[]

rus uçağını düsürmekle hata mı ettik ?

Ruslar türkleri düsman bellemişler ve ülkelerinde hiç bir turk unsuru istemiyorlar.Arkadasım rusyada bu hafta ülkeyi terk edip çıkıp gelmiş..Ülke feci karısık ve türkleri hiç sevmiyorlar diyor..Ne oldu la ? Bir uçak düsünce neler oluyor boyle ?




 
biz de başka ülkelere aynısını yapıyoruz. hiç bi şey olmaz. amerikan askerinin başına çuval geçirmedik mi çarşıda. korkmayın yahu :)


  • ergenpezeveng  (28.11.15 20:00:32) 
hayır


  • tescillimarka  (28.11.15 20:04:20) 
Rus ucagini dusurmekle degil, Rusya ile takismakla hata ettik, Rusya'nin yaninda degil karsisinda durmakla hata ettik. Sinir ihlali ve sonrasinda ucak dusurulmesi de bunun yankisi.


  • stavro  (28.11.15 20:09:57) 
hata, çünkü şu an çıkmazda görünüyoruz. düzgün bilgi yok tabii gözden kaçırdığım şeyler olabilir ama rusyanın tır bombalamalarına, s400 konuşlandırmalarına bakılırsa yapabileceğimiz en büyük çıkışı yaptık ve şu an mantıklı bir hamle yok. rusya alan daraltıyor. biz sıkışıyoruz.
oligarşiyse ruslarda kralı var. şu sıra saflar sıkılaşmış halde. türkiye içinden muhalefet çok dikkatli olmalı yoksa her demeç her eylem kodese tıkılmaya, meydanlarda yuhalatılmaya dönüşebilir. dışarıda bi sik yapabileceğimiz yok ama dış ilişkilerdeki dezenformasyonlarla şişirilen militarist egolar şu sıra gereksiz bir heyecan içinde. heyecana kapılmadan kenarda takılmak lazım. bizim savaşımız değil. bir kısım heyecanlı otto mannların savaşı bu.

  • kargn  (28.11.15 20:25:32) 
şartların bizi sürüklediği şeyi yaptık.o uçak düşmese bu kez insanlar gelip burda " yemedi tabi rusyayı vurmak " tarzı konuşacaktı.


  • tosunpasa  (28.11.15 20:29:34) 
Ucagi dusurmeye zorlayan sartlari kendimiz yarattik. Sartlar oyle gerektirdi degil.


  • stavro  (28.11.15 20:31:30) 
iki durum var

bi 'gelişmiş' ülkeyle takışmak var bide gelişmekte olan ve başında kgb emeklisi adam olan ülkeyle takışmak var.

gelişmiş ülke (mesela amerikayla) takışınca siyasi olarak seni yıpratır. çünkü fiziki müdahale kendine de zarar verir. diplomasiyle yaptığını yedirtir. rusya gibi bi ülkeyle başında da hele sevilen bi diktatörcük olduğu halde takışırsan yaraa yersin. gelişmekte olmasına rağmen rusya askeri ve nükleer olarak çok güçlü bi ülke ve amerika gibi ülkelerden kendisini ayıran en büyük özelliklerden biri bu. o yüzden hata ettik. hele ki müttefikin adamlar. sınır ihlaline çok takıksan (ki teröristlerin yıllarca sınırımızı orospuya çevirdiğini biliyoruz) uçak sınırından çıktıktan sonra erdem gösterir uluslararası arenada kınarsın bak uyardık kulak asmadınız biz ortak çıkarları olan ülkeleriz dersin. hele ki adamlar yalan da olsa düşmanımız dediğin teröristlerle mücadele ediyor orda. işin içinde başka iş var. altında işidin çıkardığı petrol patlatılan tankerler var. türkiye ateşle oynuyor. oyle kimse gücümüzü sınamasın demekle olmaz bu işler bazen ağırbaşlı olman gerekir. yukarda ergenpezevengin de tarih bilgisinde sıkıntı var heralde. ilk çuvalı kimler kime geçirdi karşılık olsun diye amerikan askerinin kafasına çuval geçirmenin ne gibi yaptırımları oldu gelsin buraya da yazsın bakalım bi
  • KidLazer  (28.11.15 20:33:23) 
türkiyede türkmen varlığıyla ilgili kamuoyu etkili değil. ama ışidle ilgili kamuoyu var iyi kötü. aslında ışid kafasında insanlar bol değil mi? bol. ama ışidi daha senin hükümetin terör organizasyonu kabul ediyor, eli mahkum. o ışid muhipleri açıktan tavır koyarsa zaten biz çok başka eksenlere yuvarlandık demek olur. o kadar keskin ayrım yok.

yemedi rusyayı vurmak demez kimse, bu alenen savaş çığırtkanlığıdır, muhalefetin mevcut pozisyonuna ters. mhp hariç kimsenin umurunda olmaz rus jetinin sınır ihlali. (belkki birkaç şahin chp monşerinin bi de).. mhp de zaten akp güdümünde, tabanları geçişken, "rusyaya dalamayan basiretsiz hükümet" söylemi muhalefetten çıkmaz, anca muhalefetin niyetini okumaya çalışan hükümetsever zekalarda canlanacak bir söylem bu.

bende karşılığı yok.
  • kargn  (28.11.15 20:49:20) 
bende karşılığı falan yok diyen arkadaşlara hitaben .
vursan iyi halt yedin derler vurmasan yemedi vuramadın derler.

(bkz: 5 ekim 2015 rus uçağının sınırı ihlal etmesi )
  • tosunpasa  (28.11.15 20:59:46) 
abi düşürsen dert, düşürmesen dert. suriye öyle bir karıştı ki, biz fillerin altında ezilen çimen durumuna düştük. topluca taşısak ülkeyi şurdan kurtuluruz bir ihtimal.


  • dafuq  (28.11.15 21:03:13) 
Valla emperyal politikalar peşinde koşuyorsan ama buna uygun hiçbir gücün yoksa, olur böyle şeyler.


  • maxim gorki  (28.11.15 21:03:41) 
@sour

müttefikin olan ülkeyi uluslararası arenada kınarsın mesela düşürmek yerine. yunan uçakları yıllardır egede aynısını yapıyor ne zaman düşürüldü yunan jeti? ki bu da açıklandı "türkiye rutin ege kontorolünü haftada 40 jet havalandırmak yerine bikaç jet havalandırarak yapsa belki bu it dalaşları yaşanmaz" diye. en son yanılmıyosam 2006da it dalaşından ötürü iki taraftan birer jet düştü ki bu ülke ezelden beri rakıdan ötürü bile kanlı bıçaklı olduğun ülke

ayrıca afedersin sınırın sik kadar yerinden geçip gidiyor jet ankaranın göbeğinde dolanan uçaklar yok
  • KidLazer  (28.11.15 21:04:18) 
tosunpaşanın linkini (şu ekşi sözlük başlığı olan) elim titreyerek açtım.
ekşi sözlük günümüzde ciddiyetini, rüştünü ispat etmiş, objektif, itibarlı bir haber/bilgi kaynağıdır çünkü. halkın nabzı sözlükte atmaktadır.

  • kargn  (28.11.15 21:06:40) 
Sıkıntılar olacaktır ama Türkiyenin de bi mısır,ukrayna gibi olmadığı da ortaya çıktı.


  • essoist  (28.11.15 21:17:25) 
kargn ben misalen ekşi linki verdim.herhangi bir haber sitende haber altındaki yorumları okumak zor değil.


  • tosunpasa  (28.11.15 21:21:43) 
bence eylemin akı bokunu kurtarmayacak. meşruiyeti de tartışılır.
türkiye ukraynaya göre çok daha güdülebilir ve değerli bir kale, nato elbet bizi koruyacak. rusya en az bir yıldır net ekonomik krizde. buna rağmen koparabileceğimiz budur.

  • kargn  (28.11.15 21:29:44) 
O duruma nasil geldik, yine sinir ihlal edildi denmis de, allahaskina olaya nasil bakiyorsunuz, Rusya ile gerginlik sinir ihlalinden ibaret mi? Neden senin sinirini ihlal ediyor bu adamlar, neden siniri ihlal edip bunlari misafirlik olarak kabul edeceksin diyor? Rusya ile olan gerilimin bir yansimasi iste sinir ihlalleri de. Olayi sinir ihlali ve ihlal eden ucagin dusurulmesi mevzusuna indirgeyip ele alirsaniz, sinira girdi ve vuruldu, bundan normal bir sey yok diye dusunursunuz.


  • stavro  (28.11.15 21:50:04) 
hataydı, gereksiz ve yersiz bir hamleydi.


  • yahveyire  (28.11.15 21:57:56) 
İyi ki düşürdük çok memnunum, bir tane de gemi batarsak müthiş olur.


  • i was made for you  (28.11.15 22:07:30 ~ 22:07:42) 
@tosunpasa


Tipik bir akepelisin.
Ne kadar sığ... Ne kadar aymaz bir görüş.

Uçağı indirmeseydik insanlar "yemedi tabi rusyayı vurmak" diye konuşacakmış

Kardeşim var mı böyle bir şey yahu

Diplomasi kıraathanedekilerin ne diyeceğine göre yürümez
Yeri gelir taviz verirsin yeri gelir gözdağı verirsin

Her şeyin zamanı vardır
Türkiye ne kazandı şimdi?

Koşarak gittikleri NATO bile Türkiye yi uyardı be.
  • cenkertem.afc  (28.11.15 22:33:11) 
@sour

tabiki insan. da sokağında işid militanın gezmesimi seni daha çok rahatsız eder yoksa işidle savaşan jetlerin sana zarar vermemesi kaydıyla üstünden uçuş yapması mı? savaş bölgesi olduğu için zaten hergün trilyon tane jet dolanıyodur o hava sahasında vatandaş nerden anlayacak rus jeti geçtiğini
  • KidLazer  (28.11.15 23:16:44) 
uçağa arkadan iki misli sayıda uçakla yanaşırsın, kanatlarının az ilersine iki üç mermi sıktırırsın, duymuyorsa da duyar artık, sonra eskortluk yaparsın siktirir gider..
ya da indirirsin füzeleyip.. o durumda da taşşağın yetmezse sınırların artık düşman sınırı olur, vatandaşın def edilir koskoca bir federasyondan, inşaat sektörün darbe alır, domatizlerin elinde kalır. ha doğalgaz alırsın, o da parasıyla zaten. indirdiğin uçağın parasını peşinen ödemişsin zaten çoktan.

  • kargn  (28.11.15 23:42:12) 
yooo gec bile kaldik, kendini dokunulmaz, yenilmez sanan ulkeye ders verince adamlar ne yapacaklarini sasirdilar.


  • baldur2  (28.11.15 23:45:07) 
yapacaklarını şaşırmadılar. bizim pleplere öyle yansıtılıyor.
bizdeki plepleri nasıl güdüyorlarsa rus pleplerini de öyle güdüyorlar. hatta ne plepi bizden serf bile olmaz. neyse.
ruslar anında agit-prop ve ekonomi kartını oynadılar. ki en azından birincisinde iyiler. 80 yıl komünizmi gazla ayakta tutan adamlar bunlar. aynı mantıkla moskofa moskof propagandası yapıyorlar.

yav biraz imajtahtalarına takılın, biraz beyninizi yorun yav.
  • kargn  (29.11.15 00:01:57) 
hep böyle akp seçim broşürü gibi ne böyle


  • kargn  (29.11.15 00:02:27) 
@sour

sanırım gerçekleşen hadisenin detaylarından haberdar değilsin. türk hükümetine göre sınır ihlali 5 dakika sürüyor ki haritadan da bu iddianın doğru olduğunu söyleyebiliriz. dolayısıyla üstümüzde elini kolunu sallayarak uçuşan jetler yok. öte yandan işid'in hava gücü var mı helikopter dışında? yok. dolayısıyla jet işid'e ait değil. başka kim olabilir? ya rusya ya da suriye. suriye'nin zaten burnu boka batmış durumda. esad'ın elinde hükümetin saçmalıklarından ötürü tonlarca koz varken sınır ihlali yaparak türkiyeye koz vermek ister mi? hadi ister diyelim, suriyenin işgal haritasına bakınca esadın bahsi geçen bölgede hava taaruzu yapmak için mantıklı bi sebebi olabilir mi?

savaşı bi kenara bırakalım rusya senin müttefikin değil mi? daha düne kadar ab'ye karşı rusya ve asya ülkeleriyle ortak birlik çağrısı yapmıyor muydun ab'yi tehdit etmek için? ülkeden boru hattı geçirmiyor mu sana gaz satmıyor mu? yahu en amiyane tabirle rusya senin dostun. bu adamlar işide karşı kimi destekliyor? esad'ı. neden? çünkü batı işid gibi bi canavar yarattı ve petrolü artık can kaybı vermeden sömürüyor putin de haklı olarak buna karşı çıkıyor. bunun derinliklerine inersek kaddafiden ve hatta saddamdan bile söz edebiliriz. dolayısıyla yunanı araya katmam pek absürt olmasa gerek. rusyanın o bölgede işidi bombaladığını bilmiyor mu türkiye? yaban'ın dediği gibi "her bir ski biliyorsun bunu mu bilmiyorsun pınar" derler adama. olay çok bariz putinin yerle bir ettiği tankerlere karşı sınır ihlali bahane edilip rus jeti düşürüldü. kaos yaratmak zaten hükümetin en sevdiği şey bunu biliyoruz. buradaki olay ne? türkiye 'yasal' olarak haklı konumda çünkü tankerlerin kime ait olduğunu kimse açıklamaz dolayısıyla putin burada yasal olarak bi hamle gerçekleştirmedi sadece hedef imha etti.

yunan konusuna kafan takıldıysa tekrar izah edeyim: ege hava sahasında yunan jetleri yıllardır it dalaşını da dahil ederek sınır ihlali yapıyor. benim hatırladığım sadece 2006 yılında iki tarafın da birer jet kaybettiği bi olay yaşandı. mevzu yunan olunca sırf güvenlik için haftada 40 jet havalandıran hükümet doğu sınırında teröriste göz yumuyor. hadi işid daha yeni çıktı meydana da on yıllardır pkk bunca teknolojiye rağmen elini kolunu sallaya sallaya sınır ihlal ediyor. yahu jet vurmayı geç adamlar hala günümüzde katırla mazot kaçırıyor. şimdi sana soruyorum 30 yıldır sivili saymadan sırf 7 bin askeri katleden pkk'mı daha tehlikeli yoksa iddialara göre 5 dakika boyunca sınırını ihlal eden rus uçağı mı? vatan millet sakaryacılık oynanamadan cevap ver ama. "ya ikiside hede hödö" demeden. üstüne alınma ancak bazı insanımızın vatanseverlik damarı bazen bi kabarıyoki suratına su çarpıp ya salaka salak konuşma diyesim geliyo.
  • KidLazer  (29.11.15 01:01:14) 
Düşürmekle hata etmedik, zira o uçağı düşüren irade ben değilim. Uçağı AKP hükümeti düşürmüştür. Yanlış yapmıştır.

Meseleyi "koymak" olarak adlandırıp "attık mı lan tokadı" diye böğürünenler gene çıkmış meydane. Savaşı Call of Duty'den, Kurtlar Vadisi'nde gördüklerinden ibaret sanıyorlar galiba.

Yavrum, evladım, düşen uçağın pilotlarından birisi cihatçılar tarafından havada "allahu ekber" nidalarıyla tarandı. Sonrasında öldürüldü, cesedine işkence edildi. Bunu yapan kişilerden birisi de Türkmen değil, Ülkü Ocakları'na mensup faşistin teki çıktı. Ülküdaşsınız yani, sevinin.

Ha sonra ne oldu... Bakın, şimdi şu atacağım videoda omzu askıda, elinde telsiz tutup komut veren adam düşen uçaktan sağ kurtulan tek pilottur: www.facebook.com

Edit: Video daha eskiymiş, güvendiğim haber kaynaklarına kar yağmış... Olsun la, hayali bile güzel idi.
  • sevgikusunkanadinda  (29.11.15 03:35:40 ~ 30.11.15 11:48:23) 
@soul

ben en başında verdim cevabı ancak sen ya anlamadın ya da anlamamazlığa vuruyosun.

sınırının sik kadar yerini geçici süreyle ihlal etmesi saptanan bi jet yaklaşıyor. hataydan girip ankaradan çıkmayacağı belli. bu uçağın kime ait olduğunu saptayacak teknolojin de var malum vurulduktan sonra birden "aa rus uçağıymış yaa" dendi. en başından beri diyorum ki uçağı vurma ama uluslararası arenada kınama yayınla. bak kardeş tamam müttefikiz ancak bunu da tekrarlama de. adam içinden boru geçirdiği ülkeyi bombalar mı yahu az akıl var mantık var. neyi anlamıyosun anlamıyorum kim kıvırıyor o da aşikar. okuduğunu anlamaya karşı bu kadar dirençli olduğunu bilsem inan bu kadar laf anlatmazdım. neyse sana da eyv.
  • KidLazer  (29.11.15 12:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.