[]

Türkiye'ye toplam bedeli ne olacak sizce?

bir uçak düşürmenin bedelini kastediyorum. esasen olay uçak düşürmek de değil sadece, sonrasındaki tavır daha beter. turizm bitecek, ekonomi zaten bokun dibinde, ihracat sekteye uğrayacak, oradaki Türk şirketler de nanay bence artık bundan sonra...

nasıl olur başka başka? bazı şirketler yabancı CEO getiriyorlar, biz de böyle yabancı bakan, bb, cb falan getirtemiyor muyuz ki ya?


 
Kış turizmi zaten kuzeyden ya da iran'dan değil. Yaza da bir şey kalmaz. Turizm her yıl verdiği düşüşe yakın bir düşüş yapar.

Şirketler bazında da öyle "ben bıraktım gidiyorum" moduna giremiyorsun. Tabii ki petrol doğaz gaz hattında teknik aksaklıklar yaşama, ekonomide sallanma vb. sıkıntılar yaşanacak ama öyle büyük felaket modunda bir şey olmayacak. Türkiye'nin sınırlarda müdahale edebildiği tek yer olan kuzry suriye kaybedildi. Asıl sıkıntı o.

Şimdi kuzey suriye'nin birçok yerinde olduğu gibi kuzey batıda yer alan bölgedeki türkmenler de göçe zorlanacak. Bir göç dalgası daha gelebilir. Oralara ypg yığılacak çünkü. Onları da ışid ile savaştırıp mühimmat desteği vereceklerdir.

Bizim de oynadığımız bir başka oyun bir tarafımızda patlamış halde bölgedeki türkmenler ile kurulacak son sınır komşusu şansımızı da kaybetmiş olacağız.

Tabii bunun alternatifi Türkiye'nin Türkmenlerin ve özellikle sunnilerin hakkı ve güvenliği sebebiyle/bahanesi ile sınır ötesi operasyon düzenlemesi ya da ışid'e destek olması. Bunlar el altından ya da aleni olabilir. Tabii IŞİD'e aleni destek hariç.

Herkes Suriye'de kurulacak yeni bir devlet ya da en azından hükümet konusunda elini güçlendirme peşinde.
  • nawar  (27.11.15 08:06:24) 
Hiç üzülme herkes yaşamından memnun. Olan yüzde 30'a oluyor.


  • Traveller  (27.11.15 08:23:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.