[]

Sanayide Demircide Barfiks Aleti Yaptırmak İstiyorum.

istanbul avrupa yakasında beylikdüzü-hadımköy civarında oturuyorum. Evde beton bir duvar var. spor salonu olarak ayırdığım yerin duvarı bu. bir tane duvara monte barfiks aleti yaptırıcam.

şu iki linkteki aletlerden olabilir

sokaktavucutgelistirme.com

www.klimmzugstangen.de

acaba bunu nerede yaptırabilirim ve sizce ne kadarlık bir ücret tutar ?

 
birkaç kendin yap denemem oldu.
o kare profil ve boruların fiyatları epey düşük. paslanmaz olan tabii lüzumsuz pahalı olacaktır. ona 1.5 mt boru gider.
www.lme.com.tr
galvanizin kaynağı sıkıntılıdır ama paslanmaya dayanır (kaynak yerleri hariç)
32 mm ya da 40 mm seçenekleri yeterlidir. 20 tl max malzeme tutar. bunun duvara destekleyecek dört tane 30 cm laması var. 120 cm o eder. o lamalara 6 delik falan delinmeli ki sağlam olsun.
sabitleyeceğin duvar perde betonsa 6 adet betona saplama çelik dübel lazım, ama o dübeller tuğla duvara kolay sabitlenmiyor, tuğla duvarsa daha güvenilir vida+plastik dübel kombinasyonları lazım. ve bir de uygun ucuyla matkap tabii.

ne demiştik, lamalar, 40 mm olsa, 1.5 metresi 3-4 kg yapsa o da 10 lira de.
çelik dübeller olsa 6 adedi (ki fazla aslında ama emniyet) 10 lira da onlar.

40 tl olur bu taş gibi de olur.

tuğla duvarsa ve nem görüyorsa duvar sıvası kolayca patlar, 20 kg yük bile indirir aşağı ona dikkat.

usta bu işi 1 saatte bitirir ama 30-40 alır galiba (sadece işçilik ve evet zalimce ama bazısı da para almaz, esnaflar çeşit çeşit.)

bir de malzemeleri kg'ı 2 liradan hurdalıklardan da temin edebilirsin. yakında neresi var bilmiyorum ama..
  • kargn  (23.11.15 15:44:38 ~ 15:49:14) 
130TL ye hazırı var,

urun.gittigidiyor.com

daha ucuza yaptıramazsan hazır alabilirsin. Tutma yerleri için taktıkları süngerler hemen kopuyor, tenis raketi sapı sarmak için olan griplerden alıp sarabilirsin.
  • kimlanbu  (23.11.15 15:49:29) 
tutma yeri için izolasyon boruları var köpük:
i00.i.aliimg.com
bunların da metresi 2 lira falan yapı marketlerde.
aynı işi görür, kaymaz, kalınlığı artarsa önkol gelişimini de fişekler ve yıprandıkça yenisini kesip takabilir kişi.
  • kargn  (23.11.15 15:53:46 ~ 15:54:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.