[]

Birilerinin adami olmayana ekmek yok mu la bu boktan duzende?

Kac aydir is ariyorum, oturdugum bolgede basvurmadigim, gorusmeye gitmedigim yer kalmadı. Yok arkadaş, yok.

Gecenlerde duydum, ortalama bir uniden mezun biri, (ben de ayni kategorideyim de o kalibredeki firmalara basvurmadim bile, su durumda olmayacagini bildigimden) mezun olur olmaz dunyanin en buyuk alman firmalarindan birine girmis amk. Halbuki normalde ordan mezun birinin oraya girmesi imkansiza yakinsar, cv'sine bakmazlar bile, direkt cope atarlar.

Hasılı, boyle dostlar. Birilerinin yeğeni olmadan birak uluslararası bir firmayi, yerel firmalarda bile iş cikmiyor mu?

 
Çıkabiliyor, bahtın açıksa.


  • p133mmx  (23.11.15 14:01:57) 
İşimiz bahta kalirsa sittin sene hayir gelmez bana.


  • unless you gotta better idea  (23.11.15 14:09:06) 
12 senedir çalışıyorum. Hiçbir işime torpille girmedim. Oluyor yani.


  • arnold schwarzeneger  (23.11.15 14:13:55) 
Torpilin yoksa ya kendini geliştirmek için çok çalışacaksın ya da düşük maaşa çalışacaksın


  • nawar  (23.11.15 14:14:26) 
İş bulma/işe girme aşamalarını üniversite bazında değerlendirme. O kişi gerçekten farklı özellikleriyle firmanın dikkatini çekmiş, görüşme sırasında etkilemiş olabilir. Düşük bir ihtimal gibi görünebilir ama imkansız değil. Geçenlerde Boğaziçi Ekonomi'yi dereceyle bitirmiş ve iş bulamayan bir arkadaşın başlığı vardı burada, ona baya şaşırmıştık mesela.

Düzen boktan ama bu düzende üniversite mezunu, tecrübesiz ve kalifiye olmayan insandan bol bir şey de yok. Kısacası bu düzende dediğin gibi ya birisinin adamı olacaksın ya da diğerlerinden öne çıkan bir farkın olacak.
  • Abdurrahman  (23.11.15 14:18:18 ~ 14:18:40) 
ortalama bir taşra üniversitesinde okurken dünyanın en büyük alman firmalarının birinin almanyadaki global merkezinde, kurumsal strateji departmanında staj yapmışlığım var. imkansız diye bir şey yok. denemeyen baştan kaybediyor zaten.

ha şu an orada çalışmıyorum o ayrı.
  • roket adam  (23.11.15 14:18:23) 
eğitim, kendini geliştirme vs. boş iş. adamın yoksa ne kadar çabalarsan çabala, adamı olandan hep geri kalacaksın.


  • devilred  (23.11.15 14:27:35) 
adamın olması lazım. öyle ahım şahım bi torpil olmasa bile bi tanıdık şart.

askerden geldim 3 ay iş aradım nereye başvurduysam olmadı. bayramda tezgahtarlık yaptım filan. çevremden başkaları üniversirelere sözleşmeli memur oldular büyük fabrikalara girdiler biri süt peynir üretiyor biri pimapen. marka vermeyim. böyle böyle şeyler polis olan var mesela :) hepsinin ortak noktası bi partiye üye olmaları. şansa bak :) en sonunda y.dışında bi iş buldum. o da eski iş arkadaşım orada yetkili birisiydi. bayramlaşmak içşn görüşürken iş ne yaptın dedi bulamadım deyince dur bize biri lazım dedi öyle anlaştım. firma büyük kurumsal bi firma ilanlarda eleman bile aramamışlar mesela. yani işi buldum ama yine tanıdık sayesinde.
  • ergenpezeveng  (23.11.15 14:40:17) 
isin sirri basvuruda ve israrci olmakta. biraz da sans isi tabi. ama bastan pes ederseniz hic sansiniz olmaz. siz de yurtdisindaki firmalara basvurun, belki birisi tutar.


  • pacoquinha  (23.11.15 14:49:55) 
Torpille işe girmedim ama lise + uni hep kastım.


  • SiyamkedisiZorro  (23.11.15 15:04:04) 
baht ne aq, birakin bu kader kismet zirvaliklarini ya,


  • baldur2  (23.11.15 15:13:29) 
ben okula hiç önem vermedim, mezun olunca en boktan işleri yapmayı seçtim, silsile şeklinde zincirleme oldu hep. öğrenciyken çalışıyordum zaten ama mezuniyet sonrası hemen bir işte para kazandım. ikincide tecrübe (kağıt üstünde). üçüncüde öncekinin tecrübesinin üstüne elle tutulabilir bir mesleki yazılım bilgisi edindim. dördüncüye o yazılım sayesinde girdim orada da imalatı gördüm. sonraki işe imalatla ilgili bilgili sıfatıyla girdim, şef diye rütbe verdiler hatta, çok göt kaldırıcıydı. oradan da yurt dışında muadil işe geçip komboyu tamamladım. şimdi yapmam gereken eldeki sermayeyi denkleştirip kendi alanımda bir taahhüt işine başlamak. çünkü bu düzenekte çark olarak monte olmadığım tek o kaldı.
hepsi boktan bi şantiyenin isg sorumlusu olmamla başladı hatta. o kadar iş değişikliği de sektörde yaygın tabii, kurumsallık diye bir kavramı kimse bilmez.
velhasılı, kolay lan. arada bir boşanma, birkaç göç falan oldu ama iyi de oldu.
  • kargn  (23.11.15 15:26:53) 
Seni işe alacak adam iş yaptıracak sana.Neden birinin tanıdığı diye işine yaramayacak,yarım yamalak iş yaptığı için başını derde sokacak adam alsın ki.

Demem odur ki bu loser söylemlerini bırakıp mülakatlarda kendimi nasıl daha iyi sunarım diye kafa yor.
  • turkuaz  (23.11.15 15:48:13) 
mülakata çağrılmak için dahi birinin adamı olmaya gerek olduğunu bilmemek için hep birinin adamı m olmuş olmak lazım acaba? kafamda deli sorular...


  • devilred  (23.11.15 15:55:32) 
yeteneksiz de olsa, kişi kimi zaman "yönetilebilir" ise işe alınır, ve yönetilebilirliği arttıran şeylerden biri de himayecilik-patronaj anlayışlı adam seçme. bunu hepimiz biliyoruz. bunu beceremediği için büyük çok uluslu kurumsal şirketlere bakınıp yutkunup gözleri dolanlara no more drama diyoruz.
son olarak, rızk allahtandır.

  • kargn  (23.11.15 16:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.