[]

Bu laptop öldü mü şimdi?

Arkadaşlar laptopu hdmi kablo ile tv'ye takmış dizi seyrederken çat diye gitti. Gitti derken, tv ekrani siyah, laptop ekrani ince siyah gri çizgilerle doldu ancak fanı falan çalışıyordu. Resetledim, hababam fan çalışıyor ama ekran şimdi simsiyah. Açılmıyor. Bataryayı çıkardım, takdim yok, aynı... İnternetten baktım RAM'i çıkar tak diyorlardı. Onu da yaptık, yok oğlu yok. Aynı...
Öldü mü bu? Nedir tavsiyeniz? Bir dunya sey var içinde yaw..



 
harddisk büyük ihtimalle sağlamdır. işlemci, anakart, ekran kartı üçlüsünden biri ölmüş gib.


  • sutlu nescafe  (23.11.15 21:37:36) 
bir buçuk ay önce ben de aynısını yaşadım. ekran hala tv ekranı gibi. ekran kartı ve dolayısıyla anakart yandı diye düşünüp tamiri denemedim. içindeki verileri aldım ama.


  • ron dennis  (23.11.15 22:01:19 ~ 22:01:28) 
daha dün düzelttim pc'mi eksiden gelen yanıtlarla o yüzden öğrendiğimi aktarayım dene.

4gb'lik bi usb al. internetten Ubuntu işletim sistemini iso olarak indir. ubuntunun sitesinde ayrıca işletim sistemini usbye yüklemeni sağlayan ufak bi program var onu da indir ve usbye kur. çok basit işlem. ardından laptopa kapat ve açılır açılmaz f2'ye basmaya başla. yanılmıyosam seçeneklerde boot olması gerek. burada ilk sırada hd ikinci sırada usbyi görecek. f5 veya f6yı kullanarak usbyi ilk sıraya çıkart değişiklikleri kaydet ve tekrar restart at. açılırken artık hd yerine usbyi okuyup ubuntu işletim sistemini çalıştıracak. açıldıktan sonra sol tarafta hd'yi göreceksin ama muhtemelen giriş izni vermeyecek. o yüzden gugıldan how to mount hd on ubuntu diye arat ve uygula. terminalden kod girerek yapısoyun. mountladıktan sonra hdye girebiliyosan hd sağlamdır ekran kartında bişe vardır. girdikten sonra verilerini başka bi belleğe aktarıp kurtarabilirsin. ardından da virüs taraması ve hd check yapman gerekecek. bunların hepsi çok zaman alacaktır ancak veri kurtarmak istiyosan yapman lazım.
  • KidLazer  (23.11.15 22:54:59) 
Teşekkürler


  • bosch kalfa  (23.11.15 23:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.