[]

İkinci mülakat soruları

Merhaba!

Bu iş arama sürecinde çok başınızı şişirdim ama bir sorum daha var. Yarın Ar-Ge'de bir pozisyon ikinci mülakata gideceğim. İlk İK ile görüşmüştüm, klasik soruları sordular orada. Şimdi işe alınırsam müdürüm olacak kişiyle görüşeceğim. Daha teknik sorular gelir diye tahmin ediyorum ama ne kadar detaylı olacak hiçbir fikrim yok. Yeni mezunum, böyle bir işte hiç deneyimim olmadı kullanılan teknolojileri, yöntemleri falan sorarlarsa çok fena kalırım. Çalışacağım alan gerçekten ilgimi çekiyor, bu konuda ders almışlığım da var ama tez konum çok benzer değildi ve biraz uzak kaldım açıkçası. İnternetten araştırdım biraz, yabancı kaynaklarda ısı transferi çalış, termodinamik kanunlarına bak, CSTR nedir hatırla (kimya mühendisliği) tadında tavsiyeler vardı. Gözüm baya korktu açıkçası.

Neyse sorum şu: ikinci mülakatta nasıl sorular gelir?

Çok teşekkürler!

 
Bence teknik soru gelmez. ayrıca teknik soru gelse bile ona hazırlık olmaaz. biliyorsan biliyorsundur. kasma fazla. belli olur bilip bilmediğin. good luck


  • enkolaykullaniciadi  (25.11.15 17:21:54) 
Teknik soru gelir. Bana çok kez temel mühendislik sorular sordular. Bunun haricinde Nasıl düşündüğünüzü anlamak için size yorum yaptıracak sorular da sorabilirler. Özellikle yeni mezun olduğunuz için bunlara hazırlıklı olun.

Bunun dışında bitirme projenizi stajlarınızı anlattırabilirler. Seni ne motive eder gibi ik soruları da sorabilirler.

Makine mezunuysanız daha da sipesifik sorular söyleyebilirim (değilseniz bir şey ifade etmeyecektir).
  • paltar yuyan masin  (25.11.15 18:11:02) 
Gelmez. Gelirse@paltar yuyan a yemek:)


  • enkolaykullaniciadi  (25.11.15 18:20:01) 
ooo sonuç bekliyoruz o zaman :)

bol şans bu arada, umarım kabul edilirsiniz.
  • paltar yuyan masin  (25.11.15 18:26:08) 
Kimya mühendisliği mezunuyum ama üstüne kimya yüksek lisansı yaptım. Pozisyon mühendis için o yüzden de geriliyorum aslında biraz, mühendislikten uzaklaştım son birkaç yıldır. Zaten aylardır iş arıyorum adam gibi düşünmekten de uzaklaştım ne yalan söyleyeyim. Neyse dediğiniz gibi sorularsa zaten hazırlanmam pek mümkün değil gibi görünüyor umarım heyecandan yüzüme gözüme bulaştırmam.

Tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için!
  • peki madem  (25.11.15 18:32:52) 
Yarın kesin cevap yaz. Teknik soru gelmeyecek. Adam işi anlatacak yapar mısın diyecek bu kadar...


  • enkolaykullaniciadi  (25.11.15 18:41:08) 
Gelecek soruları düşünme, müdürün olacak kişiye soracağın soruları düşün. Büyük resme bak. Onu cevaplarınla etkileyebilirsin evet, ama soracağın sorularla daha çok etkileyebilirsin.


  • yirmisantim  (25.11.15 19:16:28) 
Aklımda birkaç soru var ama beklentileri hakkında, biraz klişeye kaçan İK soruları genelde. Adam gibi sorular orada konuşurken aklıma gelebilir ancak diye düşünüyorum. Dediğim gibi işe hakim olmadığımdan çok yetkin sorular soramayacağım.


  • peki madem  (25.11.15 19:42:13) 
Teknik soru gelmedi, tezimi ve parçası olduğum bir projeyi anlattım bir de kariyer hedefleri tadında sorular geldi o kadar. @enkolaykullaniciadi haklıymış hahaha


  • peki madem  (26.11.15 12:21:21) 
ben de tam yeni mezuna o kadar teknik soru gelmez, tezinizi falan ballandıra ballandıra anlatın diyecektim. hayırlı olur inşallah. :)


  • piremses  (26.11.15 12:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.