaten düşünmeden alınır da güç bela para biriktirip borca giriyo insanlar bi de abidik kubidik evlerle sorunlarla uğraşammalı bence.


  • ergenpezeveng  (29.11.15 14:02:18) 
hayatım boyunca kadıköyde oturmak istiyorum ama 3 yıl kadar bu evde oturmayacağım. pek fazla param yok, o yüzden çok kredi çekmek gerekiyor. dolayısıyla ancak hasanpaşa kuşdili arası eski binalara gücüm yetiyor. binanın bahçesi yok. bitişik nizam. krediye uygun. 3 katlı bina.


  • uzdeniz  (29.11.15 14:13:48 ~ 14:22:07) 
uzdeniz seni anlıyorum ben de hayatım boyunca izmirde oturmak istedim. izmirde adam gibi semtlere bakıyorum evler 300 400 bin. siktiri çekiyorum. izmir lan ora sonuçta. durum budur :)


  • ergenpezeveng  (29.11.15 14:20:18) 
Bolgede kac kata izin var insaat icin ?

Kentsel donusume uygunsa kacmaz. Vazgerecersen soyle yerini ben bakayim :)
  • kint  (29.11.15 14:24:10) 
abi o kadr avantajlı değil sanırım. kentsel dönüşümüm yürütülebileceği bir muhit değil orası. yani başlasalar 20 yıl sürer dvası. bildiğim kadarıyla kadıköyde imarda emsal değerlerde bile sorun çıkıyormuş ama yine de tam araştırmadım, bakacağım.


  • uzdeniz  (29.11.15 14:29:15) 
Hic emlakcilara sormadan belediyeye bir fit bence, ivir zivir her bilgiyi solylerler sana. Cevrede ev sahipleriyle, esnafla vs konus mutlaka.


  • kint  (29.11.15 14:32:53) 
ya ben binicen metroya tramwaya olayına inanmıyorum. Yani tamam ama Kadıköyde, ne biliyim Sarıyerde Tarabyada(ben oradan bakıyordum da) otursan çıkıp bi deniz kenarında yürürsün gideceğin yerlere yakın olursun. Mesela Beylikdüzünde bilmemnerede lüks site olsa ne olacak, İstanbul'da değilsin ki!? gibi geliyor bana.

bu arada, Afyon'da 500-600 bin'e ev satıyorlar lan geçen gördüm İzmirde 300-400 baya iyi yine sadfsd :D Bu arada İstanbul'da da mesela Ortaköy'de 2+1, 30-40 yıllık binada 400-500 bine bulabiliyorsun, karşılaştırma olarak hani.
  • rodriguez2  (29.11.15 14:35:03 ~ 14:35:54) 
öncelikle kadıköyde oturan (annem) (bagdat cad) ve evi kentsel dönüşüme gitmiş biri olarak ve bir diğeri muhtemel gidecek olan (yeldeğirmeni):
1) apartman mustakil mi?
2) kadıköy'ün neresi?
3) arsa payı ne kadar?
bu sorulara göre kat izni cıkıyor, firmada bir iki kat fazla cıkarsa alacagı 4 daireden (1 mılyon tanesı) bile kar yaptıgını dusunerek proje baslatıyor. kısmen kentsel dönüşüm mantıgı, ama taksim-tarlabasındaki gibi değil elbet.

ikincisi curuk bınalara bile kadıköy belediyesi yakın bir zamanda tek tek gitti, ve kısmen zorunlu da olsa binaları yeniletmeleri gerektiğini belirten toplantılar yaptılar. bu binaların cogu bitişik, ve genelde fırmaların istemediği binalar oldugundan kat/mulkiyet sahipleri ileriki bir tarihte bina yenilemeden dolayı belli miktarda ödeme yapmak zorunda kalacaklar. özellikle yeldeğirmeni böyle.

kadıköydeysen deavantajlı olma sansın sıfır. herdaım pahalılığı surer, emlak balonu falan var dıyorlar ama, 30 yıl oncede moda pahalıydı, sımdıde. yanı kucuk tesaduflerden oturu kadıköy patladı gıbı bı durum yok. dedemlerin zamanında bile bi suadiye varmış, gene suadiye. değişen yok bir durum yok bu bölgelerde.
ama ev alacaksan, kadıköyde merkez (bahariye/moda) zaten muthıs pahalı, suan bakabılecegın alanlar yeldeğirmeni olabilir ki orası bile soylulaştırmaya kurban gıttı. hasanpasa gıbı bolgelere bakabılırsın uygun fıyatlı. bagdat caddesını soylemıyorum bile. öte yandan cooooktan gökdelen yapılmıs bolge olan fıkırtepeye de bakman mumkun (ama orada da mın 500 bın).
  • botamaniaensis  (29.11.15 15:55:29 ~ 15:56:00) 
ne yaparsan yap depreme dayanıksız bir ev'de yaşama


  • turkuaz  (29.11.15 16:16:26) 
ev alma işlerinde tecrübem yok ama yaşam açısından konuşabilirim. 5 senedir kadıköy'de yaşıyorum, akraba istanbul'a taşınmış ziyaret edeyim dedim, ümraniye'de esenşehir diye bi yerde eve tutmuş, 2+1 daireye 1600 kira + aidat veriyor. neymiş güvenlik varmış, kadıköy'de güvenlik sorunu yaşamamış mıyım. ben kendimi eve gidip gelirken de, evdeyken de bundan 1000 kat daha güvende hissettim. 15 katlı binada 200 kişi ile yaşıyorlar, sitede yürüyen vakit geçiren kimse yok, siteden adımını dışarı attığın an zaten leş, tek gidebileceğin yer avm. istanbul'da her yer merkez filan değil. böyle bi yerde yaşayacağıma pılımı pırtımı toplar anadolu'ya yerleşirim, bu kadar da net konuşuyorum. evin eskisinden yenisinden önemli olansa kaliteli. arkadaşın annesi yeni diye ev aldı bir tek başlarına yıkılmadığı kaldı evin. not: yatırım tavsiyesi değil yaşam tavsiyesidir.


  • gmzo  (29.11.15 16:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.