[]

ait olma - olamamayı maketle nasıl tanımlardınız?

5x5m bir taban alanı ve 3m yükseklikte bir mekan düşünün.. bu sınırların içerisinde nasıl bir şey yapsak da bu ait olma veya ait olamamayı anlatsa? tabi maket 1/20 ölçek olacak yani 25x25cm taban ve 15cm yükseklik.. maketin yanına rapor ile açıklama da yapacağız..

ödevi tam algılayamamış da olabilirim.. evet bu bir ödev ve evet kendi fikrim de var; misal tabana bir miktar toprak koyup, minik bir çukur kazıp, 1/20 insan maketi ve yanına bir ağaç koyup, rapora da "Toprak insana değil, insan toprağa aittir. İnsan hayat dokusunun içindeki bir liftir sadece..." yazmak istiyorum.. şimdilik bir seçenek bu..

(konunun çıkış noktasını merak edenlere, bu ne garip ödev diyenlere ek açıklama; mimarlık öğrencileri olarak bu dönem "insan ticareti mağdurları için barınma ve sığınma birimleri" tasarımı yapacağız.. sonuçta mağdur profilimiz, ait olmadığı bir yerde bulunuyor.. bundan yola çıkarak ama konudan bağımsız olarak hoca bizim bu konudaki duygularımızı makete yansıtmamızı falan istedi.. bende duygu falan yok ki.. bittim lan ben..)

 
birbirine uymayan iki puzzle parçası?


  • deckard  (15.10.09 00:09:11) 
defterden koparılmış bir kağıt olabilir mi? veya ormanı kesen bir baltanın sapının ordaki ağaçlardan birine ait olması.


  • sotw  (15.10.09 00:18:50) 
ait olmama, birbirine benzer seylerin icinde benzemeyen ya da alakasiz birseyin olmasiyla aciklanabilir. konuda insan varsa, konumu benzer insanlar arasina farkli bir insan konulabilir.

"ait olmamak farksa, farkedin, ait olsun..."
  • ermanen  (15.10.09 00:23:32) 
konuda ölçeğin ne derece önemi var onu bilemiyorum.. mesela iki puzzle parçası, 20 kat büyüyünce bir anlam ifade etmeyecektir.. bu nedenle ne derece soyut çalışılabilir şüpheliyim.. dedim ya, pek anlamadım da..


  • p shadow  (15.10.09 00:38:52) 
benimkisi biraz yer bulamama ile ilgili ama belki isinizi gorur:

tika basa dolu bir "nuh'un gemisi". her turden hayvan - cesit cesit! ama, bir tur hayvan disari konmus.

mesaj1: "hepimiz ayni geminin yolcusuyuz. - we are all in the same boat."
mesaj2: bu mesaj sececeginiz hayvanin turune gore metaforik anlam tasiyabilir. mesela atiyorum at secerseniz - cok calisti babayi aldi vs.

kolay gelsin...
  • ucan sincap  (15.10.09 00:49:58) 
resme-makete bakana dogru uzanmis iki adet kol-el olabilir bunlarin ikisi de sol ya da sag kola ait olabilir.

yine el-kol figurleri uzerinden: ayni vucuda ait oldugu belli iki adet el ama biri fark edilecek kadar kirli ve beyaz irka sahip birinin eli, digeri parlayacak kadar temiz ve siyah irka ait birnin eli.

soguk ve yagmurlu bir gunde sokakta kalan ve yerde yatan bir kimsesizin usumemek icin uzerini orttugu gazetenin uzerindeki disaridan gorunen kislik battaniye-yorgan reklami.

ayakta ve elleri bacaklarinin arasinda cinzel bolgesini orter gibi duran -tukenmis ama guzel- bir kadinin vucudundan bir kac parcanin bir yapbozun parcalari gibi eksik olmasi ve bu eksik parcalarin zengin oldugu anlasilan bir baska erkegin uzerindeki esyalara deri-kilif olmasi. (sadistce gibi durabilir ama durmayadabilir)


tamamen kagit paradan yapilmis bir tavlanin uzerine normal tavla pullari yerine etrafi zar deseniyle kaplanmis satranc taslari.

icinde ozel hic bir sey bulunmayan disarisi ile ayni zemine sahip sadece kucuk ve yuvarlak bir citle cevrili bir alan.

oyle bi seyler iste.
  • gunlerin kopegi  (15.10.09 08:07:37 ~ 08:08:30) 
sayısız gökdelen ve aralarında 1 adet bahçeli, 2 katlı müstakil ev.


  • sinuzit  (15.10.09 10:10:45) 
Bir çukur olsun. Çukurun dibinden sütun gibi, baca gibi doğal yükselti yapın. Onun en tepesi toprak parçası. O toprak parçasına kökleriyle(insan formunda da yapabilirsiniz) tutunamayan ağaçlar, birbirini aşağıya çeken, iteleyip düşüren şekillerde olabilir. Çoğunu savurun filan. Bir kısmı kurumuş, çukurun dibi sular içinde ve çürüyenler. Temayı, tutunamayanlar, kök salamayanlar, köklerinden kopanlar, savrulanlar diye düşündüm.


  • july14  (15.10.09 10:24:50 ~ 20.04.11 20:51:42) 
sizin kendi yaratıcılığınıza dayanan özgün bir maket daha iyi olmaz mı?


  • votkalimon  (15.10.09 11:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.