[]

Kedimiz çok tüy döküyor

Merhaba arkadaşlar, 5 yaşında british shorthair cinsi kısırlaştırılmış erkek kedimiz var. Kedimizde aşırı derecede tüy dökme problemi var. O yürüdükçe tüyler arkasından havada uçuşuyor, yattığı her yer tüy içinde kalıyor. Kedişe dokunduğumuz an avuçlarmın tüy doluyor. Artık bu sorun bizim için başedilemez bir hal aldı. Geçtiğimiz yaz bu durum için veterinere götürdüğümüzde bize sıvı bir multivitamin, hap ve ense damlası verdi. Bir iki hafta çok zorda olsa uyguladığımızda gözle görülür iyileşme oldu fakat kediye sıvı bir ilacı içirmek, hap yutturmak birkaç seferden sonra neredeyse imkansız bir hal alıyor.
Bu konuda önerileriniz yada benzer problemlerde başarılı olmuş istanbul için veteriner tavsiyeleriniz var mı ?
Teşekkürler.

Fotoğrafları:i66.tinypic.com
i65.tinypic.com

 
ÖNCELİKLE, BU BİR PROBLEM DEĞİL, lütfen makul olun.

kediniz problemli değil

hayvanlar tüy değiştirir mevsim geçişlerinde

tarakları var bol bol tarayın toplayın. kedi yani bu tüyü olduğu epey bilinen bir gerçek. kılı tüyü var diye yazıktır ilaç içirmeyin.

fakat kabul ediyorum tüylerinin olması ve bu akdar çok dökülmesine ben şaşırmıştım, kediler deri değiştiriyor sanıyordum.....
  • mula  (27.11.15 11:32:46) 
aşırı tüy dökme sıkıntısını biz de yaşamıştık bir ara. her kedi tüy döker bu bir british kısa tüy olsa bile. bizim veterinerimiz mamayı değiştirmemizi önermişti. Meğer verdiğimiz mama karaciğerine fazla baskı yapıyormuş,o da tüylerin dökülmesine sebep oluyormuş Su an nd kısırlaştırılmış mama kullanıyoruz.
tabi ki hala tüy dökme oluyor özellikle mevsim geçişlerinde fakat eskiye nazaran gözle görülür bir şekilde azalma oldu.

  • all i know is pickle  (27.11.15 11:39:59) 
cevaplar için çok teşekkürler. Arkadaşlar bu 2. kedimiz ve evimizde hep bir kedimiz oldu. Tüy dökme durumlarına yabancı değiliz. problem değil diyen arkadaşlar bu durum son bir yıldır var ve bizce bir problem çünkü kedimiz artık dökülen tüylerinden kendi bile bıkmış durumda. Onu doğru düzgün sevemiyoruz bile. Kedimizi tanıyoruz ve bu durumun normal olmadığını düşünüyoruz. Belki beslenme eksikliği yada farklı durumları olabilir o yüzden bu duyuruyu açtım. Malesefki veterinerlerdede kediler tüy döker normaldir algısı çok yaygın. Elbette döker, mevsim geçişlerinde dahada çok döker kabul ama bizdeki durumun daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Yaşayan bilir anlatmak zor gerçekten. Furminatöre gelince gerçekten güzel bir ürün kullanıyoruz ama inanın değişen birşey olmuyor.


  • mrmlq  (27.11.15 11:51:27) 
bizim de iran kedimizi var tahmin edemeyeceginiz kadar tuy dokuyor. veteriner de klasik kediler tuy doker diyor ancak eskiden bu kadar tuy dokmuyordu. baya arastirdim ama bir cozum bulamadim


  • oscar  (27.11.15 11:57:47) 
bahsettiğiniz kadar tüy dökümü sağlık sorunu kaynaklı olabilir. mama içindeki alerjenler, fazla protein (varmış böyle bir şey) iç organlara ve dolaşıma zarar verip sebep olabiliyormuş. balıklı, alerjik mama çözüm olabiliyor. @patlıcangil barf beslemeyle aştığı sorunları yazmıştı. belki size de faydası olur. eksisozluk.com


  • madarch  (27.11.15 12:12:27) 
madarch+1 mamayı değiştirmeyi dene bence de. benimkinde neredeyse hiç tüy sorunu kalmadı. yalnız ayda bir iki kez kusuyor, tüy değil ama sadece yeni yediği mamayı kusuyor, fazla mı yiyor, yiyip çok mu zıplıyor bilemedim.


  • tiny penny  (27.11.15 12:54:05) 
Mamadaki protein fazlaligi, taurin eksikligi, mama alerjisi gibi bir cok sebep olabilir tuy dokme sorununa sebep olabilecek. Aldiginiz multivitaminle duzeldiyse ben taurin eksikligidir muhtemelen diyorum, taurin icerikli odul tabletleri var severek yedikleri, onlardan alabilirsiniz ama mamayi degistirip daha dengeli bir mamaya gecmek elbette en mantiklisi olacaktir.


  • guvercnucusu  (27.11.15 13:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.