[]

-5 -10 derecede üşütmeyecek mont arıyorum

arkadaşlar merhaba. Şu an polonyadayım ve 1-2 ay daha kalacağım. -3 lerde olan havada istanbul'dan getirdiğim kaban hiçbir işe yaramıyor. Buradan bir mont alacağım ama -5, -10 sıcaklıklara karşı dayanabilecek montu seçemiyorum (satıcılar ingilizce bilmiyor) neye dikkat etmek lazım? etiketine bakabilirim. Mesala bazı montlar pahalı olmasına rağmen çok ince duruyor demek ki malzemeleri soğuktan koruyan cinsten. hangi malzemeler bu?

son olarak decathlon linki vereyim buranın
www.decathlon.pl

hangisi işimi görür (bütçe max 300 zloty)

 
kaz tüyü mont alacaksın. dediğin gibi çok ince ve hafif durur. ama sağlam korur. bir de termal atlet alabilirsin. ben finlandiya kışını onunla atlatmıştım. bir de varsa haftada bir falan saunaya gir. kemiklerin ısınsın :)


  • ayiadam  (26.11.15 10:23:15) 
-5 -10 için olanlar kuş tüyü montlar: www.decathlon.pl

Türkiye'de 160 TL, orada 150 zloty.

Ya da üstüne su geçirmez bir mont alıp: www.decathlon.pl içine kalın polar giyebilirsin. Bu Mont seni hem rüzgardan hem de yağmurdan koruyacaktır.
  • teknikekip  (26.11.15 10:24:20) 
kaz tüyünü boşver. ıslanırsa o montun işi biter. zor kuruyor ve tüyler birbirine yapıştığı için eskisi gibi ısıtmıyor. su geçirmeyen kaz tüyleri var ama o da bütçeni aşar.

o fiyata şunlardan birini almak en mantıklısı:
www.decathlon.pl
www.decathlon.pl
  • peggy  (26.11.15 11:01:32 ~ 11:01:48) 
altına da giyineceksin hocam tek montla çözülecek iş değil o. biz dağda önce kısa kollu içlik sonra uzun kollu içlik sonra yarım fermuar polar sonra ince kaz tüyü/elyaf en üstüne de rüzgar/yağmur kesici katman giyiyoruz yeri geliyor. ne kadar çok katman o kadar çok izolasyon demek unutma bunu.


  • argent dawn  (26.11.15 11:09:06) 
@argent dawn, dağda ince katmanlar halinde giyinmek, efor sarf ettikçe oluşan terin vücuttan daha kolay atılması ve gerektiğinde üst katmanları çıkarıp/giyerek ısı kontrolünün daha kolay sağlanması içindir.
şehirde bu şekilde giyinmeye gerek yok:) tek dış katman olarak iyi bir mont iş görecektir.

  • peggy  (26.11.15 11:26:18 ~ 11:29:18) 
çok kalın demezsen tchibolarda kayak montları var. para verip pişman olmadığım yegane eşyam :D


  • o kadar da degil aga  (26.11.15 11:29:03) 
Birkaç kat giyin en etkilisi o


  • Traveller  (26.11.15 11:31:06) 
mont bilemeyeceğim ama termal içlik denmiş, aynen katılıyorum. epey iyi tutuyor. üstelik nispeten dandik bir ürün almış olabilirim ben hani, uniqlo'dan almıştım. buna rağmen çok etkili. ondan çok daha iyileri de vardır kesin.


  • soso  (26.11.15 12:40:27) 
ben de polonyadayım hem de 3 yıldır.

sana tavsiyem allegroya "ges puch kurtka " "puchowa kurtka" tarzı şeyler yazıp 300 zloty civarına güzel bir kaz tüyü alman.

Polonyaya mayıs dışında çok fazla yağmur yağmaz ,montun ıslanma sıkıntısı olmaz.

decatlonda 150 zlotye gördğün kaz tüyünü polaklar hava +8 iken falan giyiyor,kaz tüyünün de kalitesine göre kategorisi var.

Polonyada iş yapıcak bir mont en az 650-700 cui olmalı ki arada burası -15 rahat oluyor.

allegro.pl

bütçeni biraz aşsa da şu tarz bşy alman seni çok rahat ettirir. belki ucuza benzerini bulursun. bunun kaz tüyü no=700 cui.
Ben aynı markanın 800 cui montunu aldım 600 zlotye ,içime tşört giyip takılıyorum -5 e kadar.

bir de ucuz yollu termal tşört yapıştırırsan üşümezsin polskada.
  • bialo czerwoni  (26.11.15 13:52:14) 
şubata kadar -20 hatta 30'u görebilirsin. montu bilmiyorum da atkı kullanmıyosan mutlaka bi tane edin, monttan çok daha önemli bence.


  • yuto  (26.11.15 16:31:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.