[]

saldırganlar nasıl ölmedi?

tahir elçi'nin öldüğü saldırıdaki 2 kişiden bahsediyorum. ilk düşen videolarda gözüken. silahı fırlatan eleman 2 polise doğru koşuyor. namlular da gözüküyor videoda, adama doğrultulmuş şekilde. silahlar ateşleniyor da. arkadaki ve yandaki polis de cabası. toplamda 15-20 el ateş ediliyor. 5-6 tanesinin yere isabet ettiği kalkan tozlardan anlaşılıyor. yani kemiksiz 10 ateş var. mermiler bu adamların içinden mi geçiyor yav? hadi vuruldu ama olay anındaki adrenalin ile koşmaya devam etti diyelim. o mesafeden giren mermi muhtemelen diğer taraftan çıkar, tahir elçi'ye isabet eden mermi misal. çıkmasa da epey hasar verir iç organlara. 10 metre koşu düşmesi lazım adamların.

ölümsüz mü abi bu adamlar? 1 isabet alsa bile kan izinden nereye gittiği vs anlaşılır, hızlı ve uzağa kaçamaz, görgü tanıkları 'şuraya gitti' falan der herhalde polise.

tek mantıklı açıklaması polislerin hep göğüs bölgesine hedef alması ve adamların sağlam birer çelik yeleği olması. ama bilemiyorum. nedir sizce aslı astarı?

 
celik yelek olabilir.

not:goruntuleri izlemedim.
  • tezek  (29.11.15 02:55:02) 
ilk adami zaten normal kacan biri saniyorlar. ilk adami atla.
celik yelek olsa bile vuruldugunda savrulur, duraklar duser vs.
kuru siki diyecegim o bolgede koruma polislerinin kuru siki tabanca tasimasi cok mantiksiz.

sonuc: o hengamede cok beceriksiz kalmislar.
  • baldur2  (29.11.15 04:13:55) 
@baldur2

abi silahlar gözüküyor takır takır sıkıyor polisler üstüne. hadi biri beceriksiz de hepsi mi beceriksiz?
  • icim urperiyor  (29.11.15 04:21:49) 
aga ne bileyim video ortada iste. vuramamislar.

edit: tekrar dusundum de kuru siki olmasi biraz daha mantikli o kadar yakindan vuramamaktan ama bu dusuncemi engelleyen ise tahir elciyi kim vurdu o zaman? o 2 kacan saldirganin vurmadigi acik? polis atesiyle olmus gibi duruyor yerde yatisindan.
  • baldur2  (29.11.15 04:30:06 ~ 04:37:48) 
@cembacemba

hocam sınavım olmasa valla kare kare silahların namlu doğrultularını analiz edicem o kadar taktım bu olaya. kolu belli, tutuşu belli, namlu belli, ateş belli, 4 silah 30 el civarı atış sözkonusu. mutlaka isabet alması lazım. önden olmasa arkadan, olmasa yandan, iki saldırgan olmasa da birinini isabet alması lazım yav. aklım almıyor.
  • icim urperiyor  (29.11.15 05:31:36) 
Yahu akıl var, mantık var. Ne kuru sıkısı yapmayın yahu. Daha önce elime silah almadım hiç ve o andaki psikolojiyi anlayabileceğimizi zannetmiyorum.


  • omer haybo  (29.11.15 07:38:24 ~ 08:31:32) 
bu işler videoda izlendiği kadar kolay olmuyo. tamam birileri geliyo ama alenen silahlar da görünüyo. olaydan önce silah sesleri gelmiş zaten. şimdi polisler ikilemde kalıyo gelenler kim. ellerinde silah var adamlara doğru geliyo. polis olmasa gelmez. bunlar başka destek filan olabilir mi acaba diye düşünmüş olabilirler. sonra adamlar diplerine gelince tiplerden çıkarmışlardır. ama yine de o mesafeden indirmeleri lazım her türlü. kaldı ki teröristler de ateş etmiyor filmde görsem ya siktirin gidin böyle sahne mi olur derim ama çok enteresan yani. ama silah çok enteresan bi şey elinize alınca filmlerdeki gibi dan dan attığınızı vuramıyorsunuz. yine de ben de garipsedim olayı.


  • ergenpezeveng  (29.11.15 11:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.