[]

lavrov'un açıklaması

rus dışişleri bakanı türkiye ziyaretini iptal etmiş, ayrıca gelecek rus vatandaşlarına da gitmemelerini önermiş.

ne demek şimdi bu trip mi atıyor? vatandaşının gazını mı alıyor yoksa tüfeklere sarılalım mı?


 
tüfeklere gerek yok. yumuşak güç ile çözerler. tüfeğe gelene kadar bir sürü yaptırımı olur o işin. önce turist gelmez, sonra inşaat şirketlerin giremez, sonra doğalgaz alamazsın. zaten bunlardan sonra pes dersin. hard power olayına gerek yok.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (24.11.15 15:55:05) 
rusyanın türkiye'ye bence de hard power kasmasına gerek yok. ekşide yazmışlar zaten türkiye'nin rusya'dan aldığı gaz miktarını geçtim ürettiği enerjinin %59'u doğalgazdan. gaz fiyatlarında hafif dalgalanmalar meydana gelmesi yeter.

üstteki arkadaşın da dediği gibi turizm boyutu da var. ha bir de hard power'a girerse olaya nato dahil olur işler çok büyür.

putin çok sert konuştu bugün. p5 üyesi adamlar. teröristlerden petrol ihraç ediyorsunuz diyorlar. ispatlarlarsa o zaman görürüz günümüzü.

abd de biz bu olaya karışmadık diyor. türkiye kendi insiyatifi ile gerçekleştirdi ben bulaşmam demek istiyor bence. ayrıca, ışid elnusra bombalayan adamın uçağını niye düşürüyorsun ya? bir de bu olay önceki iha olayına benzemez. iki tane pilot allahu ekber nidaları ile öldürüldü. pilot bu piyadeye benzemez.

zamanla göreceğiz bakalım etkileri nolacak.
  • ayiadam  (24.11.15 16:04:18) 
turist yok demek.

seneye de turizm sektörü babayı alacak demek, 2015 zararı 14-15 milyar dolar civarında açıklanmıştı, seneye de en azından aynı tablo olacak demek.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.11.15 16:05:30) 
valla ne yapıyor bilmiyorum ama benim yazın yanında kalacağım rus aile normalde her yaz türkiye'ye geliyordu. bu yaz yunanistan'a gideceklerini söylediler bana, buraya gelmeyeceklermiş. yakında "kardeş biz militan istemiyoruz byyy" deyip bana da postayı koymasalar bari.

tüfeklik bir durum çıkacağını zannetmiyorum. ukraynası, ışid'i derken üstüne türkiye'yle uğraşmak istemez rusya. daha doğrusu, buna gerek yok. gazın fiyatını arttırsa bittik zaten amk. rusya'nın bize dalmasına gerek yok.
  • der meister  (24.11.15 16:07:56) 
gazin fiyatini arttirmak o kadar kolay degil. o gazi o fiyattan almak icin kontratimiz var bizim(hatta indirim almamiz gerek fakat yapmadiklari icin su anda uluslararasi tahkimde dava bekliyor). ayrica adamlarin en yagli musterisi biziz. zaten brent petrol 45$ olmus, adamlarin ekonomisi %4 kuculmus, bir de bizden gelecek garanti para kaynagini kesmezler. baska turlu ekonomik yaptirimlar olabilir belki.

www.dunya.com
www.gazpromexport.ru (bin metrekup basina 350$ civari oduyor olmamiz lazim. avrupa 100$ civari daha az para oduyor)
  • sterimar  (24.11.15 19:43:24 ~ 19:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.