[]

Bisikletten anlayan gelsin

500 lira bandında, şehirler arası rahatça yolculuk yapabileceğim bir bisiklet var mıdır ?




 
Yoktur=(


  • stereoseyfi  (27.11.15 22:41:12) 
@stereoseyfi Bisiklet işinden anladığınızı varsayıyorum, kaç bandına çıkmam lazım böyle bir bisiklet için ?


  • memories  (27.11.15 22:43:03 ~ 22:43:12) 
vardır da şehirler arası yolculuğa bisiklet kadar malzeme de gerekir.


  • kargn  (27.11.15 22:43:05) 
Bana direk marka model olarak bisiklet önerebilecek var mı peki, üst limit 1000 lira diyelim bu sefer.


  • memories  (27.11.15 22:44:32) 
Hiç tura çıkmadım, o yüzden sadece gördüklerimden örnek vereyim. Carraro sportive serilerinde hidrolik veya disk freni olmayan ön amortisörlü bir model bulabilirseniz işinize görür. Bisiklet alırken insanlar nelerle yola çıkıyor, yolda kaldıklarında arızaların tamir edebilecekleri boyutta olması için ne tür donanım seçiyor, bunlara bakın derim.

Bunlarla balkan turuna çıkan arkadaşlarım var. 500 liraya alacağınız bisiklet direk eşşek ölüsü, kalitesiz donanım ile geleceğinden yok demiştim. Keyfi yer, yolda bırakır.

Sportive'ler nispeten daha iyi ve bu amaçla da kullananları gördüğüm için bu örneği verdim. 868 liraya sportive 224 buldum.

Tabi bu tura gidenler bi bu kadar da ekipmanlara harcamışlar. Olmazsa olmaz kask, eldiven, buff, yedek ekipmanlar, tamir ekipmanları, heybeler, çadırlar, matlar vs vs için. Çoğu sele, amortisör gibi parçaları da upgrade ediyor.
  • stereoseyfi  (27.11.15 22:57:13 ~ 22:59:49) 
ben 150 liralık ikinci el bir bianchi ile gittim 300 km, gidiliyor, daha da gidilirdi.
1.5 dişsiz lastik ile değiş eski lastikleri (80-100 tl). göbek yataklarını sök gresle tak (12-17 anahtarlar gerekebilir). orta göbeği aç, temizle/bilyaları değiş (göbek sökme aparatı gerekebilir).
vites ayarını yap. ön arka bagaj tak. dört heybeye paylaştır yükü.
türkiyeyi bile gezersin.
konforu arttırmak için tutma kısmı ergonomik elcikler ya da kelebek gidon ya da boynuz gidon takabilirsin keyfine göre.
250 liraya kösele bir brooks sele alıp bisikletinin fiyatını ikiye katlayabilirsin :)

bütün bu ekipmanı ve gerekli diğer her şeyi 1000 liraya mal edersin. ama işte o bisiklete çok para verdiğin an olmuyor bunlar. sağlam bir ikinci ele bakım yapabilmen şart.
  • kargn  (27.11.15 23:04:30) 
1500'e çıkarman gereksiz. genelde önermiyorum ama benim gibi ekonomisi kıt biriysen 700 küsürlere kron alabilirsin. tx serisine bir bak derim. ya da ikinci el carraro bak.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (28.11.15 01:04:25) 
salcano city fun 60.
Başlangıç bisikletidir beni fazlasıyla idare ediyor.

  • alaimisema  (28.11.15 10:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.