[]

ticaret sorusu

duyurunun ticarete kafası basan romalıları;

aklıma takıldı, onceden alınmış bi ürün var, 16 lira civarında bi maliyetle alındı. raf fiyat etiketi 20 lira. ancak bugun genel müdür yanlıslıkla bi koli aynı üründen alınca ürünün su an gelis fiyatı 24 lira oldugu fark edildi. (1 aydır firmada satın alma departmanı yok, takip edilemiyor) söylendi bildirildi felan, ki hatta patron yanında oldugu halde bildirildi durum (alıs fiyatının altında satıldıgı) gm iplemedi pek. patron yanındayken etiket gosterilmesine ragmen tamam onda sorun yok kalsin o oyle dendi.

tuhaf geldi bu bana, benim ticaret itikadimce, ürünün maliyet fiyatı ne olursa olsun, bir sonra alınacak maliyet fiyati onemli benim icin. misal 16 liraya alip 20 liraya satsam bile, sattıgım ürünü 24 liradan yerine koyacaksam eğer benim icin bu zarar hanesine yazılır. kaca aldıgımın degil kaca alacagimin ehemmiyeti vardir.

peki gm neden boyle davrandı?

 
- düz mantık on -

aldığı adam tanıdıktır.

- düz mantık off -
  • yorke  (28.11.15 22:38:02) 
satarken aldığının fazlasına satıyorsa sorun yok. karı o malı alırken yaptın çünkü. bi sonraki alımda da yine aynı performansı gösterip bu kez de fiyatı yeni alınan mala göre yazarsın. bi de ürüne de bağlı. bazı ürünler rafta kalıyorsa zararına bile verilebilir. adam tecrubeli bence bildiği bi şey var başka.


  • ergenpezeveng  (28.11.15 22:43:50) 
ergenpezeveng +1

16 lirayken aldığı ve halen 20 tl'ye sattığı ve şu anki alış fiyatı 24 tl olan bir mal fazla rağbet görmeyen bir mal demek ki sizin mağazada. rafta yer tutmaması ve bir an evvel elden çıkartılması için zaten karlı olan bir fiyatta satışına devam edilmesi mantıklı.
  • kakao  (28.11.15 23:03:23) 
ürün yürüyen ürün. stok maliyeti yaratmıyor.
bu arada yok yahu benim ticaret kafası başka sanırım, hatırlamıyorum hic ''yaa bu ürün yatıyor kanser oldu, fiyat kıralım'' dedigimi.
zamanında bi ustamın öğüdünü satış prensiplerimin merkezine yerlestirdim, 'yahudi satmayan malın fiyatından önce yerini değiştirir' derdi. o hesap.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (29.11.15 12:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.