[]

Slovenya'ya Erasmus'a gitmek, ne kadar mantıklı?

buralarda bulunmuş olan var mı? maddi açıdan beni ne kadar zorlar bilmiyorum. bir de İngilizce konuşma seviyeleri nedir acaba, onu da merak ediyorum.

siz bir fikir vermek ister misiniz?

teşekkür ederim şimdiden.

 
benim bi arkadaş gitmişti ya slovenya ya da slovakyaya.
ingilizcesini iyice ilerletip geldi. sonuçta muhattap olduğu kişiler hep öğrenciydi.
maddi açıdan da burda biraz biriktirip gitmişti herhalde çok bi parası yoktu yani.
  • asilyis  (23.11.15 22:09:02) 
1 hafta SLovenya'ya gittim. Minicik, minnak bir ülke ama çok güzel. Ülkede dört üniversite var; Ljubljana ve Maribor üniversitesi dışındakiler fasulyeden. İnsanları da standart Avrupalı olmakla birlikte çok canayakınlar. Alplerin dibi olduğundan birçok turistik kar merkezi, Bled ve Bohinj başta olmak üzere güzel gölleri var. Trgilav Milli Parkı, Vintgar cennet gibi trekking, vb. yapılacak yerler. encrypted-tbn0.gstatic.com İngilizceleri oldukça iyi, üniversitede İngilizce programlar var. Rahat İngilizce konuşulabilir bir yer. Kendi dilleri ise Slav dillerinin Latin alfabesi ile yazılanı. Havaalanında bir dergi almıştım, Turizm Bakanlığı en büyük dertlerinin Slovaklarla karıştırılmak olduğunu söylüyordu. Ljubljana, Venedik'e de birkaç saat. İtalya rahatlıkla gezilebilir. Her türlü fırsat var denilemez, miniminnacık, çok güzel bir ülke. Kendi halinde.

Orada 3 tane Erasmus yapan Türkle de tanıştım, çok mutlulardı.
  • aychovsky  (23.11.15 22:29:25 ~ 22:38:45) 
Erasmus dünyanın neresinde olursa olsun mantıklıdır. Zaten dünyada kaç ülkenin ana dili İngilizce ki! Siz de çok şey istiyorsunuz artık.


  • Traveller  (23.11.15 22:42:30) 
@sour o üniversiteye başvurucam inşallah, teşekkürler


  • damba  (23.11.15 23:12:48) 
Geçen aylarda iş için 3 günlüğüne slovenya'ya bulundum.

1. İngilizce bilmeyen kimseye rastlamadım.
2. Yardım istediğim hiç kimse beni geri çevirmedi, bilakis yardım etmek için kendi işlerini bırakıp benimle ilgilendiler.
3. Nerde okudum hatırlamıyorum fakat avrupanın en dürüst halkı gibi bir sey yazıyordu slovenler için.
4. Avrupa'nin ortasında kalıyor dolayısıyla her yere 2 saat mesafede. Arabaya atlayıp tüm Avrupa'yi gezebilirisin.
5. Her yer yeşillik doğa ile iç içe çok güzel bir ülke.
6. Ben gittiğimde havalar soğuktu fakat yazın ljubljana gecelerinin çok hareketli olacağını düşünüyorum.
  • mizikaci cocuk  (24.11.15 06:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.