[]

Wireless Hızını Nasıl Test Ederim?

Evet sevgili bilgisayar kurtları, internetimde bir yavaşlık söz konusu ve ttnet bunun wireless bağlantıdan olduğunu iddia etmekte. Bense bunun onların beceriksizliklerinden kaynaklandığına eminim.

Wireless alıcım ile modem arasındaki performansı nasıl test edebilirim. İnternet hızına bağlı olmaksızın?


 
kablosuz ölçüm yap, sonra da ethernet kablosunu takıp dene. sorun devam ediyorsa problem %99.8 ttnet'tedir. arayınca dersin kablolu da denedim kablosuz da, modemin bağlı olduğu telefon kablosunu da değiştirdim, yine çözülmedi. o zaman uğraşmaya değer görürler, onlar yalan söylüyorsa sen de söyle.


  • baba jo  (29.11.15 10:57:05 ~ 10:57:20) 
bi ethernet kablosuyla bilgisayar modeme bağlıyken ölçün (kablolu bağlantı hızını almak için) bi de kablo bağlı değilken evin değişik yerlerinde hız testi yapın, bunun farkı ortaya koyması lazım. internet hızına bağlı olmaksızın veri alışverişi bilemedim. ttnet sonuçta şunu der genelde standart, 16mbite kadarsa mesela internetiniz anca 10-11mbit falan alırsınız wirelessta, yani onu sağlayabiliyorlar ancak genelde. kablolu bağlanınca 13-14 falan çıkar heralde 16mbite kadar paket örneğinde. bu karşılaştırmadan bahsedildiğini düşündüm ben de.

bu arada modeminize güncelleme gelmiş mi ona da bakabilirsiniz, güncelse eğer onu da diyebilirsiniz ttnete, modem ayarlarıma da baktım bir şey yok diye.
  • nimberjack  (29.11.15 10:59:25 ~ 11:00:59) 
evet bende en fazla 3,5 mbi,t bağlantı görüyorum ve sırf wireless yüzünden bu kadar düşmediğine de eminim. modemi bilgisayara yaklaştırıp kablolu deneyeyim o zaman teşekkürler.


  • peace.on  (29.11.15 11:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.