[]

Daha önce Microchip geliştirme kartı kullanmış olanlar yardımcı olabilir mi

Merhaba,

dsPIC30F4011 mikrokontrolör için Microchip'in kendisi sitesinde önerilerinden, kendime uyanı seçip bir geliştirme kartı aldım. Farnell'dan sipariş ettim, geldi. Ancak kutunun içinden Microchip'in programlayıcı/hata ayıklayıcı arayüzü çıkmadı.
-Farnell'ın sitesinde kutusunda olacağı yazıyordu, zaten Farnell'la konuştuğumda da durumun kendi hataları olduğunu direk kabul ettiler-. Yalnız şöyle bir sorun oluştu: Bu arayüz üretimden kalktığı için Farnell biz de yok diyor ve gönderemiyor, onun yerine yeni versiyonunu satın alın diyorlar ama yeni versiyon hem 640 lira hem de benim geliştirme kartıyla çalışıp çalışmayacağı meçhul (Farnell bilmiyor). Microchip'ten şu an için yardım almam çok zor ve yeni bir parça isteteceksem de zaman açısından bu akşama yetiştirmem gerekiyor.

Bu nedenlerden dolayı sorum şu:

Texas Instruments'ın 100 dolar gibi fiyatlara geliştirme kart, programlayıcı, hata ayıklayıcı beraber ürünleri olduğunu biliyorum. O nedenle microchip'in de böyle ürünleri olduğunu düşünüyorum ama hangisi bu?

Benim uygulamam motor kontroldü normalde buna uygun bir geliştirme kartı seçmeliydim ama artık bundan da pes ettim. Sadece deneme yapabileceğim ve aynı zamanda mikroişlemciyi hem programlayabileceğim hem de hata ayıklama yapabileceğim 100 euro'yu geçmeyen bir şey olsa yeter.

Var mı böyle bildiğiniz bir ürün?



Çok teşekkürler şimdiden.

 
herhangi bi yerden pickit 3 veya pickit 2 programlayıcı al (50-100 tl arası) kartın üzerinde mutlaka programlama soketi vardır. mclr, rb6,rb7 ve gnd uçlarını bağlaman yeterli. hem debug hem de programlama yapabilirsin.


  • orpheus  (27.11.15 08:04:08) 
Bende mikroelektronika'nın dspic ve pic24 serisi işlemciler için ürettiği lv24/33a geliştirme kartı var. Aldıktan sonra hiç kullanma fırsatı olmadı, bir kenarda kaldı. Ama yanlış hatırlamıyorsam üzerinde hem usb programlayıcı hep de on-circuit debugger var. O seriden bir şeylere bakabilirsiniz, işinizi görecektir.


  • johan sebastian  (23.12.15 16:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.