[]

Öğrenim kredisi geri ödemesi

Anladığınız üzere ben de borçluyum. Üstelik 4 yıl boyunca öğrenim ve katkı kredileri, üstüne yüksek lisansta 2 yıl öğrenim kredisi aldım. Toplamda 30.000TL borcum.

Geçen yıl yüksek lisansım devam ettiği için arkadaşımla birlikte dilekçe yazdık ve KYK'ya yolladık. Böylece borcumuz ertelendi. Hala yüksek lisansımı bitirmedim (3,5 yıl oldu; tez bitmiyor :/). Ama işe başladım. 1 Aralık'tan itibaren sigortam, 15 Aralık'tan itibaren maaşım başlayacak. Bir alakası var mı bilmiyorum ama maaşımın ilk 6 ay yarısını İŞKUR yarısını şirket ödeyecek. Sonra komple şirket, biliyorsunuzdur. Bunları niye belirtiyorum? Belki alakalı bir şey olabilir diye.

Gelelim esas meseleye, ben sigortam başlar başlamaz gelecek sanıyordum ama dün akşam o arkadaşımla birlikteydik. Ben bahsedince dedi ki "hayır, e-devlette yazan tarihte başlayacak".

Sebebinin ise bizim geçen yıl erteletmemiz sonucunda talebimizin onaylarak ödememin Ekim 2016'ya ertelenmesi. Arkadaşım 2 yıldır sigortalı çalışıyor ama kendisinin ödemesi hala başlamamış. Onun da Ekim 2016.

Ben sanıyordum ki sigorta başlar başlamaz dilekçelerle erteletsek bile ertelendiği tarihten önce gelir. Ama dün 3 arkadaşım da ödememin sigortam yatsa, maaş alsam dahi Ekim 2016'da başlayacağını söyledi.

Beni bu konuda bir aydınlatıverseniz? Ona göre eğer öyleyse kendime alacaklarım var. En başta az miktarda ihtiyaç kredisi çekmem gerekiyor. Onların dediği gibi olacak ve gelmeyecekse hemen çekeceğim.

 
sigorta başlayınca erteleme bozulmaz. erteledikleri tarihe kadar serbestsiniz.


  • animalman  (28.11.15 17:04:12) 
ben de ödeme tarihimden önce çalışmaya başlamıştım. o tarih gelene kadar herhangi bir ödeme yapmadım. daha önce belirtilen zamanda başladı ödemeler. eğer kredi almaya devam ederken sigortalı bi işe girerseniz, ödemeleriniz kesilir. çalışmanın tek etkisi bu bildiğim kadarıyla.


  • isiz ajun  (28.11.15 18:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.