[]

Sabah sabah aklıma takıldı [Ağda]

İstenmeyen tüylerini ağdayla alan hanımlar ve eşleri, sorum sizlere efendim.

Hep merak ettiğim bişey ama insanlara da soramıyorum :) Düzenli bi ilişkisi, sevgilisi, eşi olan ve ağda kullanan hanımlar, ağda için kılların bir miktar uzaması gerekiyor ya, bu süreçte ne yapıyorsunuz? Eşinizle münasebetlere giriyor musunuz yoksa ilişkilerinizi o günlere denk getirmiyor musunuz? Aranızda gizli bi anlaşma gibi bir şey mi var, "ilk 10 gün özgürüz, sonraki 10 gün dokunma" diye yoksa hiçbir şey farketmiyor mu? Bu konuda aydınlanabilirsem ufkumun iki katına çıkacağına inanıyorum. Buradan yazmayı tercih etmeyen mesajla da aydınlatabilir :) Teşekkürler.


 
takip!
bi çok kişi lazerle çözdü bu işi artık ama öncesinde nasıl oluyodu ben de meraktayım.

  • manuel mandalina  (24.11.15 08:25:19) 
Lazer yaptıramam, ağda tek çarem. O kadar uzamadan gidiyorum. Cımbızla çekilecek seviyeye geldiğinde alıyor ağdalar. Kaş-bıyık alımından çok farklı değil. Ağdayı zaten ayda bir yaptırmadıkça, ne zaman gidersen git, kılların birçoğu daha çıkmamış oluyor. Çıkan kılın bir tanesi dizde ise, diğeri 10 cm aşağıda oluyor. Onlar da yeni baş vermiş oluyor en fazla. Haliyle 10-15 günde bir gidince de artık ne kadarı çıkmışsa o kadarı alınıyor. Dolayısıyla da hepsi çıkmadan gidilmiş oluyor. O arada çıkan 3-5 kıl da zaten dokununca bile zor algılanıyor. Bebek cildi gibi olmasa da sevişme sırasında rahatsızlık verecek ya da traş sonrası yeni çıkmış kıl rahatsızlığı kadar da olmuyor. Hafif pürüzlü bir ciltmiş gibi oluyor, etek falan giyince de anlaşılacak kıvama gelmeden gidiyorum zaten. Bazen "Bugün biraz kıllı hissediyorum" desem, "Ne kılı" diye cevap alıyorum.

3 kere lazere gidip bıraktım, lazerde daha fazla uzatmam gerekti alınması için. Normalde ona 2 kere ağdayla dalmıştım.
  • aychovsky  (24.11.15 08:28:43 ~ 08:35:51) 
Lazer tabii ki :p Öbür türlü hiç hoş değil =)


  • yahveyire  (24.11.15 08:28:48) 
o kıllar çıkıyor, bilmiyormuş gibi davranılması saçma sonuçta. utanılacak bir şey de yok her an cillop gibi olamayız ve buna takıntılı olan erkek sayısı, olmayandan çok çok azdır diye düşünüyorum. çoğu çift bunu aşmıştır.


  • jrixy  (24.11.15 08:35:48) 
Eski kız arkadaşımla bu sıkıntıyı yaşıyorduk. Daha doğrusu kendisi rahatsız oluyordu ve bu dediğiniz 1 hafta 10 günlük ağdaya gitmeye hazırlık döneminde yanaşmıyor, bana gelmiyor, hatta buluşmayı bile azaltıyordu. Takıntı haline gelmişti yani. Bana sorarsanız da kadın için itici bir dönem ama yapacak bir şey yok. Bizim de itici dönemlerimiz oluyordur mutlaka :). Ama lazer olayı çok maliyetli ve zararlı değilse (detaylarını bilmiyorum) bence süper oluyor.


  • Abdurrahman  (24.11.15 08:49:14) 
2 dirhem kıl için insan sevdiğinden, aşık olduğu kadından uzaklaşır/tiksinir mi?

saçma bence. kadınlar da takıntılı olmamalılar bence.

peşin edit: eşspor
  • paranoyak kedi  (24.11.15 08:56:13) 
jrixy +1, uzun dönem ilişkilerde bu kıl işine o kadar hassas bakılmıyor. birlikte olduğu kadına "ayak kılların uzamış git kestir böyel sevişmem" diyen erkek azdır bence de. neticede uzadığı bilinen bir şey ve kadınların sürekli ağda yapması da mümkün değil.


  • baba jo  (24.11.15 09:00:36) 
Abdurrahmanin yasadigini ben de yasiyordum ancak onun aksine ben kili degil azcik kil cikti diye yanasmaktan cekinmesini itici buluyordum.


  • floydian  (24.11.15 09:10:44) 
Sırf iki tüy için 10 gün bekleyebilen varsa EkşiDuyuru Dirayet Plaketini elden alabilir.


  • r_u_h  (24.11.15 09:50:30) 
Vay be. Gerçekten aydınlandım.

Kılı tüyü büyük bir tabu haline getirmiş azınlıktanım demek ki. Peki iki haftada bir ağdayla uğraşmak gerçekten zor gelmiyor mu? Yazın bi de özellikle? Tüyleri çok açık renk olan kadınlar dışında kalanlar neden epilasyon yaptırmıyorlar? Zannedildiği gibi pahalı ve zahmetli de değil?

Aychovsky kendi sebebini açıklamış ama bana yazın sıcağında ağdacıya koşmaktansa kışın 6 ay zahmet çekip kıllardan sonsuza dek kurtulmak daha mantıklı geldi/geliyor. Vücudunu ömür boyu düzenli olarak bi teyzeye açmak da çok korkunç değil mi? :( Hayatımda bi kez ağdacıya gittim ve konsept bana kötü geldi baya :( Valla erkekler, bu kadınların ellerini öpmeniz lazım :)) Hakkaten.
  • pandispanya  (24.11.15 10:02:36) 
kişisel hijyen ve bakımı kastetmiyorum ama (bence farklı konular bunlar) kıl tüy meselelerden dolayı sorun çıkaracak adamla aynı yatakta işim ne. kadınlar android mi? bugün kıl tüy konuları yüzünden sevişmeyen çiftler yaşlandıklarında allah korusun biri yatalak hasta falan olursa ne yapacaklar? böyle konulara takılan adam ve kadınla yol arkadaşlığı olmaz, çok net söylüyorum.


  • Phoebe  (24.11.15 10:05:55 ~ 10:10:27) 
Ben de kıl karşıtıyım, tüylere dayanamıyorum. Kıl faşistiyim, erkeklerde bile dayanamıyorum. Uykularında ağda ile yaklaşasım geliyor. İyi ki Philips Bodygroom var. Öperken, vb. ağzıma kıl girmesi anında soğutuyor hayattan.

Onu geçtim, dökülmüş saç tellerim, yere dökülmüş insan kılı bile midemi bulandırıyor. Elimde olsa tüm dünyayı damdazlak yaparım.

Genelde ağdacıya gidiyorum 10 günde bir, hiç sıkıntı çekmiyorum. Çok rahatım. Aynı saç kestirirkenki gibi laflıyoruz. Açıkçası bunun bir rahatsızlık olabileceği aklıma bile gelmedi. Bazen "Ben azıcık dinleniyorum, size bıraktım" dediğim de oluyor. Canım hiç acımıyor, hissetmiyorum bile; ortam da temiz. Toplasan kırk dakika sürüyor. Kendi ağdanı açtırıyorsun, yatak örtüsü zaten her seferden sonra değişiyor, toplu toplu satıyorlar. İki ağdacı arasında sıkıntı olursa zaten kendim de yolunuveriyorum. Biliyorsun ki, ülke dışındaydım 6 ay. Kendi ağda makinelerim var, onlardan birini götürüp kendim yaptım ama bu sefer bikini ağdası zorlaşıyor. Akrobatik hareketler istiyor. Bir de gereğinden az ağda götürmüşüm, bu yüzden de son ay hazır ağda bantlarından kullandım. Ve kendi tahammül sınırlarıma göre çok kıllı dolaştım, iki buçuk haftalıktım. (Benim için oha demek) Havaalanından doğrudan ağdacıya gittim zaten "Abla, temizle beni" diyerek. Bavulun zaten büyük bir kısmı ağda malzemesine ayrılı.

Ailemde cilt kanseri var, başka kanserler de var. O nedenle lazere gidemiyorum. Başlamıştım, o sırada cilt kanseri olan akrabam nedeni ile doktor bıraktırdı.Şu anda etkisi kanıtlanmış değil ama kendimi riske atmak istemiyorum. Gerçi birçok bölge için iğneli epilasyona gidiyorum ama o lazer gibi değil. Apayrı bir mevzu.
  • aychovsky  (24.11.15 10:10:34 ~ 12:34:17) 
bizim hanım lazere gidip kurtulmadan önce her hafta braun silk epil'i alıp banyoya girer bızbızbızbız üç saat çıkmazdı. kendi yapardı epilasyonunu.

illa ağdacı değil yani. bi hafta çok uzayanlar alınıyor, ertesi hafta geçen hafta kısa olup alınamayan ve yeni uzayanlar alınıyor, böyle sürüyor.

hele yazın tatildeyken haftada bir falan da değil. tatilden bir önceki gün ağdacıya gider komple aldırır, üç gün geçmeden sabah kahvaltıdan sorna başlayıp denize gidene kadar bızbızbızbız. valla o aletin sesinden kafayı yedim ha. lazere verdiği bütün para helal olsun.
  • kibritsuyu  (24.11.15 11:06:09 ~ 11:07:57) 
vallahi ben de bu konuda amsterdam +1 demek zorundayım, bu nasıl bir yabancılaşmadır, zira kıl kardeşim bu, vücudunun ürettiği bir şey, bazı yerlerinde var olması yok olmasından önemli olabilen bir şey, işlevi var hepsinin. yerlere kadar uzatın demiyorum da yabancılaşmayın bu kadar "hiç hoş değil, kıl mı hiç sevmem" moduna geçmek hoş değil, sosyolojik bozulma gibi bir şey bu.

babajo, jrixy ve phoebe'ye de katılıyorum genel olarak, özellikle kıl tüyden sevişmeyen yarın öbürgün hastalıkta bir şeyde de kıl tüy mü diyecek, insanlar bu kadar köşeli değiller zaten normalde de, bunu bu kadar takıntı haline getirenin, getirmeyene oranla az olduğunu düşünüyorum.
  • nimberjack  (24.11.15 11:12:34) 
lazere gittim ama lazer %100 bitirmiyor kılları, çok seyrek de olsa hala çıkıyor, açık renk ince kılları da görmüyor lazer makinesi.
sevişmeyi planlı yaşamayabiliriz, spontane gelişiyor bazen ve kimsenin oturup kıl kontrolü yaptığını görmedim/duymadım. iki kişi birbirine tutkuyla yaklaştığı zaten kıl mıl kimsenin umrunda olmuyor ya:) temizlik, hijyen olsun yeter.

  • peggy  (24.11.15 11:19:10) 
Aynı evde yaşamaz iken, sevişmeye görüşmeye buluşur iken kolaydı, bir iki gün önce ağdaya git, oh bitti mis gibi.
Aynı eve çıkınca olmuyor o iş, ben olduramadım en azından.
Hafta içi işten çıkışım 6.30, eve varış 7.30-8. Evin oradaki kuaför çoktan kapısına kilidi vurmuş oluyor. Eve gelip dinlenecek miyim yoksa banyoya girip 3 saat bacak kılı mı alacağım?
Anca haftasonunu bekle o da eğer haftasonu için plan yapmadı iseniz, plan yapıldı ise veya regl olduysan vay haline.

Kısacası çok takmıyorum artık. Beraber yaşamaktan ziyade yaşın getirdiği bir şey de olabilir. Senin yaşında iken takardım kafaya, şimdi kaşlarımı kahküller kapatıyor, bugün de almasam olur diye düşünüyorum, yalan yok.

Sevişme kısmında birkaç defa ağda yapmadım demeye kalktım, of saçmalama moduna girdi benimki. En kötü ışığı kaparız yeaa ne olcak modundayım artık.
  • kaymaktutmayansicaksut  (24.11.15 11:32:06 ~ 11:35:27) 
Kıllı bir erkek olarak sevgilim varken kıllarına hiçbir zaman karışmadım. Kadın elinde olsa tamamen kılsız olmak ister zaten. İster uzatsın, ister jiletle alsın. Yaladığım yerlerini kesmek istemiyorsa makasla kısaltsa yeter. :) seçme şansım olsaydı ağda yapılmış olmasını isterdim ama iki ay bacaklarını almasa tepki göstermezdim. :) ben de kıllıyım ve ağdanın nasıl bir acı olduğunu biliyorum.


  • yirmisantim  (24.11.15 12:24:32) 
@manuel mandalina, öncesinde olan durum şu sözde var: "... buldun da kıllısını mı arıyorsun?"
cevaplara bakınca epeyceee eskilerde kalmış anlaşılan.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.11.15 12:45:48 ~ 12:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.