[]

türkiye-rusya olayında

türkiye'yi haklı buluyor musunuz? siyasi görüşünüz farklı olsada hükümeti destekliyor musunuz?




 
Siyasi görüşüm AKP'den çok uzak. Ülkemi haklı buluyorum. İhlal var, Türkmen'leri bombalıyordu, iyi oldu.


  • mehmetoloji  (27.11.15 00:51:37) 
legal bir hareket ama desteklemiyorum.


  • bohr atom modeli  (27.11.15 01:00:21) 
Türkiye haklı.
Destekliyorum.
(uçak düstüğünde havadaki dumanları görenlerdenim)
  • 1adam  (27.11.15 01:05:22) 
türkiye haklı.

ama bu harekette amariganın parnağı var annıyon mu.
  • efreet sultan  (27.11.15 01:16:44) 
Bu bir kere hükümet meselesi değil. Onu anlamak lazım. Ne yani, iktidar komunist parti olsaydı desteklemek konusunda farklı mı düşünecekti insanlar.

17 sn sınırımızı ihlal etmiş, vurmak şart mıydı diyenler var. bu şu soruya benziyor "birisi birisine bir kaç saniye tecavüz etmiş, illa hapse atılmalı mıydı?"

Türkiye suriye tarafından gelecek sınır ihlalleri konusunda verilecek tepkiyi açıkça belirtmişti. buna rağmen rusya bu son olaydan önce 4 kez sınır ihlali yaptı.

Belki pilot sınır ihlali yaptığının farkında olmada yerde gördüğü bir kitleyi düşman tehtidi görecek ve bir köyü bombalayacaktı. Bu sefer Türkiye yabancı uçakların sınırı ihlal etmesini nasıl önleyemedi diye sorulacaktı.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 01:33:19) 
haklı veya haksız olacak bir durum yok ortada, iki devlet satranç oynuyorlar şuan , oyun bitince kazananı kaybedeni tayin ederiz en fazla


  • docrivers  (27.11.15 02:00:39) 
turkiye hakli
olayi hukumeti desteklemek degil ulkeyi desteklemek.
cok sukur henuz daha vatan haini olamadik.
  • baldur2  (27.11.15 02:45:02) 
la bi de tecavüzle analoji kurmuşsunuz.

o kafayla yunan günde en az bi kere tecavüz ediyor.

her gün bi' jet düşürün madem.

kafanızdaki o beyninizi azıcık çalıştırın yahu.

bu angajman denilen şey siyasilerin sikinin keyfine değiştirdikleri bir şeydir. haklı haksız yok, ortada oynanan bir oyun var.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (27.11.15 02:56:08 ~ 02:58:57) 
"yunan günde en az bi kere tecavüz ediyor"

Deniz saha anlaşmazlığı konusu bu dediğin. Yunan jetleri izmir çiğli üzerinde uçmuyor ve o taraflarda süre giden bir savaş yok.

Biraz ciddi düşün lütfen. Bu uçaklar manzara izlemeye kalkmıyor. Full havadan yere güdümlü füze taşıyan, birilerini öldürmek için havalanmış uçaklar. Yine dediğim gibi pilotlar türk hava sahasında olduğunu bilmeden gördüğü bir kalabalığın üzerine bombasını bırakabilirdi, onlarca vatandaşımızı öldürebilirdi.

Yunanistan-Türkiye 12 mil anlaşmazlığından bahsetmiyoruz burda.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 03:10:22 ~ 03:26:05) 
akp den nefret ediyorum.

bu olayı sonuna kadar destekliyorum. geri adım atmamaları lazım.

suriyedeki türbe olayında da aynısını yapmalarını beklerdim. orada yanlış yaptılar. zaten o ve uçak olayımız onun öncesinde de mavi marmara ve askerlerimize çuval geçirildiğinde sessiz kaldığımız için oldu bu olay. en baştan verseydik odunu zaten sınırı geçmeye yemezdi ruslar.
  • ergenpezeveng  (27.11.15 03:40:17) 
akp'yi sevmiyorum.
bu olayı destekliyorum. +1

  • güneyli çocuk  (27.11.15 03:44:07) 
"pilotlar türk havası olduğunu bilmeden gördüğü bir kalabalığın..."

nasıl bilmeden ya? ciddi olamazsınız hakikaten. siz düşürülen uçağın milliyetinin bilinmediğine de inanmışsınızdır herhalde.

yunanistan'da savaş olmadığını ben de biliyorum. dediğim tam da bu. angajman denilen kural siyasilerin duruma göre aldıkları tavırlardır. başka bir şey değil. kardak krizinde dahi dog fight yapan jetler birbirlerini düşürmedi. o bikerem deniz saha anlaşmazlığı ne demek ya? adam kafasına göre 6 mil artırıyor sahasını, resmen işgalci konumunda şu an ve sen gelmişsin " o basit bir deniz saha anlaşmazlığı" diyorsun.

bu arada iktidarda komunist partisi de olsaydı farklı düşünmeyecektik, evet. yanlış her zaman yanıştır. bakıyorum ki doğu perinçek çizgisine gelmiş insanlar. =)
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (27.11.15 04:07:42 ~ 04:37:40) 
türkiye sonuna kadar haksız. erdoğan takımı çifte oynamaya kalkıştı ama rusya blöfünü gördü.

ben ulusal egemenliği savunan bir insanım, yani ulusalcıyım. dolayısıyla bana göre hükümette hatta mecliste haklı bir insan grubu yok. kimse ulusalcı değil o yüzden chp ve mhp de ulusalcılara karşı. rusya politika olarak ulusalcı. yani kendi egemenlik hakları için mevcut devlertlerin de bu haklarını savunuyor. suriye politikası da hep bu yönde oldu. rusya diplomatik olarak elinden geleni yaptı. çok az insan rusya tarafını takip ettiği için bu gerçek pek takdir edilmiyor.

erdoğan saddam'ın akıbetine uğramamaya çalışıyor gibi ama bütün bu suriye hikayesinde atılacak ne kadar yanlış adım varsa attı.

nasıl yanlış bir hareket olduğunu "biz uçağın kimin uçağı olduunu bilmüürdük" tadındaki açıklamadan anlamıyor musunuz?

size şöyle söyleyeyim, ancak ve ancak bölge ülkelerinin ulusal bütünlüğünü bozmak isteyen bunu yapar. bir taraftan pkk'yı soksunlar suriye'ye diğer yandan adı sürekli değişen abd tasarımı dummy radikal islam örgütlerini, biri diğeri için bölgeyi temizlesin falan, sonra orayı dolduranlar tüm demografiyi değiştirdikten sonra bir de senin üniformalarını kullansın, vs. savaşın tek suçlusu sen olursun.

abd ve rusya birbirleriyle proxy savaşmakta anlaşmış gibi görünüyorken bu ya işi gören maşa kendi geleceğini okuyamıyor demektir, ya da rusya'yı meşru bir şekilde bölgeye sokmak için aslında bu sefer abd değil de rusya'yla gizli bir işbirliği vardır ve bu taktik onun bir parçasıdır.

çünkü sonuca baktığımızda karlı olan rusya. ama rusyanın nihai anlamda en karlı olduğu durum bölge ülkelerinin egemen kalmaya devam ettiği durum ve bu bir gizli işbirliği değilse rusya sadece suriye'de değil tüm orta doğuda benzer şekilde güçlenecek/güçlendi demektir.

bunlar hızlı ya da yavaş bir şekilde oluyor ve olacak. ama biz ateş arasında kalan, her komşusunu arkadan vurduğu için de üzerine tüm kapıların kapanma ihtimalinin fazla olduğu, kimimizin eşiti sandığı emperyalist süper güçlere uşaklık ettiği için savaşın sonu gelip de bir suçlu beyan olması gerektiğinde en fazla yanacak, resmi anlamda ateşi göğüsleyecek ülkeyiz.

şimdi bu ülkeden kaçıp gidecekseniz ve zerre bir gönül bağınız yoksa bunu yaparsınız. ama bu partiye oy veren bilmem kaç milyon ne düşündü de oy verdi bilmiyorum; yani hadi onlar da kendilerinden başkalarını umursamıyor olsun, peki nereye kaçacaklar? bugün kulaksızdakilerin evleri yıkılmak için hazırlanmıyor mu? ama demek ki varmış bir bildikleri :)

siyasi görüşüm çok farklı ama doğru bulduğum bir eylemi farklıyım diye desteklemeyecek halim yok. burada doğru bulduğum uçağın vurulmamasıydı. fakat vuruldu ve bunun gizli bir işbirliği taktiği olma olasılığı çok fazla değil.
  • godoşu beklerken  (27.11.15 04:32:26 ~ 04:41:10) 
@bu nick tam yirmi alti karakter

tamam haklısın, eklemeyi unuttum, düzeltiyorum: "belki bilerek veya bilmeyerek". çünkü bu rusya. pilotları dahil tüm halkı kendini süper kahraman sanıyor ve soğuk savaş döneminden buyana hiç bir sadırı girişimi görmemiş ordusu ukrayna'nın bir bölümünü kimseye kulak asmadan ilhak edebildi ve bundan sonra bir kaç nato ülkelesinin hava sahasını deniz üzerinden ihlal etmeye devam ettiler.

Şunu demek istiyorum, kendileri üzerinde büyük bir dokunulmazlık hissi var ancak sana şu ana kadar kimseden duymadığım bir olasılığı söyleyeyim; Rusyanın bölgedeki harita bilgisi Suriye kaynaklı olduğundan ve Suriye, bir çok Türkiye toprağını kendisine dahil gördüğünden harita farklılığı var. Rus jetleri ilk kez suriye üzerinde uçuyor, savaş halindeki, organizasyonunu tamamen yitirmiş suriye'nin eski, siyasi bir geçerliliği olmayan haritalarına güvenerek uçuyor ve bu son hadise tamamen bundan kaynaklı olabilir.

Ayrıca esas konuyla ilgili fazla konuşmadan yunan itilafı üzerine niçin odaklandın anlamadım.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 04:54:30 ~ 04:57:31) 
F16 larımız ve diğer uçaklarımız yunan uçağını vuramaz çünkü dost uçak olarak görüyorlar sistemde. Bundan dolayı iki ülkede vuramıyor, it dalaşı yapıyor.


  • buffy de vampir sayılır  (27.11.15 04:57:19) 
@buffy de vampir sayılır

O sistem değişti. Artık friend or foe sistemini aselsan geliştiriyor. hatta israil'in mavi marmara baskını sıralarındaydı. tüm uluslararası ajanslarda türk f-16'ları israil'i düşman olarak görecek diye başlıklar çıkmıştı.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 05:03:11) 
Vapurlarfalan, öyle olsa bile "yunan jetlerini niye vurmuyoruzcular" zaten eski günlerden bahsediyorlar çoğunlukta, güncel dogfight lardan bahsetmiyorlar bence.çünkü çok fazla gündem olan dogfight olmadı son zamanlarda.. Bir de bu "yunan jetlerini niye vurmuyoruzcular" bu eski sistemden haberdar değiller bence


  • buffy de vampir sayılır  (27.11.15 05:08:16) 
vampir

marmara depreminden sonra bir barış havası vardı iki toplum arasında. 2000'li yıllardan itibaren bu yaşanan hava sahası ihlalleri pilotlar açısından eğitim malzemesi haline dönüştü. en toy pilotları balıkesir ve bandırma üslerine koyulur ve bir savaş eiğitimini yunanlılarla dog fight yaparak kazanması sağlanır. yunanlar da hükümetler açısından bizim kadar şikayetçi olsalarda hava kuvvetleri pilotları bu durumlara eiğitim gözüyle bakarlar.

Şaka değil gerçek.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 05:14:19) 
Bunu ben de duymuştum, daha doğrusu sözlükte birisi Yazmıştı. Mantıklı geliyor bana bu açıklama


  • buffy de vampir sayılır  (27.11.15 05:17:48) 
ben yunan jetlerini niye vurmuyoruzcu filan değilim.

olayı anlamamak için direniyorsunuz herhalde. iki olay arasındaki ilişkiyi açıklıyorum. kardak krizini hepimiz yaşadık, gördük. şu an yunanistan resmen 6 milimizi işgal etmiş durumda. ben demiyorum ki niye vurmadık. diplomasi ile çözülmeye çalışılması zaten doğru olandır.

uçaklar birbirini dost olarak görüyor filan hikaye. bir şekilde tepki verilebilirdi. başka şekillerde düşürülebilirdi ama yapılmadı. (ki yapılmaması doğru olandı)

bu arada rusya daha önce de onlarca kez hava sahamızı ihlal etti. genelkurmay açıklasa ya şimdi...o zaman da savaş şartları vardı.

ama angajman kuralları değişti diye gelmeyin. işte niye değişti o angajman kuralları onu sorguluyorum zaten.

bu arada kimse "biz o uçağın rusların olduğunu bilmiyorduk yea" yalanına inanmıyor herhalde değil mi?

burada başka kokular var ama çıkar meydana zamanla.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (27.11.15 05:27:00 ~ 05:32:00) 
bu nick tam yirmi alti karakter

bu arada sen karadeniz üzerindeki interception uçuşlarından mı bahsediyorsun, rusya onlarca hava sahasını ihlal etti derken?

düşürülen uçak konusunda;
o uçağın rus uçağı olduğunu anlama yöntemlerinden bahsebilir misin? Radar da Rus bayrağı mı gözüküyor yoksa dürbünle mi bakıyor pilotlar?
  • vapurlarfalan  (27.11.15 05:51:34 ~ 05:54:10) 
suriye tarafından bahsediyorum. hatta karadeniz'de de ihlal etti evet.

yani bunu bilmemesi mantıklı bir şey mi ben sana soruyorum? orada amerika da operasyonlar yapıyor. başka ülkeler de var. dolayısıyla orada bir karışıklık olmaması için bu ülkeler bu bilgileri paylaşmıyor mu şimdi yani bu mudur?bunlar bir de bir koalisyon kurmuş. koalisyon içerisinde yer alıyor rusya'da. sen de o koalisyon içerisindesin. amerika'nın bildiği şeyi senin bilmeme imkan var mı?
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (27.11.15 06:02:49 ~ 06:13:52) 
AKP'den cok uzakta oldugunu dusunenler aslinda pek de uzakta degil. AKP'nin ulusalci bir yapisi da var ve buna uygun hamleleri oluyor. MHP zaten ulusalci bir parti ve CHP'nin de icinde cok buyuk ulusalci bir kesim var, bunlarin toplami Turkiye'nin yuzde 70 kadarini olusturuyor. Bu yuzde 70'in icinde olanlar AKP'den de cok farkli degiller.


  • Traveller  (27.11.15 06:16:43) 
traveller anlatmaya çalıştığımı iyi anlatmış.

elimde bir kanıt yok ama benim uçağı niye düşürdüğümüze dair bir fikrim var. putin petrol alışverişini kesmek istedi, uçak da düşürüldü.

benim açımdan konu budur. daha fazla yazmama gerek yok.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (27.11.15 06:33:09) 
bu nick tam

senin açından tam olabilir ama gerçeklik hiç te öyle olmayabilir.

Mesela sen "koalisyon içerisinde yer alıyor rusya'da" diyorsun ama hiç te öyle değil.

Bunun senin veya benim açısı yok. Rusya, suriye'nin daveti üzerine orda ve bunun uluslararası kolalisyonla hiç bir bağlantısı yok. sadece havada koalisyon uçakları ile yüz yüze gelip çarpışma ihtimallerini düşürmek için ortak bir frekansta iletişim halindeler ki bu frekans türkiyenin rus uçağına uyarı yaptığı frekans.

Herkes sanıyor ki Rusya Suriye'de işid'e operasyon yapıyor. Rusya'nın yaptığı operasyonların sadece %15'i işid kontrolündeki bölgelerde.

Rusya Bayır bucak bölgesine saldırırken koalisyona bilgi vereceğini, bırak o bölgeyi herhangi bir yere operasyon yaptığı konusunda bilgi vereceğini mi sanıyorsun?

Rusya'nın şu anki tek amacı esad'ın yerini sağlamlaştırmak.
  • vapurlarfalan  (27.11.15 06:51:53 ~ 06:54:06) 
bu sorunun sorulması bile saçmalık.
türkiye gerekeni yaptı.kafana göre uçak düşüremezsin.bu işin bir prosedürü var.adam belli bir miktar sınırı ihlal edecek.önce temasa geçip rotasını değiştirmesi için bir kaç dilde ikaz edeceksin.bekleyeceksin.rotasını değiştirip çıkmasını bekleyeceksin.bunu bir kaç kez yapacaksın. yok bu o. çocukları gibi cevap bile vermez, s.kinin doğrusuna giderse senin onu vurup düşürme hakkın doğar.kimse de sana niye vurdun diye hesap soramaz.bütün pilotlar da bunu bilir.sen bunca tartışmanın olduğuna bakma,rusya bunun tamamen art niyetle, provokasyon amacıyla yaptı.AK parti düşmanıları da zaten vay efendim akepe bizi savaşa soktu demek için bahane arıyor, meteor düşse akparti yüzünden diyecekler.Böyle saçma salak tartışma başlatmaları da bu yüzden.Eski genelkurmay başkanı ilker başbuğ un yorumu bile net.

  • AWD  (27.11.15 10:51:31 ~ 11:45:57) 
@vapurlarfalan direk söylemek istediklerimi söylemişsin üstat. Hükümetler geçer, devlet baki kalır. Sonuna kadar destekliyorum yapılan müdahaleyi.


  • bedbed  (27.11.15 11:16:41) 
@bedbed: tam da o nedenle müdahale olmaması gerekmiyor muydu? mantık nedir söylediğinizde, açıklamanız olmadığı için soruyorum, retorik soru değil.

@traveller: ulusalcılık ekonomiplitik bir kelime. "ne abd ne ab tam bağımsız türkiye" ile özetleyelim.


zaten ekonomisi bağımlı bir ülke ulusal olamaz.

bunlar çok basit gerçekler ve ne akp, ne chp ne de mhp ulusal partiler.

bunlardan ilki zaten afrika'da muadili 3 parti daha olan bir proje.
ikincisi operasyon yedi ve deniz baykal bile chp için beterken artık açık açık chp tüzüğünü çiğneyen bir adam genel başkan yapıldı. chp tüzüğünü kaç chp'li umursuyor, umursamıyorsa altı oktan hala bahsedilebilir mi?

mhp ulusalcılık değil kafatsaçılık yaparak milliyetçilik=kafatasçılık kavram asimilasyonunu bu ülkede becererek en kötü hizmeti yapmış partilerden biri. ulusalcılıkla alakaları yok.

partileri yönetimleri ve o yönetimleri orada tutan delegeler belirliyor maalesef. ve bunlara bakıldığında mecliste ulusalcı bir parti asla ve kata yoktur.

böyle bir partinin en başta özelleştirmeye karşı olması gerekirdi. mhp dsp koalisyonu halka tahkimi yediren sevimli muhalefet oldu. çorap söküğü gibi geldi işler.
  • godoşu beklerken  (27.11.15 13:12:26 ~ 30.11.15 23:53:59) 
güncelleme: ilk cevabımın sonunda "gizli bir işbirliği olması çok olası değil" demişim ama güncellemem gerekiyor; durum böyleyken bozulmuş.

uludere'de orduya yanlış istihbarat gitmesinden sonra 35 kişi ölmüştü hatırlarsanız. istihbarat abd'den gelmişti.

bu durumda karakutudan su-24'ü abd'nin vurduğu açığa çıkabilir.

bugün rus istihbarat şefi öldürüldü. geçtiğimiz günlerde hükümetten "uçak dşmesinde dost bildiklerimizin rol aldığına gitgide kani oluyoruz" mealli bir açıklama geldi. bunu başta yapamamışlardı ama rusya gazprom'un "türk akımı" hattı projesini durdurunca ve başka kısıtlamalar da getirince bunlar anlaşılan iyice sıkıştılar.


mesele şu ki, bugün okuduğum ve doğu perinçek'in açıklamalarını aktaran bir odatv haberinde şöyle bilgiler var (odatv.com):

türkiye kürt koridoru konusunda koridora karşı ortadoğu ülkeleri ve rusya ile işbirliği içine girdiğini gösteren operasyonlara girişeceği gün rus uçağı vuruluyor. perinçek bir heyetle birkaç kez rusya'ya gitti ve söylediğine göre tr'de -anladığım kadarıyla hükumetten birileriyle yaptığı görüşme- hem de rusya'daki birbirini tutuyor.

yani bir tür diplomatik görüntü söz konusu rusya açısından; perinçek rusya'nın, rus uçağını düşürenin abd olduğunu bildiğini anlatıyor aynı zamanda.


erdoğan'ın olay ertesinde ilk olarak NATO'ya gitmesi ise hala aynı mahiyette. rusya'dan türkiye'ye yaptırım ise, anladığım kadarıyla, türkiye kendi kendine karar alma sorumluluğundan da kurtulmuş olsun diye fonksiyonel anlamda var. eğer tr eski politik konumuna restore olursa ne var ki, o zaman rusya'nın yaptırımı yine işlevsel olmaya devam etmiş olacak.


durum perinçek'in ve davutoğlu tarafının açıkladığı gibiyse gerçekten rusya inanılmaz akıllı bir hamle yapmış durumda.

tr'ye NATO müdahalesi için iç karışıklık azdırılmakta zira kürdistan işi yatmaya başladı.

rus istihbaratçısının öldürülmesi ve bunları beraber ele alırsak belki suriye'de abd ve rusya'nın birbirleriyle doğrudan savaşmamak için yapmış oldukları anlaşma bozulacak.


işe suudi arabistan'da idam edilen şii din adamını da eklersek abd ve israil programı zamanında takip edebilmek için işi sıcak savaşa dökmeye çalışıyor gibi. artan sayıda sürdürülebilir kaos olmasını hedeflerken 3. dünya savaşına yol açma ihitmalleri bile var gibi görünüyor, bir şey söylemek için henüz erkense de.
  • godoşu beklerken  (05.01.16 16:58:28) 
akp'den nefret ederim, türkiye'yi her fırsatta itin gtüne sokarım, bu olayda hükümeti haklı buluyorum.

internette gördüğüm kadarıyla çoğu kişi de benimle/bizimle aynı fikirde. rusya sadece burada değil baltık ülkelerinde falan da sürekli it dalaşı yapıyor. putin dediğiniz adam bizim rte'nin rus versiyonu işte. ha benim en başta istediğim her zaman barış. uçak düşmesin, ruslar "geri bas aq" deyince çekilsin gitsin, çiçekli böcekli yaşayalım falan ama dünya böyle değil işte.

bu kadar mıymıy olmayın. rusya akıllı olsun. ben bu olay olduğunda rusça öğrenmeye çalışıyordum, yazın da 1-2 ay rusya'da kalacaktım. sonrasında çok üzüldüm, rusya'daki görüştüğüm kişilerden resmen sktir yedim ama ne yapayım kardeşim allah allah.

o yüzden rota değiştirdim, şimdi ukraynalılara yürüyorum. SLAVA UKRAINI, HEROYAM SLAVA deyu deyu rus mevzilerine saldıracağız inşallah. UKRAYNA > RUSYA
  • der meister  (05.01.16 17:04:30 ~ 17:10:31) 
merhaba. tayyipsiz bir dünya istiyorum ama hudutta 9 ay boyunca görev almış en alt rütbeli bir subay olarak angajman kurallarının uygulanmasını yerinde buluyorum. her kürt pkklı değildir farkındayım ama sınır ihlalinin caydırıcı bir cezası olmadığı sürece artarak devam edeceğini düşünüyorum uludereye roboski diyen arkadaşlar hassasiyetle insan hakları diye karşılık verebilirler,tsk vurdu diye kendi eşşeklerini vurmaya devam edebilirler. dilek doğanın evine baskında bulunan tüm ekibin sonuç verecek bir sorguya alınması gerektiğini düşünüyorum.


  • libertine  (05.01.16 17:11:32) 
russia today haberlerine göre uçak suriye hava sahasında vurulmuş. karakutu en son baktığımda ingilizlere gönderilmişti; putin göndertti çünkü bunu iddia ediyor. suriye de bunu destekleyen görüntüler paylaşmış.

ayrıyeten başka bir iki kaynaktan da rusya'nın uçağı aslında abd'nin türkiye'den habersiz vurduğunu "bildiğini" okudum. eğer bu da doğruysa bu şu demek oluyor:

rusya diplomatik olarak abd'yi geri adıma zorlayacak. yani abd'nin bölgedeki fonksiyonunun adını kendisi koymaya değil birleşmiş milletere koydurtmaya çalışıyor.


diyelim ki benim okuduğum bu haberlerde hata olsun, siz kendi izledikleriniz veya okuduklarınızın doğruluğundan nasıl bu kadar emin oluyorsunuz?

hemen sonuca varmasanız iyi olurdu arkadaşlar. bir bekleyin bakalım; oarayı burayı karıştırın, okuyun ya da beklemek istemiyorsanız.


ha bir de... renkli devrimlerin aslında karşı devrim olduğunu ve ukrayna'nın da buna dahil olduğunu artık cia whistleblowerları bile söylüyor. rte'yi uzun zaman boyunca pek seven nato putin'i neden sevmiyor ikisi farksızsa, yoksa demokrasi sadece abd'nin bildiği ve "ihraç" ettiği bir şey mi... yapmayın ama bunu ya...
  • godoşu beklerken  (07.01.16 08:37:41 ~ 08:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.