[]

İkinci Kedi ve Sorunlar

Selam duyurunun hayvansever insanları,

Geçtiğimiz günlerde soğuktan tirtir titreyen en fazla 1,5 aylık bir dişi kedi buldum. Kıyamadım haline, aldım eve getirdim. Evde de 2 yaşında bir erkek aslan yavrusu besliyorum :))

En fazla 1-2 hırlaşır, tıslar, biraz boğuşur anlaşırlar dedim ama hiç umduğum gibi olmadı. Büyük kedi (iş bu duyuruda bundan sonra şapşik olarak anılacaktır :)) kızcağızı hırpalıyor. Önce dedim alışır ama bugün boğazını falan ısırmaya çalışınca tırstım doğrusu. Yazık ufaklığın zaten kemikleri ele geliyor, ağzında kalcak şapşiğin ondan korkuyorum :/

Şimdi sorularıma gelince, Sivas'da yaşadığım için bu kediyi sokağa atamam. geceleri hep (-) derecelerde seyreden bir soğuk olduğu için ufağa yazık olacak.

Ben genellikle sabah 8 akşam 5 çalışıyorum. sadece 10 haftada bir akşam 5 gece 2 çalışıyorum. Şapşik evde özgür dolaşmaya alışkın. Her yer serbest, Bu ufaklığın olduğu odayı kapalı tutmam gerekiyor. Ben işten geldiğimde ise, pert olduğum için şapşikle bile normalde 1 saat zor ilgileniyorum. şimdi bu ufaklık da tam ilgiye aç ve oyun zamanında. tüm gün kapalı kalması ve az ilgisizlik sorun olur mu?

Sivas'da tanıdığınız bildiğiniz kedi sahiplenmek isteyen var mı?

Bu kediler en iyi nasıl alıştırılır?

işin kötü tarafı, ben evdeyken bile bu kedinin odada yalnız ve ilgisiz olması çok canımı sıkıyor. gidip odasında seviyorum ama şapşik dışarda kalınca çok miyavlıyor, kapıyı açıyor ve içeri giriyor. sonra önce koklama, yalama, sonra ısırma seansları başlıyor.

Nabıcam be duyuru ahalisi, bana bi akıl verin :(

not: sahiplenecek kişi olursa, aralık ayında 5 kilo mama ve 10 kilo kumu benden olacak :))

Resimlerde bir tanesi yeni kızımız, sarı olan da şapşik paşa :)

imgur.com

 
Ufaklik buyuyup kendini savunacak hale helene kadar odaya kapatin, evde guvende ve sicakta olup sıkılmasi, sokakta tehlikede ve sogukta olmasindan milyon kere iyidir. Boyle idare et eye calisin biraz. Ufallik buyusun semirsin, ondan sonra kisirlastirirsiniz, beraber takilirlar alisirlar. Mutlaka kavga edeceklerdir arada ama yasayip giderler.


  • innerbliss  (28.11.15 19:53:53) 
Evin sahibi olan her kedinin tavrı fix bir şekilde hoşnutsuzluk ve şiddet oluyor. Bana göre yeni gelenin tavrı fark yaratıyor, eğer yeni gelen ev sahibini domine edecek güçte ise savaş hiç bitmiyor ama ev sahibi dominant taraf olduğunu teyit ettikten sonra yeni geleni rahat bırakıyor, arada yine saldırır oyun oynar birlikte ama savaş biter.

Bizde durum bu oldu. 2. kedimizi alana kadar 2 kedi denedik biri erkek biri de iri vahşi bir dişiydi ve bizim premses kızımıza göz açtırmadılar. Sonuç kediler gittiler tesadüf eseri 2-3 aylık bir kediyi misafir ettik derken baktım bizim kedi yavruyu dövdü bi kaç gün sonra oyunlar oyunlar... 2 ay olacak şimdi hala deli gibi kavga ediyorlar her gün ama birbirlerini yalıyorlar da. Sıkıntı yok.

Size tavsiyem ikisini aynı anda sevin. Kokuları alışsın birbirine. Aşırı şiddet içeren kavgalarda kedinize kızın. Odaya kapatmayın ya da biraz toparlayana kadar kapatın sonra salın. Ayrıyken alışmaları imkansız. Kendi kedinizin şımartın.
  • yahveyire  (28.11.15 20:04:06) 
siz yanlarındayken @yahveyire +1 siz yanlarında yokken @innerbliss +1

yavruyu kedi kutusuna koyup büyük kedinin gelip koklamasına izin verin bir süre. yavruya erişemeyeceği için zarar vermeden merakını giderecektir. alışmalarında bir adım oluyor.

renkleri çok güzel. şansı açık olsun.
  • madarch  (28.11.15 20:53:36 ~ 20:55:39) 
Öncelikle, cevaplar için teşekkürler.

ufaklık sabahları yürek yiyor sanki bizden gizli. bir cesur, bir hareketli. sanırsın evin kedisi o :)

İkisini sürekli beraber sevmeye çalışıyorum. aynı mamaları veriyorum. hatta kumları bile aynı marka :) Ufaklığı evde dolaşmaya çıkarıyorum şapşiğin mamasını kokluyor, şapşik de ufaklığın odaya girince mamasına bakıyor, suyuna bakıyor hatta tadıyor. aynı mama mı değil mi kontrol ediyor sanırım :)

aslında şapşik önce yalıyor, ufaklık kaçınca veya karşı tepki verince saldırıya geçip ısırıyor :)

bir de, 1 haftadır yeni kedi evde. daha ne kadar alışma süreci geçebilir, var mı yaklaşık bir beyanı olan :)
  • şapşiko  (28.11.15 21:01:20) 
Şapşiğe çok fena uyuz oldum


  • Big bada bum bum  (28.11.15 21:16:12) 
Resimlere şimdi baktım, Şapşik kedinin bir üstüne otursa...

Ya ben 1 hafta deneme süresinden sonra pek olumlu bakamıyorum ama siz bu bir haftayı sonuçta tamamen aynı odada geçirtmemişsiniz, o yüzden bence hala bir umut var kaldı ki kediniz, diğer kediyi yalıyorsa zaten daha ne?

Bizim evdeki yavru da büyük kedimin, kendisini yalamasına pati atarak cevap verdiği için kavgalar oluyor. Ama kedinizin diğer kediye ciddi bir zarar vereceğini düşünmüyorsanız bence aynı odaya bırakın, yavru en kötü saklanacak bir yer bulur bence ki o kadar halsiz gözükmedi benim gözüme :)

Genelde 1.5-2 ay diyorlar alışma süreleri için ama kediden kediye göre değişiyor olay, daha önce evde başka bir kedi görmediyse kediniz, sosyal değilse yani bu süre uzun olabilir, öbür türlü kısa da olabilir. Ama yaladıysa olay bitmiştir gözüyle bakıyorum ben duruma.

Bol şanslar mutluluklar diliyorum =)
  • yahveyire  (28.11.15 21:49:56) 
@Big bada bum bum hayırdır :(

@yahveyire iyi beslendi, o konuda haklısın. ki bugün üstüne bastı, diğeri ezildi sandım :)

mesele zaten aslında, küçüğün yalamalara patiyle tepki vermesi. yoksa ilk etapta sorun yok. tabi patiden sonra küçük nereye kaçarsa kaçsın, şapşik bırakmıyor peşini:)

bu kadar korkmamın temel sebebi, aldığım peluş ayının 24 saati tamamlamadan şapşiğin patilerinde parçalanması :) onu da peluş gibi görürse vay haline :)
  • şapşiko  (28.11.15 22:41:54) 
ben şahsen bu sorunu çözememiştim ve ikinciyi kediyi sahiplendirmek zorunda kalmıştım.
deneyimli kedi besleyenler kokularına alıştırmanın işe yarayacağını söylüyor. şapşik'e serbest dolaşım izni vermişsiniz ama bazı günler yeni kediyi hapsettiğiniz odaya şapşik'i koyun ve diğer kediyi odadan çıkartın. bu sayede kokusuna alışır sanırım.

  • karasin  (29.11.15 00:52:20) 
arada patilesin bir şey olmaz. anneleri de yapıyor. bahsettiğiniz durumda çığlıklar duymuyorsanız sorun yok. yavru kendini korumayı, pati atmayı, kaçmayı böyle öğreniyor. yavru ezilmez. kaçabilecek kadar hızlı hareket eder. şapşik evin garfield'ı sanırım.


  • madarch  (29.11.15 04:34:08) 
Oncelikle kavgalari abartmamayi ogrenmeniz lazim. Kediler kavga eder. Eger gercekten ciddi zarar verecek bir durum yoksa ayirmayin kavgayi, siz ayirdikca hiyerarsinin oturmasi engelleniyor ve alisma sureci de dogal olarak uzuyor. İyice alistiklarina kanaat getirene kadar siz evdeyken yavruyla beraber dursun sapsik, siz yokken yavruyu odaya kapatin. Kapatmasaniz da bir sey olmaz muhtemelen ama, tedbir iyidir.

Bir de ikisini beraber sevmeyin, sapsik kiskanir. Yavruyu bir sure sapsigin gordugu yerlerde ve zamanlarda sevmeyin dokunmayin oynamayin ilgilenmeyin, kedinizin evde cok da bir sey degismedigini gormesi lazim kabullenebilmesi icin yeni kediyi.
  • guvercnucusu  (29.11.15 12:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.