[]

Ağaç kesimi

Durum özeti: sitemizde bulunan 29 çınar ağacı kesilip yerine Erguvan ağacı dikilecekmiş. Ancak düşünülmektedir deniliyor yani yerine dikimi kesin değil. Herneyse bu Çınarlar çok büyük gerçekten ayrıca evin temeline zarar verme gibi bi durum söz konusu değil boş alandalar. Bunun için anket yapıyorlar ancak bana her şekilde büyük yetişmiş çınarların kesimi kötü mantıksız geliyor. Napabilirim yani kendimi ağaca bağlamak dışında???




 
belediyeden izinsiz kesemezler bildiğim, belediyeye başvurabilirsiniz. yan apartman kendi bahçesindeki kendi diktiği ağacı kesiyordu da belediye geldi kesemezsiniz diye, yani o kadar kolay olmamalı 29 çınarı birden kesmek.

bir baktım da internetten, park ve bahçeler müdürlüklerinden izin gerekiyormuş sanırım, siz de belki bu doğrultuda araştırabilirsiniz.
  • nimberjack  (23.11.15 19:16:12 ~ 19:17:40) 
Teşekkürler


  • stiletto heel  (23.11.15 19:19:32) 
izin alınmadan kesilen ağacın cezası var. ihbar edebilirsiniz.


  • filipis  (23.11.15 19:47:44) 
Belediyeye şikayet yazısı yazdım başka nereye ne yapabilirim??


  • stiletto heel  (23.11.15 20:06:49) 
Ya da nereyi arayabilirim


  • stiletto heel  (23.11.15 20:07:06) 
ilçe belediyesi park ve bahçeler müdürlüğünü ve zabıtayı arayıp ihbar edebilirsiniz. belediye ancak sağlıksız olan ağaçların kesimine izin verir. belli bir yaş üstündeki ağacın kesimi yasaktır. ancak ülke insanı önce ağaçların dibine kimyasallar dökmek suretiyle ağacı kurutup sonra belediyeye haber verip kestiriyorlar. her ağaç için kesim bedeli ödeniyor bir de belediyeye.


  • madarch  (23.11.15 20:12:50) 
Tekrar tekrar teşekkürler


  • stiletto heel  (23.11.15 20:30:58) 
izinsiz kesemezler hatta budayamazlar bile. Il orman mudurlukleri bu islere bakiyor, kesim ya da budama gerekliyse onlar karar veriyor. Bizim apartmanda da benzer bir durum vardi, cezasi buyuk kafalarina gore kesemezler


  • oscar  (23.11.15 20:33:58) 
Şöyle bi geri dönüş aldım: İlgili başvurunuz konusu nedeniyle PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 'ne iletilmiş olup, söz konusu birimin vermiş olduğu cevap aşağıda belirtilmiştir.
SİTE İÇİ ALANLAR KAT MALİKLERİ VE BİNA YÖNETİMLERİNİN SORUMLULUĞUNDADIR. KONUNUN KAT MÜLKİYETİ KANUNU ÇERÇEVESİNDE BİNA YÖNETİMİYLE ÇÖÜZMLENMESİ GEREKMEKTEDİR. AKSİ DURUMLARDA YARGI Yoluna gidilmelidir.


İyide zaten kesildikten sonra yargıyı napiyim. Başka nereye ne yapabilirim??
  • stiletto heel  (24.11.15 10:56:04) 
tam bir İBB cevabı olmuş. cevabı nereden aldığınızı bilmiyorum ama bu cevabı veren ilçe belediyesi ise anketin görseli ile İBB beyaz masaya yazın. bimer'e yazın. proje yapılacağı zaman boş arsada bile ağaç varsa, ölçümde tespit edilmişse ve sonra o ağacın kesildiği tespit edilirse ceza verilir.

29 çınar ağacı olan bir site tahminin istanbul'un eski yerlerinden biri. (erguvan dikileceğine göre istanbul'dan bahsediyorsunuzdur.) anketi istanbul kent savunmasına iletin, sosyal medyada yayın. yakın çevreden de destek almış olursunuz.
  • madarch  (24.11.15 23:55:35) 
Hocam pardon şimdi günah aldın benim yüzümden ama bildiğin Etimesgut eryaman.


  • stiletto heel  (25.11.15 20:33:12) 
sizin sitedekilerin başka planları var ağaç kesildikten sonra erguvan dikeceğiz diye kandırmaya çalışıyorlar milleti. erguvan karasal iklimde yaşamaz ki. nemli akdeniz iklimi ister, soğuğa dayanamaz. ankara'nın ayazına nasıl dayansın o narin ağaç?

ankara'yı bilmiyorum ama saraçoğlu mahallesi'nde de yıkım ve ağaçların kesimi yapılıyor. bir direniş var. insanlarla gruplarla iletişim kurmanızı tavsiye ederim.
  • madarch  (26.11.15 07:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.