[]

Araba Tavsiyesi

kazandığım paraları sürekli keyfe keder harcadığım için elimde pek bir şey kalmıyor. ben de bu paraları biraz değerlendireyim istedim. aslında pek ihtiyacım yok ama gerektiği anda nakde çevirebileceğim, değer kaybetmeyen bir araç olsun istiyorum. 50.000-75.000tl civarı bi araba alsam, 2 senede ödemesini bitirebilirim.

hatchback+otomatik+dizel seçenekleri önceliğim olduğu için kia ceed, volkswagen golf, seat leon gibi alternatifleri değerlendiriyorum. açıkçası pek de anlamam arabalardan, başka bir alternatif de olabilir. bana neler önerebilirsiniz? ne tavsiyeler verebilirsiniz?


 
toyota corolla.

sahibinden'den 2 yıl sonra ne kadar zararla satacağına bakabilirsin :)
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.11.15 11:01:31) 
maksadın kenara para atmaksa araba çok saçma olur
hem değer kaybeder, hem de senede benziniydi, sigortasıydı, bakımıydı derken en az 7-8k arasında da harcaman olur.

illa araba alacam dersen de hondalar değer kaybetmez kolay kolay.
2007'de 39.500'e aldığım hondayı bu sene 36-37'ye filan okuttum.
  • teritori  (23.11.15 11:03:02) 
50-75,000'lik bir arsa alsan ve ödemesini 2 yılda bitirsen muhtemelen 2 yıl sonunda 100.000'lik bir arsan olur.

ille araba alacaksan orta segmentte alman lazım ki istediğinde kolay satabilesin, ama en basit arabanın bile yılda en az 1000 kasko 1000 bakım ve kullanırsan kullanımına göre yakıt gideri olacaktır.

Corolla, focus, golf, civic, fluence vs kolay satılan araçlar diyebiliriz sanırım.

satma amacı düşünülürse kırmız, turuncu mor gibi marjinal renklerden de uak durman lazım.

Siyah, gri, beyaz üçlüsü en kolay satılanlar olur muhtemelen.

pert kaydı ve 2 000 üzeri hasar kaydı olmaması lazım.

1-2 parçadan fazla boyası olmaması lazım.

satmak için alıyorsam parça değişimi yapılmış araç almam, zira türk ikinci el alıcısı asla değişimli aracı tercih etmek istemiyor; salak gibi onarılmış parçalı araç aslan gibi değişilmiş araçtan kıymetli ikinci elde.
  • mhm  (23.11.15 12:26:21) 
araba berbat bir yatırım aracı +1

hem seneler içerisinde değer kaybedecek hem de masrafları var.

skoda rapid spaceback önerebilirim. 0 dizel otomatik olanı alınabiliyor o fiyata. güzel de araba. bir de fonksiyonel bir tipi olduğu için alıp senelerce satmadan kullanırsan o zarar koymaz adama.
  • c1b2k3  (23.11.15 12:50:22) 
arkadaşa sordum:
megane, clio, ceed olabilir. bunlar edc şanzıman, ekonomik ve istikrarlı.
ceed olursa dct şanzıman önerilir. vw'de küçük hacimli hb olarak polo önerilir.
ortak noktaları çift kavramalı şanzıman olup yakıt bakımından verimli ve ekonomik olmaları. içlerinde en kaliteli donanıma sahip olan 1. ceed 2. polo.
megane ve clio malzeme yönünden biraz daha orta kalite olsa da performans ve ataklık bakımndan daha tatmin edicidir.
  • manuel mandalina  (23.11.15 14:46:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.