[]

kuran'da kuran'ın son kitap olduğunu belirten bir ayet var mı?

yoksa bu fikir hadislerden falan mı gelmiş?




 
@cembacemba hangi sure hangi ayet yazabilir misiniz? şunca senedir hiç duymadım da bunu.


  • durme  (25.11.15 01:56:08) 
Acayip komik ya japon cizgi filmleri gibi. Cinler kapisi kapandigi icin buyuler azlaiyor vs.


  • tchuck  (25.11.15 07:01:49) 
“Şüphesiz ki Kur'an'ı Biz indirdik, onun koruyucusu da Biziz.” (Hicr,9) ayeti var.
İçerigi bozulan diger kutsal kitaplardan sonra indirildi ve aradan yüzyıllar geçmesine rağmen başka bir peygamber ve kitap gelmedi gelmeyecek.

ayrica cinler aleminin kapisinin kapatilmasi diye bir şey yok. zaten etrafimizdalar. onlara asil olarak kapatilan, göklerin kapisinin kapatilmasidir ki oradan bazı haberler alip gelecekle ilgili konuşan kahin gibi kimselere bilgi veriyorlardı. bu, son bulmuştur.

Yine İsa aleyhisselam ve mehdi ehli sünnet alimlerine göre gelecektir.
  • 1adam  (25.11.15 07:24:43) 
@tchuck +1


  • otonom  (25.11.15 09:05:17) 
önceki kitapların hiçbirinde bir sonraki kitaba gönderme bulunmuyor.

işin esas enteresan kısmı da o ya zaten. cenabıhak her şeyi biliyor. olanları, olacakları, çoook çoook sonra olacakları ve hatta ve hatta en sonda olacakları da biliyor ama nedense insanlara farklı farklı kitaplar yollayarak, her seferinde yeni kurallar çıkarıyor.

hani incilde dese ki; bundan sonra bir peygamber daha gönderebilirim duruma göre, akıllı bir şirin olun ve o gelen peygambere de kulak verin, şimdilerde dünyada hristiyan olmayabilirdi belki. diyeceksin ki öyle bir şey demiş olsa herkes kendini o müjdelenmiş peygamber ilan eder. e ama peygamber olmak öyle kolay değildi hani. bunun mucizeleri falan vardı tasdikname anlamında?

ya bir sürü şey var da işte, yaz yaz nereye kadar. inancından şüphe edenler biraz araştırırsa kafalarında soru işareti kalmıyor zaten. incildeki ve kurandaki hayvan çeşitleri diye araştırsanız bile yeter. bunun dışında yapmanız gereken tek şey bu hayvanların dünyanın hangi bölgelerinde yaşadıklarını öğrenmek.
  • m murphy  (25.11.15 09:13:19) 
Kerameti kendinden menkul.


  • burka  (25.11.15 09:14:45) 
Yuhanna İncil'inden bir âyet:
“Mesih: ‘Ben, benim ve sizin Rabb’inize gidiyorum. Ta ki size Tevil’i getirecek olan Faraklit’i göndersin’ dedi.”

Yuhanna İncili bab: 14. âyet 15 ve 16 da şöyle deniyor:
“Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutarsınız. Ben Rabb’e yalvaracağım ve O size başka bir tesellici, hakikat ruhunu (Faraklit) verecektir; tâ ki daima sizinle beraber olsun.”

“Faraklit, öyle bir Ruhu’l-Kudüs’tür ki, Rabb O’nu benim ismimle (yani peygamber olarak) gönderecektir. O size her şeyi öğretecek ve benim size söylediklerimi de tekrar hatırlatacaktır.” (Yuhanna, Bab: 14, Âyet 26).

“Faraklit geldiğinde benim için şahitlik edecektir ve siz de bana şahitlik edersiniz.” (Yuhanna, Bab: 15, Âyet, 26-27).

“Faraklit geldiğinde bütün âlemi, hataları sebebiyle kınar ve onları terbiye eder.” (Yuhanna, Bab: 16, Âyet, 8).

İslamî görüşlere göre Paraklit ismi ile İslam Peygamberi Muhammed (asv) kastedilmektedir.
Yunanca Parakletos kelimesi en basit anlamıyla "Yardımcı" demektir. Yine Yunanca bir kelime olan Periklutos ise "övülmüş" (İngilizce: praised one) anlamına gelmektedir. İslam Peygamberi Muhammed (asv)'in isimlerinden biri olan Ahmed de "övülmüş" anlamına gelmektedir. Bu nedenle bazı İslam alimlerince Parakletos sözcüğünün Periklutos ile aynı sözcüktür ve Ahmed ile anlam olarak örtüşmektedir(a.g.e; ayrıca bk. Alusî, XXVIII/86-88; Elmalılı Hamdi Yazır, VIII/12-17).
  • plastic_angel  (25.11.15 09:34:03 ~ 09:35:51) 
Muhammet'den bahsediyormus gibi gorunen bir incil var, barnabas incili. Ama o cok ayri bir hikaye...


  • common of demons  (25.11.15 09:37:54) 
Hz Muhammed'in son peygamber oldugunu belirten ayet var. (Ahzab 40) Kur'an da ona vahyedildigine göre.


  • nick dedigin  (29.11.19 14:28:44 ~ 14:32:34) 
Muhammed içinizden her hangi bir erkeğin babası değildir, ama Allah'ın elçisi ve nebîlerin sonuncusudur. Allah her şeyi bilir. (Ahzab 33/40)


  • xreamonn  (22.10.20 02:08:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.