[]

3. köprü

bununla ilgili fikirlerinizi soruyorum arkadaşlar. yapılmasın diyenler neden yapılmasın diyor veya yapılsın diyenler neden?
teşekkürler.



 
3. köprünün yapım ihalesini kazanacak firma yüzünden olabilir. hangi tarafın şirketinin kazanacağı, ihalede dönecek türlü ipnelikler filan iğrenç şeyler..


  • dambil  (15.10.09 18:13:04) 
tüp geçit yapıldıktan sonra 3-5 boğaz köprüsü eder diyorlar. hem rant hem masraf ve son olarak çevrenin bozulmaması için kesinlikle yapılmamalı.

istanbul bulaştırma bakanı

xellent.
  • xellent  (15.10.09 18:15:01) 
herşeey muhalif olmamak lazım..zamanında E5 yapılırken adnan menderes e ne gerek var diye azına sıcmıslar.


  • jamswety  (15.10.09 18:18:08) 
yapılsın ama etrafı sit alanı ilan edilsin bence. saçma sapan yapılaşmaya izin vermesinler, kamyon ve tırlar şehir içerisine girmeden gitsinler. ikinci köprüde kamyonlarla araba sürmek pek hoş değil.


  • tulkas  (15.10.09 20:00:22) 
Şöyle düşün, kıta değiştirmek zorunda olan insanların kaçta kaçı Beykoz'dan Tarabya'ya her sabah her akşam gitmek durumundalar? Malum şehrin asıl yoğunluğu güney tarafında. Beykoz ormanlarının ortasına köprü yapmanın hiçbir gereği yok.

Sen Acıbadem'de oturuyorsun mesela, Bakırköy'e gideceksin,, Tarabya'dan mı geçeceksin? Ya da Beşiktaş'da yaşıyorsun, Kozyatağında çalışıyorsun.. Bizim şirketin çoğu Anadolu yakasında oturur, iş yerimiz Maslak'ta. Oraya bir köprü bile yapılmış olsa hiçbiri ta oralardan dolanıp da işe gelmez. (Kadıköy, Ataşehir, Çekmeköy, Maltepe civarı). Ayrıca ters tarafta da Bakırköy, Fatih, Beşiktaş vb yerlerden de Anadolu yakasında iş yerlerinin yoğun olduğu yerlere kimse ta o köprüyü kullanarak gelemez. İstanbul'da çalışanların hemen hemen tamamı bu durumda, iş yerleri diğer yakada olanların.

Sence İstanbul'da kaç kişinin trafik derdine derman olacak o köprü? Derman olmayıp, şehrin kuzeye doğru da iyice yayılmasına sebep olacak, hem şehri büyütecek hem de Sarıyer + Beykoz'un da içine sıçacak. Bundan sonra da 4. köprü yaparız artık, Rumelifenerinden Riva'ya.. Sözün özü, İstanbul'un trafiğine köprü ya da köprüler DERMAN OLMAZ.

Bonus: Daha şimdiden köprü güzergahında yoğun arazi satışı yaşandığı biliniyor. Acaba birileri birilerine güzergahı bildirdi, sakın ondan olmasın? Hani o arazilerin değerleri şimdiden katladı ya o bakımdan..

İmza: Bir (bkz: 500T) sakini.
  • Lethe  (15.10.09 20:05:56 ~ 20:10:36) 
  • ataturkiye  (15.10.09 20:06:13) 
çünkü istanbul gibi bir şehirde yerinüstünden giden hiçbir yol çözüm olmayacaktır. ya havadan (monorail) yada altından tünel-metro-füniküler gitmek gerek. tabiki bu çözümleri yaparken yandaş firmalar para yiyemiyor zira çok profesyonel çözümler-konsorsiyumlar vs gerekiyor.

ama köprü gibi, metrobüs gibi çözümlerde en basiti saçma sapan asfalt firmalarına trilyonlar harcanıyor danışmanlık parası diye sonra da asfaltı 1 sene içinde yenilemeye karar veriyorlar filan.

taşımacılıktan bir bok anlamıyorlar bu ülküde. dinleri imanları para adamların.
  • darknum  (15.10.09 23:09:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.