[]

Emlakçı aracılığıyla ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

Merhabalar. Yarın emlakçı aracılığıyla ev kiralayacağım. Sanırım kira kontratı yapılacak. Dolandırılma ihtimaline karşı ne yapılması gerekiyor? Nelere dikkat etmeliyim?

Mesela kira 600 TL, bir kira bir emlakçı komisyonu bir de depozito 1800 TL ediyor. Bu miktarın hepsi emlakçıya mı veriliyor? Ev sahibi ile emlakçı arasında bir bağlantı oluyor mu?


 
elden para vermediğin sürece dolandırılmazsın. tüm işlemleri bankadan yap.


  • ayiadam  (23.11.15 16:28:15) 
bazı ev sahipleri emlakçıya vermeni ister. benim ilk evsahibi öyleydi. bazısı kendi ister. ev sahibinin numarası olacaktır herhalde sen de. bir de kira sözleşmesini bildiğim kadarıyla ev sahibi ile senin imzalaman lazım. emlakçı ben imzalayacağım diyorsa vekaletname sor.


  • ayiadam  (23.11.15 16:30:00) 
Emlakçılar sinsi ve çok konuşan tiplerdir. Söylediklerinin geneli de yalandır. Sen iyice içine sinmeden kontratı yapma. Kira ve depozito bedellerini banka üzerinden göndereceğini belirt, ev sahibinin banka hesabına gönder. Elinde bir kanıt olsun, elden verilen paranın bir kanıtı yok. Ev sahibiyle yüz yüze görüşmek istediğini de belirt, mümkünse evin tapusunu da görmek istediğini söyle. Hayırlı olsun.


  • Abdurrahman  (23.11.15 16:30:44 ~ 16:31:14) 
Şimdi ben evi bugün gördüm, emlakçıyı aradım emlakçı evi gösterdi. Ev sahibi ile hiçbir bağlantım yok şu an. Numarası falan hiçbir şey yok. Az önce emlakçıyı arayıp evi tutmaya karar verdiğimi söylediğimde tamam yarın gelin kontratı yapalım dedi. Nüfus kağıdınızı ve bir de ücreti getirin dedi. Emlakçı da 60'lı yaşlarında bir kadın. Öyle ofisi de çok ortalık bir yerde değil, o yüzden biraz işkillendim. O halde yarın emlakçıya ev sahibiyle görüşmek istediğimi ve kira+depozito'yu ev sahibinin kendi banka hesabına göndermek istediğimi belirteyim. Peki ya aksini söylerse?


  • ateslizenci  (23.11.15 16:35:03) 
Aksini söylerse kaçacaksın :). Çünkü bu istediklerin kimseyi zora sokacak şeyler değil; olması gereken şeyler. Aksini diretiyorlarsa başka işler vardır.


  • Abdurrahman  (23.11.15 16:36:31 ~ 16:36:55) 
aksini söylerse tutmuyorum de. sonra evin olduğu binadan ev sahibinin numarasını bul. ara konuş bu böyle yapıyor dolandırıcı mı bu haberiniz var mı diye.


  • ayiadam  (23.11.15 16:36:46) 
çok taze bir olay paylaşayım ;

Evin aboneliklerini ev sahibi üzerinden gidecekti ilk anlaşmamıza göre. Sonra ev sahibi bundan vazgeçti, bizde üzerimize almak için elektrik idaresinin yolunu tuttuk. Son fatura 60 TL, eski borç 568 TL gözüküyordu. Yeni abonelik almak için ev sahibi ve bizden bir dilekçe istediler. Bizden istedikleri dilekçede ise yeni kiracı olduğumuz ve bu borçla bir bağlantımız olmadığı yazıyordu. Fakat aksinin tespiti halinde tüm eski borcu kabul ederim gibi bir ibare mevcut,bunu kabul etmeden yeni abonelik vermediler. Bu canımızı çok sıkmakla birlikte mecburiyetten kabul ettik.

Eve girmeden son faturaları görmekte fayda var.
  • Absinthe75c  (23.11.15 16:38:06) 
emlakçı sen ev sahibiyle anlaşıp onu aradan çıkartma diye ev sahibini seninle yüzleştirmez. bir çeşit güven bunalımı.


  • kargn  (23.11.15 16:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.