[]

Cenaze evi

Anlamadığım şeyler var cenaze evine gelenler tamam taziye için geliyor ama bi süre sonra ortamı kahkahaya boğma çalışmaları. Sanki acıyı takmıyor gibi davranmaları falan. Hele ilk 7 gün falan illaki geceye doğru gülme ler falan.
Her cenaze de böyle mi oluyor ya ilkkez böyle bi acı yaşıyorum gitmedim de hiç bi cenazeye geceye kadar kalmadım falan. Neden böyle olur mesela dert yanacaksın adam kalkmış dalgaya alıyor tabi tlf kapanınca üzülüyorsun da anlamıyor karşı taraf



 
Ateş düştüğü yeri yakar
Artık insanlar kendi problemlerinden başka kimsenin derdini önemsemez oldu

  • purplee  (26.11.15 19:47:24) 
Bile bile yapıyorlar kovamıyorsun da evden gelenler geliyor ne yapmalı


  • indescribable  (26.11.15 19:51:11) 
ateş düştüğü yeri yakar +1

bi de abi mesela 90 yaşında adam ölmüş mutlu mesut yaşamış. tamam insan üzülüyo da yani bi yandan da bekliyo artık. herkes keşke ben de böyle olsam diyo. yani çok ciddi bi ortam olmuyo.

ama mesela 25 yaşında kalpten ya da trafik kazasında ölen bi genç olsa dediğin şeyler mümkün değil.
  • ergenpezeveng  (26.11.15 19:52:24) 
49 yaşındaydı babam. Tamam akrabalar gelmiyor da gelen es Dost da gevşek davranıyor uyardık tekrar yapıyorlar tekrar uyarıldı yine yapıyorlar tekrar uyarsak onlar da gelmeyecekler


  • indescribable  (26.11.15 19:58:42) 
başın sağ olsun. yanlış yapmışlar bence.


  • ergenpezeveng  (26.11.15 20:03:36) 
Ben anlamıyorum gerçekten bi de geldikleri gibi 12 den önce gitmiyorlar. Sıkılıyorum


  • indescribable  (26.11.15 20:06:24) 
başın sağ olsun...
ateş düştüğü yeri yakara sonuna kadar katılıyorum, belki amaçları sizleri neşelendirmeye çalışmaktır ama yinede yapmasalar iyi olurmuş.

  • kuzey li  (26.11.15 20:08:28) 
Ya yapılan minik tebessüm ettirecek şeyleri anlıyorum ama bildiğin kahkaha atılıyor


  • indescribable  (26.11.15 20:12:55) 
Basınız saolsun.
öyleyse karsı tarafa bu durumdan rahatsız oldugunuzu söyleyerek uyarın. Hatta biraz sert olsun ki bir daha bi başkasına bile böyle davranmamaları gerektiğini anlasınlar.

  • purplee  (26.11.15 20:16:57) 
Önce başın sağolsun

Babam 48 yaşında öldü geçen sene, biz mesela amcamla akşamları komik şeyler izleyip gülerdik bazı günler. Herkesin baş etme mekanizması farklıdır bence, seni de biraz mutlu etmeye çalışmış olabilirler. Bir de insanların çevrende olması sıkılsan da iyidir, sonra tek başına kalınca daha kötü oluyorsun başka bir şey düşünemiyorsun.
  • noluyo yaa  (26.11.15 20:21:10 ~ 20:21:51) 
Böyle de rahatsız oluyorum iki kere uyarıldı onlar da kafanızı dağıtmak acınızı azaltmak Vs diyorlar tamam anlıyoruz gülmek de gerekiyor da kahkaha değil ya. Bunu anlatamıyoruz olmuyor


  • indescribable  (26.11.15 20:25:20) 
O durumda çıkın başka bi yere geçin. Balkona çıkın, odanıza geçin. Bir şey demezler zaten.


  • noluyo yaa  (26.11.15 20:29:57) 
kardeşim yaptı bu sefer de ona laf söylendi tamam hak ediyordu da neden uzak dendi.

ay valla sıkıldım yemin ederim sıkıldım
  • indescribable  (26.11.15 20:52:47) 
Millete doner ve tatli ikram etmek de cenaze atraksiyonlari icinde favorilerim arasinda. O kalabalikta karabiber var mi diye soranlar, 3 saat oturup oglunun ne kadar basarili oldugunu anlatanlar, naber sekerim hic gorusemiyoruz muhabbeti yapanlar. Hani hic gülünmesin değil tabi ama sen yorgunsun uzgunsun millet sanki partiye gelmiş havasinda takiliyo sinir oluyosun ister istemez. Basiniz sağolsun.


  • passive aggressive  (26.11.15 21:02:20) 
kafa dağılsın diye konu açılır konuşulur filan da kahkaha pek hoş karşılanmaz.
sen nasıl iyi hissedeceksen öyle davran. kardeşin de öyle yapsın. niye uzak duruyorsun diyenlere de aldırmayın. sıkılıp bunalınca çık dolaş biraz ya da başka odaya geç. sonra yine gelirsin. onlar da sizi saymışlar acınızı paylaşmaya gelmişler. insanlar bu durumlarda ne yapacağın da pek bilemiyor, sürekli sus pus oturmayalım diyorlardır, ayarı kaçırıyorlardır.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.11.15 21:17:03) 
muhabbet olacak olmaz diyemem olmasın da diyemem gelsinler gitsinler ama resmen parti havası gibi kahkahalar hayat hikayeleri. ay ne yapayım hayat hikayeni zaten her geldiğinde bi posta özet geçiyorsun ne demek cenaze evinde kahkaha.
ben büyük amcamın cenazesine gittim gülmedim de ağlamadım da tabi gelen o amcamın çocukları oldu ondan başka olmadı baba tarafından ama ne bileyim bu kadar mı ya diye düşünoyurm. ha baba tarafı annemi suçlamak yerine bize gelmiş olsalardı ikilik yaratmasalardı böyle olmazdı ama cenaze varken 5 çayına gelinmiş gibi havalar havalar. sinir bozucu. bişey yapamıyorsun. annem durduruyor beni

  • indescribable  (26.11.15 21:25:04) 
Ya şöyle bir şey de var. Cenazeler genellikle uzun süredir görüşmeyen insanların toplandığı yerlerdir de. Böyle olunca olay bir şekilde normal sohbete evriliyor, ister istemez başka konulara da giriliyor. Bir de tabi insan rahmetliyi beraber geçirilen güzel ve komik anlarla da hatırlar. Bunları da hatırlayınca insan gülüyor engel olamadan.


  • d max  (26.11.15 21:50:38) 
bu davranışların sizi rahatlatmak için olduğunu düşünmüyorum. çok yakın olduğunuz kişiler bunu bi süre geçtikten sonra yavaş yavaş yapmaya başlarlar ama eve gelenlerin çoğu düğünden düğüne cenazeden cenazeye görüşen insanlar ve sizin çektiğiniz acıyı çekmedikleri için gün oturmasına gitmiş gibi davranabiliyorlar. unutuyorlar bir süre sonra daha doğrusu. ortamdan uzaklaşın. zaten tavırlarına bakınca onlardan çok da ümitli olmamak gerektiğini yüzünüze vuruyorlar, söyleseniz de anlamazlar.


  • denne  (26.11.15 21:50:49) 
Bunu yapanlar sürekli görüşülen kişiler ama?


  • indescribable  (26.11.15 22:22:35) 
başınız sağolsun...

annemin vefatının, gömülmesinin gecesinde ablalarım teyzem falan aynı odada yattık ve zaman zaman hepimize gülme geldi konuştukça. bu tabii başka bir konu, üzülmemek değil, çok üzülmek, konudan konuya geçmek, eski günleri yad ederken anlaşılmayan bir krize girmek. teyzem, bunun genellikle böyle olduğunu söylemişti.

nedenleri bir yana bırakacağım çünkü törende, sonrasında evdeki taziye sırasında gelenlerde böyle bir şey olmadı. hatta bir-iki saat içinde en yakınlar (üç beş akraba, bir-iki eş dost) kaldı zaten, parti havası falan yoktu. sizin durum biraz farklı sanırım. biraz geç yazdığım için gitmişlerdir bile belki, ama hala ordalarsa siz odaya çekilin, annenizle didişmeyin hiç.
  • tedirginlik hucresi  (27.11.15 00:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.