[]

stresle tumorun ne alakasi var

bunun bilimsel bir aciklamasi var mi mesela stresliyken mide asit salgiliyo gastrit vs oluyo bu bilinen bisey. peki vucudumuzun muhtelif yerlerinde cikan iyi/kotu huylu tumorlere neden stres kaynakli diyo doktorlar? var mi bunun bir dayanagi, ispat edilebilirligi.




 
Strese bagli olarak olusan bazi molekuller DNA'da degisimlere sebep olup, hucreyi kanserlesmeye goturuyorlar kisaca.


  • evrim halkasi  (25.11.15 00:02:53) 
stres bağışıklık sistemini de baskılıyor. normalde tanıyıp imha edeceğin hücre dokulaşmaya başlayabiliyor.


  • kargn  (25.11.15 00:04:23) 
Stresin hormonal bir dolu etkisi var. Bunların da uzun süre sürekli devam etmesinin vücutta elbette kötü neticeleri oluyor.


  • arnold schwarzeneger  (25.11.15 08:01:46) 
tümörlü dokuda kanser hücereleri var, kanser hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması ve vücudun bunu tanımayıp engelleyememesi sonucu ortaya çıkan durum.
hücrelerin bölünmesi sırasında normalde çok kontrollü bi sistem var dnanın replikasyonundan, 2 katına çıkması durumu oluyor bölünme sırasında, önce ve sonra hücre kontrollerden geçiyor ve bi sorun olursa bölünmesine izin verilmiyor ama işte bunu düzenleyen mekanizmada sorun çıkarsa kontrolsüz bölünmeler ve kanser oluşumu görülebiliyor. aynı zamanda dnada direk olarak kompanse edemeyecek kadar büyük hasarlar meydana gelebiliyor. bunlarda stresin bilimsel olarak etkisi gösterilmiş aslında hayvan deneyleri falan var, ama her stres faktörü için bunu söyleyemeyiz elbette.
bu kontrol mekanizmalarında oluşan hatalar tamamen genetik olabilir, yediğimiz içtiğimiz şeylerden gelen kimyasal nedenler, çevreden aldığımız fiziksel etkiler, stres faktörleri de olabilir.
doktorlar elbette moleküler seviyedeki duruma hakim olmayarak, olmaları gerekmiyor zaten, her stresi kanser üzerinde etkili gibi anlatıyorlar zaman zaman. genel olarak basitçe böyle bi ilişki var.
  • pamuk helvalar cebe  (25.11.15 08:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.