[]

2 sene öss çalıştım ve olmadı, şuan myo dayım. umutsuzluğa kapıldım, düzlüğe nasıl çıkabilirim?

2 senem heba oldu mezun olduktan sonra. lise 4 te derlerim çok ağırdı, sabah 8 akşam 6 da okuldan dönüyorduk teknik lisede. biraz onun etkisi oldu düzgün çalışamadım sınıfta kalmıyayım diye.

mezun olduktan sonra temel eksikliğini gördüm kendimde aralık ayından sonra kayışlar koptu ders çalışamadım kazanamam diye. o sene elektrik 2 yıllık bölümü kazandım. kayıt oldum sonra dondurdum son kez hazırlanacam adam akıllı dedim.

mezun olduğum 2. senede adam akıllı çalışmaya başlamıştım. herşey çok güzeldi şubat ayında istediğim puana ulaşmıştım ama öss de fen bölümünde çuvalladım. bildiklerimi heyecandan yanlış yaptım, silip düzelteyim derken zamanım bol olduğu halde battım resmen.

şu an yaşım 20. sınıfımdaki insanlar benden 2 yaş küçük. bu bana koyuyor biraz. ama cezamı çekiyorum diyorum kendim içimden. onlardan tek artım, matematik-fizik konularında üstün olmam. hepsinden değil, 3-4 kişi hariç. yabancı dilim onlara göre çok iyi, ama normal hayat için orta seviyede.

acayip umutsuzluğa kapılmış gidiyorum bu gecenin karanlığında derinlere. ders çalışmama da engel oluyor bu durum. 5 saatlik zamanımın yarısı neden böyle yaptım diyerek geçiyor verim alamıyorum yaptığım dersten.

sizin görüşlerinizi merak ediyorum siz benim durumumda olsaydınız ne yapardınız???

 
Umutsuzluğa kapılmamak lazım. Böyle bir durumda üniversitede olan arkadaşlarıma anılarını, nasıl zaman geçirdiklerini sormuştum. Çok güzel şeyler anlatırlardı. Burda hayat şöyle güzel böyle güzel üniversite ortamı süper falan. Ve ben ders çalışmam gereken zamanın yarısını umutsuzluğa kapılmak yerine o anlatılanlarda arkadaşların yerine kendimi koyup hayal ederek harcadım. Gaza gelip ders çalışmam uzun sürmezdi tabi. Sonunda geldim üniversiteye. 3. seferi denemek istiyorsan olay bu. Yaş falan takma arkadaşın dediği gibi. Meslek sahibi olacaksın ona odaklan. Kendini geliştir.


  • m3mphis  (16.10.09 00:39:28 ~ 00:40:50) 
senin durumunda olsaydım tekrar sınava girerdim istediğim bölüme kapağı atardım. yaşında bişey yok bence gayet normal keza ben 21 yaşındayım sınıfımda 4 tane 24+ insan var(başka okulları bırakıp gelenler) normaldir bunlar.


  • Ayiyogi  (16.10.09 01:34:27) 
21 yaşındayım. ön lisans mezunu olduktan sonra nihayetinde bir lisans okuyabiliyorum.

Fakat lisans okumak bana ne artı sağlayacak onu kavrayamadım. Umutsuzluğa kesinlikle kapılma. Ben de senin gibi düşünüyordum ama sonrasında her şey çok netleşti.

Girişimci davrandım ve kendi işimi kurdum devam ediyorum. Gayette keyifliyim ve ilerisini çok berrak görüyorum.

Biraz gaza ihtiyacım olduğunda daima tekrar tekrar izlediğim bi video vardır;
www.izlesene.com
  • alkolik imam  (16.10.09 02:13:42) 
Yaşın hiç bi önemi yok,toplum baskısına yenik düşme.Ayrıca 20 yaş gayet ideal.Tekrar sınava gir ve istediğin yere git.İş hayatına atıldığında zaten yaşın bi önemi olmadığını farkediceksin.


  • kogan  (01.11.09 03:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.