[]

Bilgisayar Kod Bulmaca

merhaba dünyalılar

elimde 2008 yılında aldığım bi laptop var ki tkır tıkır çalışır vaziyette. sadece üzerinde gelen etiketler biraz yıprandı o kadar. ilk aldığımda win 7 vardı üzerinde kullandık, bir kere bile format atmaya ihtiyaç duymadan. son win 10 çıktı. güncelledik onu da kullanıyoruz şimdi. gayet de iyi. ama şöyle bir sorum olacak. bilgisayara en baştan bi format atayım diyorum. ilk aşta alt tarafında windows kodu yazıyordu ama artık yazmıyor, silinmiş. ilk evraklarını bulmam da çok mümkün değil. şimdi en baştan bi win 10 yükleyip içindeki er şeyi silmek tertemiz yapmak istiyorum. ama orjinal bir format atacağım bir win 7 veya win 10 cd yok. beraberinde gelen cd de yok. ben bu ilk windows kodunu nerden bulabilirim. yani bilgisayarın herhangi bir yerinde yazar mı? ya da şu kodu yaz çıkacaktır dediğiniz bi sihir var mı?


 
Güncelleme ile windows 10 kurulduğu zaman microsoft hesabı oluşturuyorsun senin cihaz bilgilerini sistem oraya kaydediyor daha sonra ayn hesapla giriş yaptığın zaman otomatik etkinleştirme oluyor.

account.microsoft.com
  • murtiii  (28.11.15 15:54:39) 
www.windows10.gen.tr
sayfada asagiya dogru git.

  • 1adam  (28.11.15 16:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.