[]

tırnak kökünden anlayan mümkünse sağlık çalışanı arkadaşlar bakabilir mi

selamlar,

aylar önce sol el başparmak metakarpal kemiğimi kırdım, alçı vs. iyileşti

kemik iyileşti ama şöyle bir sorun oluştu, o elimin başğarmağı ve işaret parmağının tırnakları belirginleşti. yani tırnağın dibini örten et-deri her ne ise 1-2 mm kadar çekildi, diş eti çekilmesi gibi oldu, sol elimdeki tırnak alan olarak daha büyük gözüküyor yani.

ben çok önemsemedim, zaten günlük hayatımı etkilemiyordu, bu durum geçer, deri gene örter üstünü falan dedim, aylar geçti.

şimdi başparmağımın tırnak dibinin kenarında çok küçük kan damlası gibi bir şey gördüm, tırnağımla deriyi biraz geriye çektim. tırnağın kökü gibi bir şey gördüm. bu normal mi?

bir şişkinlik, iltihap, ağrı, sızı, renginde bir anormallik kesinlikle yok. ama bu anlattığım iki tırnakta da deride epey geriye çekilme durumu var, başparmaktakinde deriyi zorladığımda birazcık kanama oluyor, işaret parmağında yok. elimi kırmamın ardından 3-5 ay geçti, şimdi niye böyle bir şey fark ettim ki.

çocukken dişimiz sallanınca oynaya oynaya çıkartırdık ya sallanan dişi, bununla da oynaya oynaya tırnakları düşürmem falan gerek gibi hissediyorum. yoksa kendi kendine düşecek mi, tırnak sağlam gözüküyor, uzayınca kesiyorum vs ama tırnağın kökü ise bu görünen durum anormal değil mi? konu hakkında bilgisi olanlar yorum yapabilir mi?

sizin için ellerimle paintte çizdiğim resim de ekledim.

imageshack.com

 
önemli bir şey olmadığını düşünüyorum.


  • siradisi00  (25.11.15 07:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.