[]

çocuk sahibi olanlar

1.hamileyken hamileliğinizin kaçıncı ayında/haftasında hamile gibi hissetmeye başlamıştınız?
2. kaçıncı aydan itibaren kilo almaya başlamıştınız?

erkekler de eşleri adına cevap verirse sevinirim

 
1. bebeğin hareketleri baya fazlalaşana kadar, hareketlerim kısıtlaşana kadar pek hissetmedim. hatta neredeyse sonuna kadar öyle çok takmadım. 30. haftada dönmeler, kalkmalar problem olmaya başlamıştı. doğum yaptığım gün havuza gittim, yüzdüm, avm'ye bi de sonra pazara gittim. gecesine suyum geldi zaten. su gelene kadar bişey hissetmedim.

2. 16. haftada ilk kilomu aldım

yalnız bünye gerçekten farklı oluyor. arkadaşım 18 haftalık gebe ve göbeği benim 28 haftama eşit. tosunum da öyle küçük falan doğmadı, onunki de büyük değil. tamamen kişisel anatomi ve metabolizma ile ilgili. gebelik öncesi ve sırasında da spor yaptığım için hareket kısıtlılığı 30. haftaya kadar olmadı

edit: yalnız 8. haftada falan bi ödem olmaya başladı, kiloya yansımadı. göbek hafiften çıkmıştı ama hamile göbeği kesinlikle değildi. hamile göbeği 15. haftada çıktı bende
  • la noix  (25.11.15 16:09:30 ~ 16:11:57) 
1. iki aylıkken ilk defa midesi bulanıp kusmaya, ıvır zıvır aşermeye başladı. ben ilk defa o zaman eşimin hamileliğini hissettim.

2. ilk kilo almaya başladığını hatırlamıyorum. zaten çok da kilo almadı. 12 kilo aldı toplamda. bunun 4-5 kilosu çocukla birlikte çıktı. zaten karnı da çok büyümedi. o koca herif vücudun neresinde büyüdü ben de anlamadım.
  • kibritsuyu  (25.11.15 16:20:47) 
@kibritsuyu 2. aya kadar hiç midesi bulanmamış mıydı sonradan mı başladı?
@la noix 16. haftaya kadar 1 kilo bile almadın mı? nerdeyse 4 aylık oluyor. normal mi?

  • sta  (25.11.15 16:53:23) 
sat 26 ekim, ilk defa midesinin bulanıp kustuğu da aralık ortaları idi. tam 2 ay değil, 7 haftalık falandı sanırım. ondan önce hiç midesinin bulandığını görmedim.


  • kibritsuyu  (25.11.15 17:10:22) 
@sta diyetisyen arkadaşım 20. haftaya kadar alma sonra 2 haftada yarım kilo mu ne demişti ahahahaha

onun hesaba göre 8-10 kilo almak gerekiyordu, 12 kilo aldım. ilk trimester bulantı kusmadan dolayı kilo veren de çok oluyor. ilk trimester zaten kilo almamak lazım sağlık açısından da. bebek toplasan 10-15 gram, nereye alıyosun yani :)

ödem oluyor işte, o kilo yapabilir. ama 1 kilo üstü olmamalı. sonra bazı zamanlar günde 1 kilo aldığım oluyordu sonra 1 hafta gram almıyordum, öyle öyle 12 kiloyla tamamladım işte.

2 kişilik yememek lazım gebeyim diye. sağlıklı düzenli beslenmek lazım. kabaca 1500 kalori günlük ihtiyacın olan
  • la noix  (25.11.15 17:10:54) 
zaten 8. haftada falan mide bulantısı başlar bu arada :)


  • la noix  (25.11.15 17:11:32) 
3 doğumun üçü de farklı gelişti. (cinsiyetler aynı)

3. de 2. haftaya gelmeden sabah kusmaları oldu diğer ikisinde hiç olmamıştı. hatta sabah kusuyorum deyince halam gebe olmayasın demişti "yok caanııım" demiştim. kusmalar uzun sürmedi 3. haftada kesildi.

ilkinde ilk kıpırdanmasıyla hissettim. ikincisinde ve üçüncüde kıpırdamadan önce varlığını hissediyordum. daha önce yaşadığın şeyi ikinci defa olunca bilmek gibiydi diyebilirim.

üçünde de farklı şeyleri canım çekti, farklı kokulardan rahatsız oldum. patates kızartması düşkünlüğüm ortaktı bi tek.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.11.15 17:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.