[]

Annemle hiç anlaşamıyorum

Annemle yaşıyorum ama hiç anlaşamıyoruz. 23 yaşına geldim. Hala dışarda kaldığım zamanlar kendi kendine triplere giriyor. Telefonla arıyor. Çocuk gibi azarlıyor. Herhangi bir konuda dışarda ne duyduysa doğru o. Benim söylediğime inanmıyor. Dediğim dedik. İlla benim söylediğim olacak diyor. Kendi bildiğini okuyor. Özellikle de bu beni deli ediyor. Bunun dışında en büyük sorun da ortak noktamız olmaması. Bunu ona da kaç kez söyledim. Sürekli köyden veya akrabalardan bahsediyor. Bir gün de oturup sinemada yeni film çıkmış demedi. Ya da günlük sıradan bir olay hakkında konuşmadı. Sürekli akrabalar şunu yapmış, üst kattaki komşu böyle dedi. Köyde şu oldu. Hiç Bu konular benim hiç ilgimi çekmiyor.

Tek çocuk olduğum için 2.bir alternatif de yok. Ama yalnız yaşamayı çok istiyorum. Tamam annemdir ama belli bir yaştan sonra insanların artık kendi hayatını çizmesi gerektiğini düşünüyorum. Şuan yalnız yaşamaya yetecek gücüm yok ama hayatıma bu kadar müdehale etmesininden çok rahatsız oluyorum. Sigara kullanmam. İçkiyi de uzun zamandır içmiyorum. Part-time çalışıyorum. İş okul derken kendime zaman bulamıyorum. O yüzden yalnız zaman geçirmeyi seviyorum. Ya da işten eve geldiğimde biraz pozitif bir ortamla karşılaşmak istiyorum. O kendi meşgalesine baksın ben kendi meşgaleme bakayım. Hiç zaman geçirmeyelim demiyorum. Mesela bir konu olur karşılıklı fikir paylaşırız ama yok. Sıfır. Tamam evde çoğu işi o yapıyor. Yemek, bulaşık, çamaşır ama bunları benim yapmama fırsat tanımayan kendisi. Mutfağa sokmaz beni. Bir gün yanına alıp bak oğlum şunu böyle yapacaksın biraz da şundan kattın mı çok güzel olur dememiştir. Ama yemeği hazırlar masaya önüme koyar. Ben bunu istemiyorum. Mesela yazın 1 aya yakın yalnız yaşadım. Hayatımın en zevkli anlarıydı. Hiçbir şeyden de eksik kalmadım. Yemek, çamaşır, bulaşık vs.

Konuşarak bile anlaşamıyoruz bir süre sonra bağırışmaya başlıyoruz. Bu durumdam gerçekten çok sıkıldım.

Ne yapmalıyım?

 
anne candır deluanlı. nasıl biri olursa olsun.


  • anonymice  (22.11.15 00:24:29) 
belirli bir maddi bütçeyle ev hanımı modundsysa anneniz, sizinle cezanın rap yapması hakkında ya da bir sergi hakkında konuşmasını bekleyemezsiniz. Hayatı büyük ihtimalle evde en fazla akraba ziyareti komşu ziyareti oluyordur, ne yaşıyor ki size farklı bir konudan bahsetsin.


  • oscar  (22.11.15 00:40:33) 
Annenizle annenizin zevk aldığı konulardan konuşun , uzun uzun konuşamasanız da dinleyin onu en azından anlamaya çalışın


  • lilidance  (22.11.15 01:01:13) 
Annenin hayatını ev işleriyle, akrabalarıyla ve sizinle geçirmiş bir kadınsa konuşacaklari tabii ki sınırlı olur, bu durumda evlat olarak siz onu yonlendirebilirsiniz. Atıyorum bir haftasonu sinema bileti alin, annenizi götürün. Sonra kitap hediye edin. Böyle böyle sizden gelen bir şeyler oldukça o da mutlu olup heveslenir. Benim annem hiç ilgisi olmadığı halde sırf kardeşim seviyor diye oturup basketbol maçı izler mesela.

Rahatsız olduğunuz konuları da tatlı dille anlatın ona, önemli olduğunu hissettirin. Emin olun çok hareketleri değişecektir. Anneniz o sonuçta; çok da şey yapmayın. Ozleyecegimiz günler de gelecek. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
  • fraise  (22.11.15 02:01:24) 
Seninle ilgilenmese bu kez de dışlanıyorum diyeceksin.
Onunla eşit haklara ve vasıflara sahip olmadığın için anlaşmaya çalışmayacaksın ki annenle. olabildiğince onu razı edip -dinleyeceksin - .

  • 1adam  (22.11.15 07:48:28 ~ 08:13:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.