[]

zil tesisati

zil apartmanin disindaki toplu butonlara basinca calismiyor, ev giris kapisinin ordaki butondan calisiyor. 60 daireli apartmanin komple tesisatini bozma riski olmasa sokerim ama guvenemedim. diger daireler normal calisiyor. nereye bakmak lazim boyle bir problemde?




 
Sizin zil başka bir numaradan calisiyor olabilir. Mesela kaldigın daire no 23 ise zil 16 numarali düğmeye bağlı olabilir.
Bizimki öyle :)

  • 1adam  (23.11.15 01:45:40) 
@1adam

yok diger tum ziller dogru ve saglikli calisiyor
  • icim urperiyor  (23.11.15 06:09:08) 
bizim de öyle olmuştu, yöneticiye söyledik, elektrikçi çağırıp yaptırdı.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (23.11.15 06:54:18) 
aşağıdaki toplu butonlardan hiç birisi çalışmıyorsa sorun yüksek ihtimalle notr kablosu. elbette faz kablosu da olabilir. ama bu dediğim hiç bir zil çalışmıyorsa. biri çalışıp başka biri çalışmıyorsa tek tek çalışmayanlara bakılması lazım. prensip şu şekilde faz(12V+) butona, butondan zile, zilden nötre 12VDC(-), çalışma gerilimi genelde 12VDC(+) olur tesisat karmaşık değil yaklaşık olarak şöyle. daha basit bir elekterik devresi sanırım yoktur. iş yerinden girdiğim için kısaca bu kadar yazabildim. Yazdığından anlaşılan sadece senin uzak butonununda. arada bir kablo kopması vs de olabilir butonda ömrünü doldurmuş olabilir.

i.hizliresim.com
  • draconas  (23.11.15 07:23:24 ~ 07:33:31) 
interkom sistemi varsa ki 60 daire ise mecburen vardır(auido,mas v.b) dış ünite butonlu ise dış ünitede ki ve santral de ki bağlantıların kontrol edilmesi ayrıca tuşlama ile arama yapıyorsa dairede ki iç ünitenin switch(adres) ayarlarını kontrol etmek lazım @1adam'ın yazıdığı sorunun sebebi budur,yöneticinize söyleyin teknik servis gelip baksın siz müdahale etmeyin.


  • sealth  (23.11.15 08:16:21 ~ 09:50:01) 
apartmanın önünde şunun 20'lisinden 3 blok var.

www.elektrikdeposu.com

evin içinde basit interkom var kapıyı açma ve ses tuşu olandan.
  • icim urperiyor  (23.11.15 08:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.