[]

kedinizi evde ne kadar yalnız bırakıyorsunuz?

günaydın sevgili duyurucular. bizde 7 aylık bir kızçe var. genel olarak çok hareketli, az uyuyan bir kedi. haftaiçi 8-17 arası biz işyerindeyken yalnız kalıyor. eve ilk ben geliyorum ve içeri girdiğim anda kucağıma almazsam kendisi üzerime tırmanmaya başlıyor. üstümü değiştirmeme bile müsaade etmiyor. resmen boynuma sarılıyor kuzucuk yanaklarını yanaklarıma sürüyor, yüzümü yalıyor, mırıl mırıl söyleniyor. en az 1 saat inmiyor kucağımdan, indirmeye çalıştığımda da tekrar üstüme atlayıp yukarı tırmanıyor. hal böyle olunca işten koşa koşa geliyorum, markete bile uğrasam aklım onda kalıyor.

bazen iş çıkışı arkadaşlar çok güzel programlar yapıyorlar ancak evde hatun beklediği için katılamıyorum onlara. bi yemek yiyelim sinemaya gidelim desek eve gelmemiz 9 -10 olacak, o arada beklemekten delirir mi, yoksa biz yokken uyuyordur da gelince yine öpüşür koklaşır barışır mıyız emin değilim.

siz ilk defa ne kadarlıkken yalnız bıraktınız kedinizi? ve en uzun ne kadar kaldı? normalde günlük olarak ne kadar tek kalıyor?

vicdan yapıyorum kedi için, asosyalliğin dibine vurdum iyice. artık yavaş yavaş biraz daha yalnız kalmaya alıştırmalı mıyım, yoksa hala çok mu küçük arada bir de olsa günde 10 saat yalnız kalmak için?

muhtemelen biz yokken bütün gün uyuyor, çünkü biz eve geldiğimizde aşırı enerjik oluyor, canımızı çıkarıyor oynayalım diye. ama biz geciktiğimizde olmadığımız süre boyunca yine uyumaya devam mı eder, yoksa normalde geldiğimiz saatte kapıda bağırmaya başlar mı bunu merak ediyorum.

yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

 
Bizim kız geldiğinde de aynı durumdaydık, aynı saatler arasında yalnız kalıyordu ve eve gelince ne yapacağını şaşırıyordu hayvan sevinçten.
Ben çareyi yanına bir arkadaş almakla buldum. Tamam günün büyük saatini uyuyarak geçiriyor evde kimse yokken ama bariz bir şekilde de sıkılıyordu hayvan biz yokken. Vicdanım el vermedi o kadar saat yalnız kalmasına.

  • büyük engizisyoncu  (23.11.15 08:54:21) 
Benim de kız arkadaşımın kedisi evde tek kalıyordu iş saatleri. Akşam çıldırıyordu. Bazen de çok agresifleşiyordu. Milletin bacağını falan tırmalıyordu. Kimse kediyi sevmiyordu.

Sonra beraber yaşamaya başladık kızla. Ben evden çalıştığım için kedi yalnız kalmamaya başladı. Akşamki çılgınlık ve agresiflik bitti. Bir yıl içinde kedi tüylü bir sevgi yumağına dönüştü.

Sonra şehir dışına çıkarken yalnız bırakmaya kıyamaz olup ikinci bi kedi aldık. Es son 16 gün yalnız bıraktık iki kediyi. Evde kamera vardı uzaktan izlemek için. Arada uyuyorlar, arada oynaşıyorlar. 16 gün sonunda bize baya şımardılar ama psikolojileri sağlamdı.

yani ikinci kedi şart.

not: sonra da evlendik. 2 çocuklu aile olduk ehehe.
  • harzem  (23.11.15 09:16:16 ~ 09:17:20) 
bizde de durum aynıydı. sabah evden çıkarken kapının önüne yatmalar falan ki kendisi bir buçuk yaşını geçti.
bende gitim başka kedi sahiplendim. hatta ikinciyi hasta bi kedi bulup aldım. kışı atlatamaz dedi veteriner.

sahipleniyorum madem en düşkününü sahipleneyim die aradım. toparladı şimdi çok mutlu ikisi de.
  • nymphe  (23.11.15 09:20:03) 
Suyu maması olduktan sonra 3 gün bile kalır merak etme yahu günde 18 saat falan uyuyor kediler. Bi çıngıraklı top bi tırmalama direği bir de pencere yanında oturup dışarı izleyebileceği bir yer olsun sıkılmaz kolay kolay. Özler tabi ama gece gelince de seversin, kendini bu kadar soyutlama çocuk değil bu.


  • r_u_h  (23.11.15 09:26:27) 
3 aylık falandı geldiğinde. O zamandan bu yana sabah 8.20 akşam 18.40 arası yalnız. Genelde evde kimse yokken uyuyorlar. Uyandıklarında ise etrafta oyuncakları olursa onlarla biraz oynayıp tekrar uyuyorlar. Siz eve gelince tabi çıldırma mod on :) Evde yalnız bırakın alışır zamanla. Etrafta oynaması için bir kaç oyuncak olsun, uyanınca onlarla oynar gene uyur. Ama eve geldiğinizde mutlaka oynatın ve ilgilenin ki enerjisini atsın.


  • Dr_Stat  (23.11.15 09:28:13) 
biz 1 hafta falan evde bırakıp tatile gidiyorduk.
bir şey olmaz bence.

  • marla is in my head  (23.11.15 10:07:07) 
çok mecbur kalıp 1 gece bırakmışlığım var ama daha fazlasını ben yapamıyorum.
gece geç döndüğümde biraz söyleniyor, ekstra bir ilgi gösterip kendimi affettiriyorum. sosyal hayatı ihmal edecek kadar suçluluk duyma, sen yokken uyuyor dediğin gibi.

  • tiny penny  (23.11.15 10:15:45) 
biz 3 aylıkken almıştık ve ertesi gün tek bırakıp işe gittik. benimki de aynı saatlerde yalnız kalıyor. sabah çıkmadan oynaşıyoruz biraz, akşam gelince de peşimde dolanıyor sevdiriyor. ama yarım saat sonra tekrar uyku moduna geçiyor. bizimki çok tembel sürekli uyur yatar. top oynarken bile yattığı yerden pati atıyor.


  • panda  (23.11.15 11:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.