[]

bim, decathlon ve ikea (restoran) diyince aklınıza ne geliyor?

ekmek yoğurt ayakkabı olarak değil de, "kapitalist sisteme tepki olarak açılan tüketici dostu alışveriş yerleri" tarzı aklınıza gelen tanımlar olarak soruyorum.

biraz daha açmam gerekirse, bu mağazalardan uygun fiyata kaliteli ürünler alabiliyorsunuz, zaten olması gereken de bu. mesela ikea restoranı isim ve müşteri potansiyelini kullanarak bir sosisliyi 6 liraya satmak varken 1,5 liraya satıyor. öte yandan atıyorum bir mc donalds ederi 2 lira olan hamburgeri sırf ismi var diye 8 liraya satıyor. mesela dockers'dan 140 liraya aldığım bir ayakkabı çok kalitesiz ve rahatsızken decathlon'dan 60 liraya aldığım ayakkabı müthiş konforlu ve kaliteli (aradaki farkı görebilmeniz için birkaç örnekle açıklamaya çalıştım).

neyse, ikinci sorum da bunlara ek olarak hangi markalar var?

 
Kapitalist sisteme karşı değil ki bu saydıklarınız sonuçta hepsi kar etmek zorunda. Ucuzluklarının sebebi sadece market olsalar pahalı satacakken kendi üretimini yapan firmalar dükkanlara mal göndermektense kendi dükkanlarını açıyorlar bu sayede rekabet edebilmek için ayrıca masrafları da düşürdükleri için ürünleri aracı olmadığından ucuza satabiliyorlar. Mesela bizdeki pazarlar bu yüzden ucuzdur. Adam zaten ürünü kendi üretiyor tarlasında veya fabrikasında. Dükkan açmamış oluyor geliyor haftada bir/iki halka toplu satışını böyle gerçekleştiriyor. Burada kalite ön plana çıkıyor. Mesela ikea'dan aldığınız mobilya görece ucuzken ömrü maksimum 5 yıl olabilirken kelebek mobilya hatta mobilyacılar çarşısından falan konsept ürün alsanız belki ömürlük gidecek. Pahalı ve ucuz arasındaki en temel fark bu. Kalite. Ayakkabı konusu çok muamma. O tamamen vergi ve taşıma masrafları ürünün bilinirliği ile orantılı. Amerika'da 20 dolara satılan ayakkabı bizde 200 lira olabiliyor bu seferde ürünü kötülüyoruz o paraya bu mu diye ama piyasa bunu gerektiriyor bazen. Herşeyin dışında akıllı tüketici olmak lazım işin finalinde.

Önerebileceğim bir diğer mağaza metro olabilir arada çılgın indirimler yapıyorlar. Giyim teknoloji gıda hepsi için takip edilesi ortak bir market.
  • herospower  (26.11.15 21:46:40) 
bim: tuketici dostu. ogrencilerin bir numarali destekcisi. 20 liraya sirketin ortagi olabiliyorsunuz :))

decathlon: ekiden ayakkabisi iyi, baka bir bilgim yok :D urunleri ucuz ve guzel galiba.

ikea: insanlari bir kaliba sokmaya calisan bir firma, sevmiyorum onu hic.
  • fakyoras  (26.11.15 21:46:43) 
bim'e karşı derin ön yargılarım var; zengin olmamama rağmen dh ölücüleri gibi hissediyorum oradan bişey almak zorunda kalınca. ölücülük geliyor diyelim.

decathlon interrail macerama sponsor oldu adeta, çorabından matarasına buradan alışveriş yaptım; fiyatlar tam olması gerektiği gibi. hakkaniyetli ve güvenilir alışveriş geliyor diyelim.

ikea denince isveç köftesi geliyor.
  • baba jo  (26.11.15 21:52:41) 
Bim: fakir mekani. Ben de fakirim.

Decathlon: musteriyi s.kmeden kar eden marka.

Ikea rostorani: 2 hot dog 1 kola 1 lira(ya da 1 milyon baya eskidendi).

Boyle mekan olarak nispeten tchibo sayilabilir. Torku sayilabilir. Daha dusunsem hem daha cok hem daha iyi ornekler gelirdi de simdilik bu kadar.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.11.15 22:12:32) 
decathlon, içeride çok fazla şey var, herşeye bakmaya çalışılıp çıkılıyor. soğuk bi ambiyans hissi veriyor.

bim, mahalleden tipleri burada görmek olası. hatta eski lise'den arkadaşları çalışırken bile görebiliyorum. ucuz ve bu aralar manav bölümündeki antalya'dan gelen domatesler ilgimi çekiyor ve satın alıyorum.

ikea. içeriye girildiğinde çıkılamıyor, boğucu . yurtdışında garibanın ve öğrencinin evini döşediği mağaza ülkemizde bir bok sanılıyor ( gözlemlerim bu ) ikea sosis ve kolası olmasa kimse de uğramaz. son olarak ikea geçen at edinden köfteler yapmıştı. herkese afiyet olsun.
  • kup tuz  (26.11.15 22:17:26) 
kup tuz a cevap olarak ikea türkiyede etlerini pınar markasından temin ediyor.

bim benim için sahipleri yüzünden uzak durulması gereken bir zincir.

decathlonun hastasıyım.

ikeanın hotdogları için ölürüm.
  • gliderpilot  (26.11.15 22:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.