[]

UHD TV'lerde izleme mesafesi

Merhaba

UHD TV'lerde izleme mesafelerinin kısaldığı söyleniyor.
Şuan 48" UHD curved bir tv almayı planlıyorum. İzleme mesafem anca 2,5 metre kadar. Yayın olarak digiturk hd kullanacağım.

UHD ve curved konularını da içeren adam akıllı bir izleme mesafeleri listesi bulamadım.

bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

 
çözünürlükle izleme mesafesi arasında pek bir bağlantı yok bence. ayrıca ne farkeder 30 cm önde arkada? digitürk hd zaten 1080i yayın yapıyor max. yani her halükarda 1080i izleyeceksin. hadi azıcık da upscale yapsın 1080p gibi izlersin en iyi ihtimal. curved olayı bu arada tam bir pazarlama saçmalığı. hiçbir esprisi yok. sırf yapabiliyoruz diye yapıyorlar. ben misal, 28" uhd monitörü bilgisayarda kullanıyorum (4k çözünürlükte elbette) 30 cm'den oyun da oynuyorum 3 metreden film de izliyorum. sorun ne anlamadım. mesafe kısalması ne ya klşklşklş = D uzaktan görünmüyor muymuş?


  • esenboga  (23.11.15 08:59:23) 
cetvelle metreyle olcum yapanlar var ama bu is "zevk meselesi". zaten nerden izlersen izle o tv bir sure sonra kuculecek gozunde. keske 50-55 alsaymisim diyeceksin.


  • brkylmz  (23.11.15 09:25:36) 
İzleme mesafesi önemli. Ama tek başına belirleyici değil.Belirleyici olan hangi kalitede görüntü izleyeceksin.

HD olmayan yayınları yakın mesafeden izlersen tüm karecikleri,kusurları görürsün bir süre sonra tvden soğursun. 4k ve 720p ve üzeri kalitede görüntüleri tabii ki 50 cmden de izlersin 4 metreden de ama bir de HD bile olmayan düz TV görüntüsüne bakmayı deneyin bakalım yakın mesafeden keyifle izleyebilecekmisiniz.

Ben kendi evimde 2.5 metreye kadar 40 inçde izliyorum.Aynı mesafeye tv alsam şu an 42 yada 46 düşünebilirdim ama 48 inç sanki büyük gelir gibi düz yayın izlemek için.
  • turkuaz  (23.11.15 09:54:00) 
40 inç uhd curved tv aldım, yaklaşık 2,5 metreden izliyorum.
yayın tivibu, 1080i, bir sıkıntı yok, ama kanalın veya filmin, dizinin kalitesine göre ciddi iniş çıkışlar olabiliyor. tv bir miktar upscale ediyor, ama kaynak kötüyse gayet hissediliyor.
4k yayın olarak, trt 4k var sadece, 4k cidden güzel bir şey, umarım avrupa şampiyonasını 4k olarak yayınlarlar, başka da bir umudum yok.
  • yalnux  (23.11.15 09:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.