[]

trafikte neden bu kadar fazla oç var?

sıkışık trafikte sağından geçip önüne atlamaya çalışan,
1 araba geçmeyi kar sayan,
ileride ışıklarda durduğumuzda yanıma denk gelecek olan fakat öncesinde deli gibi gazlayıp sellektörle sizi geçmeye çalışan,
yolun ortasına arabayı parkedip trafiği felç eden zibilyon tane yaratık ortalıkta dolaşırken siz de sinirlerinize benim gibi hakim olamıyor musunuz? Ya da olabiliyor musunuz? Yoksa bunların hepsi bana mı denk geliyor?

sinirden yemin ederim arabayla trafiğe çıktığımda kollarım bacaklarım titriyor. Bir gün birinin kafasını gözünü patlatmamak için çok zor tutuyorum kendimi. Arabadaki haydarla birnin gerçekten kafasını kırıcam bir gün. Ölse kaç yıl yerim?

 
sadece trafikte değil heryerdeler. kaldırımda, çarşıda, iş yerinde..


  • innerbliss  (27.11.15 09:10:03) 
çünkü insanlar tahammülsüz ve hazımsız.


  • euphrat  (27.11.15 09:11:17) 
trafikte değil toplum böyle

toplum değişti bozuldu
herkes birbirinden nefret ediyor kimse kimseye saygı göstermiyor ve herkes her şeye karışıyor.

daha beter günler gelecek
bu toplum kendini yiyerek bitirecek.
  • croswell  (27.11.15 09:12:53) 
yaptiklari sadece kucuk seyler, zaten kucuk seyleri kovaladiklarindan dolayi kucuk insanlar. ciddiye almaya degmez. bosuna sinirlenme, arac kameran varsa veya yaninda biri varsa video, fotograf al whatsapp'dan sikayet et.

www.sabah.com.tr

hem bir amaca hizmet etmenin huzuru doluyor insana.
  • evimin paspasi  (27.11.15 09:13:45) 
Bizim her gün lanet yağdırdığım servis şoförümüz böyle. Yol boyunca ayrana çeviriyor, bir şey söyleyince de pişkin pişkin "Sen de hem çabuk gidelim istiyorsun, hem de kurallara uy istiyorsun" diyor. "Çabuk gitmeyelim, kurallara uy" deyince de "Bir ben mi uyayım, enayi miyim" dye soruyor. O sırada önünr girmeye çalıştığımız adamı gösterip "Bı adam enayi mi. O da aynısını yapmayı bilmiyor mu" diyorum, "İstanbul'da işini bileceksin, öyle olmaz" diyor. İçinde bulunduğum arabayı götürmese boğacağım, bir kere de şikayet ettim ama servis içindekiler kızdı "Bizi çabuk götürüyor, diğer şoförler böyle değildi" diye. Ben de içimden "Allah topumuzun belasını versin, ki bu vermiş hali galiba" diye mırıldanıyorum.

Sadece trafikten değil, bu şark kurnazlığı her yanımızda; bu sadece onun trafikteki yansıması.

Araba kamerası görüntüleri whatsapp ile ispiyonlanabiliyormuş, bu durumlarda ihbar edebiliyor muyuz ki?
  • aychovsky  (27.11.15 09:16:19) 
@aychovsky

whatsapp'a aktarabilirsen gonderebilirsin ya da emniyet'in sitesinden de ihbar hatti var oradan da gonderebilirsin. sayfanin linkini verecektim ama acilmiyor. aplikasyon marketlerde uygulamasi varmis bilginiz olsun.
  • evimin paspasi  (27.11.15 09:20:32) 
-trafikte herhangi bir denetim yok
-cehalet, kuralsızlık, güce tapanlık o kadar övülüyor ve yayılıyor ki önüne geçmek imkansız
-sadece cinsellikten ibaret bir ahlak/namus anlayışı var. hırsızlık o kadar içselleşmiş normalleşmiş ki yapmamak tuhaf sayılıyor. market kuyruğunda bile adam geliyor arkamda değil yanımda duruyor sıra bana geldiğinde bir kaç saniye duraklarsam hemen sırayı çalmak için hamle ediyor. bu ona da çok normal geliyor. trafikte de aynı şekilde. önündekinin hakkını çalmak çok normal. emniyet şeridine girip kırmızı ışıkta bekleyen yirmi arabanın önüne geçmek çomarlar için çok normal. toplum ahlaksız yani kısaca.ben de mümkün olduğu kadar araba kullanmıyorum. 5 dk lık mesafede bile trafikteki iğrençliklerden midem bulanıyor.
- bu boktan ülkede milletvekilleri trafik kurallarından yasa ile muaf. yani çok bişi beklememek lazım. bu işin kolay bir çözümü yok.
  • n62  (27.11.15 09:24:20) 
o dediğiniz whatsapp hattına daha önce 2 kere saatli tarihli fotoğraflı bildirimde bulundum, okuyup okumadıklarını bile anlayamadım ve cevap da vermediler. kullanıp onaylayan var mı o servisi?

@croswell aynen de öyle. ne kadar acı. olan bize oluyor. yavuz çetin gibi bir gün intihar edivericez diye korkuyorum. tek çare ülkeden gitmek mi?
  • safepassage  (27.11.15 10:00:31) 
sırf bu yüzden havanın yağmurlu olmadığı her zaman motorla ulaşım sağlıyorum. motorda da görsünler diye çakarlar falan her şeyi taktırdım, koskoca motor yani. Yine de kurallara uygun hareket ettiğim halde elinde telefonla en solun solundaki şeride kıranlar oluyor. yanında durup ulan daha fazla görülmek için ne yapmam lazım diyorum, kusura bakma diyor. Ne diyeceksin bu adama şimdi? Hadi bu özür diledi, ama ölüyordum be abi? Öldükten sonra özür dilesen nolur?

Başka birisi gelmiş diyo ki o yasak değil mi? Polis sandım ben seni diyor. Polisin ışığını hiç görmemişsin galiba onlar mavi kırmızı oluyor dedim. Yani ters bir şey söylesem kavga çıkaracak bir tipti.

Ya anlamıyorum küfürden kornadan da anlamıyorlar, onu da geçtim birine ters yapsan adamın arabadan neyle ineceği, ne yapacağı belli değil ki. Kaç sefer trafik tartışmasından ölenlerin haberini duyduk, okuduk.. Ülkede yaşanacak hal kalmadı yemin ediyorum. Tamamen izole olman gerek. Yoksa olmayacak.. Offfff Çok dertliyim.
  • safepassage  (27.11.15 10:05:09 ~ 10:05:53) 
ben de yolluyorum, cevap vermiyorlar. normal zaten ki gunde kac tane ihbar yapiliyor. siz gondermeye devam edin. adamlar hepsini inceliyor.


  • evimin paspasi  (27.11.15 10:06:32) 
sarı ışıkta kornaya deli gibi basanları yazmayı unutmuşsun:) sarıda kornaya bastıklarında arabadan inip kavga edesim geliyor, yapamadım tabii hiç. sıkıştırıyorlar, önüme kırıyorlar, bazıları salak salak sırıtıyor. sinir oluyorum sonra kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum filan.


  • şubatsonrası  (27.11.15 10:08:20) 
hiç bir konuda olmadığı gibi denetim, kuralları uygulama ve ceza mekanizması yok. insanları başı boş bırakırsan ciddi kurallar çerçevesinde işlemesi gereken trafik mekanizması çöker.

geçen avustralyadan gelen bir akrabamla konuşuyorduk. 20 yıldır falan orada. dedi ki türkler avustralyaya ilk göç ettiğinde trafikte aynı buradaki gibiydi, yayalar ve sürücüler. bunu gören avustralyalılar cezai uygulamaları sıklaştırdı. kavşaklara vs polis yerleştirdi. kırmızı ışıkta geçmeye çalışan yayalara 40-50 dolar kitledi. şimdi herkes avustralyalılar gibi kurallara uyuyor. avustralyada şehir merkezine kirli araçla inemezsin diyor adam daha ne diyim.

zamanında almanyadan türkiyeye tatile gelen gurbetçiler ülkeye geldiklerinde kornaya basa basa dolaşırlarmış. neden? çünkü almanyada basamıyor adam, cezası var. türkiye de de var da siz hiç gereksiz korna çalmaktan dolayı ceza yiyen birini gördünüz mü

bakın buna kendimi de dahil edeyim. 1 haftalığına ispanyaya gitmiştim. hani türkiye ayarında orta seviyeli bir ülke. bi kanada bi avustralya değil. şakayla karışık arada anlatırım; 2 kere korna sesi duydum, ikisini de bize çaldılar. mal mal yolun ortasında yürüyoruz diye :)

bizim halka cezai yaptırımla birlikte trafik kuralları aşılanmamış. halkın ahlak yapısı da türlü kokuşmuşluğa müsait olunca..
  • asbe  (27.11.15 10:14:06) 
Denetim sıfır da ondan. Akşamları Mahmutbey'de bir birine makas atan hafriyat kamyonları görüyorum. Polis sallamıyor. Aynı polis yasak olmayan cam filminden kafasına göre ceza da kesebiliyor.


  • arnold schwarzeneger  (27.11.15 10:20:45) 
Ben kavga etmeyi bilmem, bugüne kadar hiçbir insana vurmuşluğum yok. Gözlüklü bir insanım, kafayı yesem önümü göremem..

Trafikte cam açıp el kol çıkartıp bağırıp çağırıyorum. Önüme kırıyorlar, ışıkta kırmızı yanarken korna çalıyorlar, tek şerit yolda sağdan sıkıştırıp önüme geçiyorlar, emniyet şeridinden önüme kırıyorlar, telefonla konuşurken yola bile bakmadan aracımı sıkıştırıyorlar..

Sonunda bir gün arabadan indirecekler beni, evire çevire dövecekler.
Ben de rahatlayacam, onlarda..
  • quaker  (27.11.15 10:52:16) 
Kuralsızlık
Oto kontrol eksikliği
Cehalet

En önemlisi cezaların caydırıcı olmaması ya da hiç ceza olmaması
  • burya  (27.11.15 10:54:08) 
Kesinlikle anlamlandıramıyorum. Trafik oç dolu. O yüzden (ailenin) arabayı 40 yılda bir çok gerekliyse kullanıyorum. Onun dışında toplu taşıma candır. Mis gibi. Kafan rahat.

Dün bin saat sol şeride geçmek için sinyal verdim. Bir kişi bile iki saniye beklemedi. Aksine hızlandı ki geçemeyeyim. Tam ara açıldı geçeceğim. Biri hızlandı geçmeyeyim diye fakat geç kaldı. Üstüne geldi selektör yakıp, korna falan çaldı.

Herkesin işi acele. En acele kendi işleri ve de saygı, trafik kuralları vs. gibi bir şey yok.
  • nawar  (27.11.15 11:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.