[]

anneyi tabletten soğutmak (beyin fırtınası içerir)

iş bulana kadar evde sıkılmasın diye tablet kullanmasını öğretmiştim ama ipin ucu fazla kaçtı sanırım, normalde basmatik telefon kullanmasını bile beceremez ama şimdi tableti gece gündüz elinden düşürmüyor. tablet için iş aramaktan bile vazgeçti, artık ev işlerini bile ötelemeye başladı, iki gündür kahvaltıda simit ve poğaça yiyoruz.

aleti elinden alamam ama kullanmaktan soğutabilirim, bunu için internet hızını sınırlamayı düşündüm ama aradığım uygulamayı bulamadım. ayarları bozdum ama bana mısın demedi kardeşime yaptırmış. saklamıştım bulmuş. şarjı sömüren bir uygulama yüklesem bu seferde prizin yanına oturacak, değişen bir şey olmaz. konuşarak çözülecek gibi değil, zaten aramız limoni hepten ters teper. kırıp dökmeye de elim varmıyor hediye geldiği için kıyamıyorum.

başka önerisi olan var mı? limit koyabileceğim bir uygulama? tavsiye? değişik bir yol?

not: android

 
Geçmiş olsun, bu saatten sonra biraz zor olacak soğutmak. Annemden biliyorum çünkü her şeyi sallamaya başladı. Hatta biraz önce börek yapmasını rica ettim çok nadir isterim böyle şeyler, dışarıdan söyle şimdi yapamam dedi. Üzüldüm biraz, ayda yılda bir bir şey istedim tablet yüzünden umursanmadım bile. Gerçi bizde durum yıllardır böyle, tableti alsan telefona saracak, telefonu alsan bilgisayara. Alışınca interneti kapatsan bile eskisi gibi olamıyorlar.


  • 1a2b3c4d  (22.11.15 12:53:19) 
Yaw bu benim annem ama?? Kelime kelime aynısı yaw! Ehehhe. Çok sinir bozucu bi durum ama.. Bi de radyasyon yiyor böyle böyle.

Biz taşındık, internetimiz yok o yüzden tablet yatıyor...

Tabletin internet ayarlarını boz... Proksi ayarları filan vardı heralde.. Kardeşin de yapamasın...
  • ssiradanbirigibi  (22.11.15 12:58:45) 
yapmayın böyle sizde 8-10 saat takılıyorsunuz internette.. onlar da yeni keşfediyorlar işte.. sizin pc'nizi tel'inizi bozsalar hoşunuza gider miydi? bizimkiler (anne-baba) kavga ediyorlar bazen tablet yüzünden.. salona laptop aldım kimse yüzüne bakmıyor..bende iş için lazım diyip sürekli yanıma alıyorum.. akşamları takılıyorlar.. iş için lazım sunum yapıcam falan diyin..


  • dedim dedim de kime dedim  (22.11.15 13:31:32) 
Annen nette okey oynamayi cozduyse bide ciftlik yaptiysa uzerine ne yaparsan yap donusu yok.sen aleti kirsan gidip yenisini alacak,interneti kirsan elektrikci cagirip bantlatacak.
Sermis kadin,simdi rahatina bakiyor.yasasin simit ve pogaca.

  • cizgilipijama  (22.11.15 15:06:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.