[]

Bireysel Emeklilik Hakkında

2 yıldır bireysel emeklilikteyim. kenara nakit olarak para koymakta sıkıntı çektiğim için direk elimin altında olmasın diye böyle bişeye giriştim. Yıllık olarak da enflasyon tahminine göre yatırğım parayı arttırıyorum. Sorum şu ki 30 sene sonra birikimim tahminen 240k olacakmış bu da hazine müsteşarlığı tarafından belirlenmiş yıllık gelir oranına (brüt %10) göre hesaplanmış. Şuana göre güzel para gibi gozukuyor ama ya 30 sene sonra ne olacak bu tutar? alım gücü ne olur?




 
30 sene gitmene gerek yok. Ben ayda 1.000 TL ile girdim. 20 ay ödedim. 20 ay sonra hesabimda 18.500 tl oldugunu söylediler. Gerisi nerede deyince fonlarının kaybetmiş şuanda normal 5-10 seneye toparlar dediler. Hemen çıktım sistemden altın-dolar birşekilde değerlendirme yoluna gittim.

Bireysel emeklilik kadar keriz sirkeleme yöntemi daha icat edilmedi bence.

Bireysel emeklilige girecegine titan zinciri yada mega holding e falan girsen daha kazancli cikabilirdin.
  • paudi  (26.11.15 16:58:10) 
Devlet banka vatandaş üçlüsünün olduğu bir sistemde zikilenin kim olduğunu kabul edelim. Bes pismanliktir bence.


  • Bysb  (26.11.15 17:22:40) 
8 sene ödedim bi kazancını görmedim çıktım. o parayı altın hesabına ya da vadeli dövğz hesabına göm 15 yıla ev alırsın. belki daha erken.


  • ergenpezeveng  (26.11.15 17:55:27) 
Ben çıktım kandırılmış gibi hissetmiyorum artık.


  • cokdertliyimsozluk  (26.11.15 19:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.