[]

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam adına gününüz?

Evet bir gününüz nasıl geçiyor? Mesela gün içinde beslenmeniz nasıl? Aksam işten çıktıktan sonra gününüz nasıl devam ediyor? Spor, müzik ve kitap gününüzde ne kadar yer kaplıyor? Hangi dergileri takip ediyor, neler izliyorsunuz? Bu yaptıklarınız rutin mi?




 
hiç rutinim yok, hatta cok sekerli beslendigim icin mahvediyorum bunyeyi. ama arada kanı vucudu temizlemek namına saglık oranı abartılı ogunler yapıyorum.
mesela dun kereviz, havuc, kırmızı pancar rendeleyerek(hepsi çiğden) bol limonla marine ettim. durdukca guzelleşti de meret. über saglıklıymıs. yine gecenlerde balkabagı ve taze zencefille corba yaptım.
sonra bol bol brokoli tüketmeye calısıyorum bu ara, zira ben tadını sevdigim icin yerdim brokoliyi fekat ogrendim ki cok cok saglıklı bişeymiş.
hah rutin sayılabilecek şeyim de suyuma taze zencefil atmak, hem cok lezzetli de geliyor bana.
  • galandar kostumu  (24.11.15 21:10:11) 
insan oldu olacak günde kaç kez tuvalete çıktığımızı da sorar, eksik kalmış.
Böyle genel bir soruya genel bir cevap olarak rutine bindirmemeye çalışıyorum beslenmeyi de sporu da diğer şeyleri de. Dizi sıfır, haftada 2-3 ilgimi çeken film izliyorum.

EK: Tatlı tüketmeyen birisi olarak iyi bir balkabağı bulduğumda fırında şekersiz yapıyorum, sadece tarçın çubuğu ekleyerek, üstüne de ceviz, süper oluyor.
  • candanag  (24.11.15 21:12:36 ~ 21:14:22) 
işten değil okuldan çıktım. gün için beslenmem son derece sağlıklı. içinde un, şeker, ayçiçek yağı ve margarin olan hiçbir şey yemiyorum. Yediğim her şey de gramajına kadar hesaplı. beslenmem kesinlikle bir rutin içinde haftada iki gün aynı yemekleri yiyorum o derece. beslenmemde tek sağlıksız şey kahve. günde en az bir kere içiyorum, bu gün iki kere içtim.

bugün okuldan sonra ağırlık antrenmanı ve kardiyo yaptım. bu da rutin.

kitap okumuyorum. son 4 senedir sene başına 4 kitap okumuşumdur, hepsi de zorunlu olduğu için. ama bir 5 yılımı kitap okuyarak geçirdiğim için hiç pişmanlık duygusu hissetmiyorum.hiçbir dergi takip etmiyorum, bugüne kadar hiç takip etmedim.

dinlenmek için dizi izliyorum. kaliteliyse baştan sona, kalitesizse sürekli ileri alarak izliyorum. dinlenirken, konsantrasyon gerektirmeyen işler yaparken de genelde müzik dinlerim. bunlar da rutin.
  • cikis yolu  (24.11.15 21:35:33) 
Beslenmem sikintili. Sevmedigim yiyecekleri saymam mumkun degil, birkac sevdigim sey disinda hicbir yemegi sevmem kisaca:) Karnim acikir ve canim bir sey ceker, o an canim bir sey cektiyse onu yemeliyim, baska bir sey yiyip karnimi doyurayim en azindan diyemiyorum, canim ne cektiyse onu bulup onu yemem lazim, ya bulup yiyorum ya da ac kaliyorum.

ISten ciktiktan sonraki zamanim bu ara hazirlanmam gereken bir sinav oldugu icin serbest degil.
Normalde nasil derseniz; bir ara konser- tiyatro sik sik yapardim. Ara ara yine yapiyorum. Onun disinda karnim acikmissa bir yerlere gidip karnimi doyuruyorum, oyle zaman geciyor zaten. Cunku karnim aciktiginda bekleyemiyorum ac ac, karnimi hemen doyurmam lazim, is cikisi ac isem eve kadar dayanamiyorum.

Spora bir ara basladim birakmak zorunda kaldim. Zaman sikintisi bitince tekrar baslayacagim, onumuzdeki 1-2 ay zamanim olmayacak. Muzik ise konser dedim zaten. Kitap fazla okumam, internetten bir seyler okurum genelde, cok okudugum bir sey degildir kitap. 2 yil oncesine kadar duzenli okurdum ama o zamanlar daha serbestti zamanim.

Takip ettigim hicbir dergi yok, dergi takip etmeyi anlamsiz buluyorum. Ornegin livesicience.com gibi siteler varken bilim dergisi okumama pek gerek yok. Sosyal medya bu kadar mukkemmel bir sey olmadan onceleri bilim ve teknik okurdum. Zaten o dergi de bozuldu artik:) Takip edecegim seylerin facebook sayfasini takibe aliyorum, cogu seyi facebooktan takip ediyorum.

Izledigim dizi 0. Hayatimda tek bir dizi bile izlemedim. Sadece Dexter'in bir sezonunu (8-9 bolumdu galiba) izledim sonra sikti, tamamini izlemedim. Film ise sinemada izlersem izlerim, evde acip da film falan izlemem. Evde izleyemiyorum nedense. Neler izledigime gelince oldursen ask filmi izlemem, oldursen fantastik de izlemem, komedi filmi de kolay kolay izlemem, onun disinda dram, aksiyon, biyografi kaliyor zaten, aksiyon pek fazla olmasa da bunlari izlerim guzele benziyorsa.
  • stavro  (24.11.15 21:57:58) 
Ketojenik diyet + intermittent fasting yapıyorum.

Haftada 3 akşam ağırlık, kalan günler 2 akşam ve 2 sabah olmak üzere açık hava koşum var. Sabah koştuğum haftasonları bazen akşam da koşuyorum. Ağırlık çalıştığım akşamlar İstanbul'da değişik salonları geziyorum bazen. Geçen hafta bir kickboks salonuna gittim mesela. Antrenman tarzı ve lokasyonlar sürekli değişiyor.
  • arnold schwarzeneger  (25.11.15 08:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.